Vistiena su ananasais
virtievos krutinele pamausame plaktuku,gereiausia kad nesuplistu tai musti tokiu kur be dantuku,tada issimusa ploniau ir nesuplysta.tada pasiruosiam koncervuotus ananasus ( optima linija geriausia tinka griezineliais ) ir suris koki pgeidaujate,bet geriau koks nors gintarinis,nes jois taip neissilydo ir nenubega nuo kepsnio kaip ten koks nors picarela.tai vat isikaitinam alieju imam vistytes kepsniuka i miltus i kiausinio plakini ir i dziuveselius(beja as i kiausinio plakini idedu drusko ir pipiriuku) ir i keptuve apkepam kiekviena puse pakol graziai apskrindda tada isikaitinam orkaite iki 180 / 200 laipsniu, i skarda dedam folija (kad veliau nereiketu surio kramdyti) ir dedam kepsniukus ant ju ananaso griezinelius,galima juos perpjauti per puse,kad kuo didesni vistieno plota uzdengtu,ir ant visrasu sutarkuota suri.kepam apie 20min.sati ir viskas

IDARYTA BULVE SU SONINE
Jums prireiks :
4 didelės bulvės, (ziurint kiek kas suvalgo)
saltai rukyta sonine nu kaip spirguciams 200g mazdaug,
2 svogūnai,
aitriosios paprikos ankštis, (maximoj tokios ilgos

skiltelė česnako,
2 pomidorai,
šaukštas sviesto,
160 g koncervuotų baltųjų pupelių,( siaip as ju nededu,nelabai megstu ,bet jai kam skanu prasom

pusė šaukštelio maltų raudonųjų pipirų,
3 šaukštai pomidorų padažo, (bet ne keciupo,)
druskos,
prieskonių bulvėms.
Veiksmai :
Bulves gerai nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje su lupyna.Išvirusias bulves suvyniojame į foliją i ja siek patepam aliejumi ir kepame ant grilio grotelių 20-25 min.Svogūną, česnaką, sonine , papriką susmulkiname ir pakepiname svieste.Pomidorus supjaustome kubeliais (pries tai isimame seklytes kad padze neasirastu vandens) suberiame ant svogūnų ir 2 min. pakepiname.Pupeles nusunkiame, sumaišome su pomidorų padažu, prieskoniais ir sudedame ant daržovių.Patroškiname dar 5 min.Pagardiname prieskoniais . Atvyniojame foliją, bulvę įpjauname, išimame truputį minkštimo.Į pjūvio vietą įdedame įdaro. ir dar galima truputi orkaitej pakepti. skanaus
MAKARONAI ,,cARBONARA,,
Makaronai su padažu Carbonara
Makaronai 100 g
Svogūnai, ropiniai 1
Kiaulienos šoninė, 200g
Grietinėlė 35 % riebumo 100 ml
Mėlynasis sūris 75 g ( priklauso ar megstate)
Kiaušiniai ½ vnt
Išverdame makaronus.
Keptuvėje apkepame pjaustytą šoninę kartu su kubeliais smulkintais svogūnais.
Sudedame išvirusius makaronus ir truputį apkepiname.
Grietinėlę suplakame su kiaušiniu ir pilame į keptuvę su makaronais.
Sudedame sūrį ir šildome, kol sūris išsilydys.
Pateikiame su orkaitėje skrudintu kiaulienos šoninės traškučiu. (cia saip del grozio)sitas receptas lino ir tos laidos ,,susitikime iki,,
Skanaus.
tam puslapuje yra keliatas tiktai neblogu ir labai paprastu receptuku.
KIJAVO KOTLETAS TAS PATS TIKRIAUSIAS YRA DAROMAS TIK IS VIESTIENOS KRUTINELES O NE IS FARSO
Iš pradžių, kokias 2-3 valandas prieš gaminant, reikia paruošti sviestą. Svietas turi buti kambario temperaturos kad i ji galima butu prideti smilkintu petrazoliu,ir krapu.Jį reikia suformuoti į pailgus rutulikus nedidelius, tokius, kad tilptų nestipriai sugniaužtame delne. Juos dedame į šaldytuvo kamerą, kad suledėtų į akmenį.
Pagal klasikinį receptą krūtinėles reikia atpjauti nuo vištos taip, kad prie jų būtų pasilikęs kauliukas nuo sparnelio Nupjaustome visokias plėves ir riebalus. bet gali buti ir paprasta vistos krutinele.
Kiekviena krūtinėlė, jeigu teisingai atpjauta, turi pagrindinę, didžiąją dalį, ir mažesniąją, žymiai minkštesnę, kuri lengvai atsiskiria nuo pirmosios. Atskiriamia jas, ir dedame tarp dviejų sviestinio popieriaus lapų ( taip, tikiuosi, lietuviškai yra "wax paper" arba kepimo popierius,manau tinka ir folija ). Didžiąją dalį išmušame plokščiąja, be dantukų mušeklio puse, iki kokio pusės centimetro storio, pradedant nuo vidurio, ir dirbant link kraštų. Patys kraštai turi būti kuo plonesni, kad po to vyniojant viskas lengviau užsisandarintų. Mažąją dalį išplojame kuo ploniau, tačiau jokiu būdu ne su skylėm per vidurį. Su sviestiniu popierium patogiau, kai reikia perkelti file, antraip reikėtų nuo lentutės gramdyti, o tai ne visada lengvai pavyksta.
Abi išmuštas krūtinėlės dalis pabarstome druska. Ant didžiosios dalies dedame suledėjusį sviesto gabalėlį:
Sviestą užklojame ir sandariai apkamšome išmušta mažesniąja file:
Ir tuomes viską suvyniojame į klasikinės formos kotlečiuką:
Tą kotlečiuką merkiame į miltus
Į kiaušinio plakinį:
Ir į džiūvėsėlius:
Viskas, pasiruošimas baigtas. Norint susinchronizuoti veiksmus kiek geriau, galima, kol vyniojame, užkaitinti aliejų ir jame išvirti bulvytes garnyrui. Bulvę pjaustome apie 2-3mm pločio griežinėliais, o po to tuos griežinėlius į 2-3mm storio šiaudelius. Verdame aliejuje, kol pasidarys traškūs:(arba pirktine bulves free ir parduotuves )beto garnyras gali buti koks tik norite
Bulves ištraukiame ir sukrauname ant popierinio rankšluosčio, pabarstome druska. Kotletus verdame aliejuje fritiurineje arba puode( 180 C ) 4-5 minutes, kol pasidengia šviesiai ruda plute
Variacijos:
- prieš užšaldant sviestą galima sumaišyti su kapotomis petražolėmis, česnaku, ar kitais mėgstamais prieskoniais.
- prieš užšaldant sviestą sumaišyti su kiaušinio tryniu, pertrintu per sietelį. Galutinis efektas bus "geltonesnis", ir, jeigu gerai pamenu, artimesnis valgykliniam.
- pabandyti su "močiutės sviestu", turėtų tikti
- vietoj aliejaus galima kepti orkaitėje, vėlgi, kol plutelė pasidaro šviesiai ruda
- vietoje sviesto dėti minkšto sūrio ( kai prisiruošiu, cordon bleu receptą įdėsiu kada nors vėliau )
- garnyrui pateikti marinuotų vaisių: obuolių, slyvų, kriaušių.---
skanaus