Aš šiandien šv.kopūstų sriubos išviriau ir kepu bulvių plokštainį su varškės sūriu
QUOTE(Ledas @ 2009 03 02, 14:39)
ne ne švilpikai, nes juos reikia kepti ant keptuvės, o čia šitie orkaitėje kepami
QUOTE(Ledas @ 2009 03 02, 14:39)
švilpikai. Birbyzais tai vadinam kleckus iš miltų kur per tarką nubrauki

Pas mane snd gulesas su makronais ir saldi sriuba 
tiesa, guliasa pabandziau ne grietine deti o piena su miltais, nes grietines neturiu, tai galiu pasakyti visai gerai ir nu pigiau

tiesa, guliasa pabandziau ne grietine deti o piena su miltais, nes grietines neturiu, tai galiu pasakyti visai gerai ir nu pigiau


QUOTE(mickute7 @ 2009 03 02, 17:41)
ir aš internete paskaičiau, kad tie per tarką nubraukiami birbyzais vadinami, bet čia ne tokie


Pusryciams siandien bus cepelinas , kuris liko nuo sekmadienio, pietums ir vakarienei vakarykstes sriuba ir virsiu salto rukymo karka (lauktuves is kaimo
) , karka valgysim su bulvemis virtomis su lupina ir raugintais kopustais. Taip kad siandien super pigiai, nes niekas nekainuos viskas is kaimuko ir mesyte ir darzoves.

QUOTE(mickute7 @ 2009 03 02, 17:41)
Aš tai lazankom vadinu, arba ežiukais
QUOTE(deimapov @ 2009 03 02, 18:56)
ir aš internete paskaičiau, kad tie per tarką nubraukiami birbyzais vadinami, bet čia ne tokie
nu žodžiu, bet skaniai pavalgėm 


Tai tu recepto paprašyk ir mus čia duosi


QUOTE(Ledas @ 2009 03 03, 09:18)
Aš tai lazankom vadinu, arba ežiukais
Tai tu recepto paprašyk ir mus čia duosi
O tuos švilpikus nebūtinai ant keptuvės reikia kepti, galima ant skardos ir į orkaitę, po to su spirgučių padažu sumaišyti ir puode dar truputį pašutinti 
Tai tu recepto paprašyk ir mus čia duosi


sakė ten viskas taip pat kaip žemaičiams ta tešla, tik kepti orkaitėje suformuotus
QUOTE(deimapov @ 2009 03 03, 13:09)
sakė ten viskas taip pat kaip žemaičiams ta tešla, tik kepti orkaitėje suformuotus
Na tai gi švilpikai irgi iš tokios pat tešlos darosi. Tai čia viskas tas pats, tik kitaip kepta

Tai itkrai cia bus svilpikai, mano mama juos kepa keptuveje, o as orajkiteje, kad nebutu tokie riebus, nes kai kepa keptuveje, prisiogeria aliejaus. Jau seniai juos daraiu, o lelius juos taip megsta, reikes kada padaryti, gal net rytoj. Siandien kai virsiu bulves su lupina prie karkos, tai isvirsi udaugiau, tai bus rytojaus dienai svilpikams.
Pusryciams maziukei grudine kose, pietums saldi sriuba ir jai troskinukas maziukas
o vakarienei darysiu bulviu kose ir kalakutienos farso kotletus su padaziuku ir manau tiktu burokeliu salotos cia man labai....tik kaip man jas pasidaryti? isvirti ciela burokely ir su majonezu? kazi virtas skanus butu?
