Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(mildama @ 2009 11 26, 23:01)
pirkdama eko parduotuvej kartu su pardaveju pasijuokem,nes mamos skalbia ta vystyklu popieriu

tiesa, maziukas su vilnonem trumpom kelnaitem labai prakaituoja,dar ant virsaus uzmaunu plonas kelnytes arba sliauztus,o kartais vien su vilnonem laikau.

kuom skalbti vilones kelnaites? turiu tik balzama lanolizavimui 

Ir visai nejuokinga biggrin.gif Ir aš skalbiu, ir ne po vieną kartą. Tik, aišku, prikakintas iš karto metu lauk. O jei tik prisysinta, tai išskalbiu ir vualia thumbup.gif Taigi kaip ekologiška, mažinamas vartojimas, ir ekonomiška biggrin.gif

Kol buvo maža panelė mano, tai tik su vilnonėm ant medžiaginių sauskelnių laikiau. Neprakaituodavo nei vasarą, nei žiemą. Dabar jau negaliu taip, dar turiu po vilnonėm pėdkelnes užmauti (čia dabar, kai jau šalta, vasarą tik su sauskelnėm būdavo), nes jai kanda vilna. Ir neprakaituoja schmoll.gif

Balzamas lanolizavimui po skalbimo, o skalbti patariama su spec. priemonėmis vilnos skalbimui, pvz. yra Sonet. Bet ir tai labai retai reikia skalbti, pakanka pakabinti ir gerai išvėdinti, bus sausa ir be jokių kvapų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintatute @ 2009 11 26, 01:09)
Airijoje. Kad parduotuviu cia tokiu atrodo isvis nera,o internete nieko gero nerandu,arba ieskot nemoku  blush2.gif

Gintaute, benarsydama uztikau viena e-parduotuve Airijoj http://www.ecobrats.ie/
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mildama @ 2009 11 26, 22:01)

pirkdama eko parduotuvej kartu su pardaveju pasijuokem,nes mamos skalbia ta vystyklu popieriu  doh.gif nu ka, ikrito ir man netycia i skalbykle, tai ka manot-issiskalbe graziausiai, dejau darkart  blink.gif  lotuliukas.gif  thumbup.gif

as pati buciau nesumascius, kad galima skalbt, bet SM paskaiciau, kad kitos taip daro ir pabandziau biggrin.gif nu ir nieko, dejau dar karta isskalbta thumbup.gif aisku, tik kai prisislapino, po didelio reikalo neskalbiu rolleyes.gif nors ir taip mes to popieriaus beveik nenaudojam smile.gif
Atsakyti
Airjoje, Uk tikrai jų yra daug, reikia tik paieškoti, neapsimoka pirkti iš LT smile.gif

Per google, arba ebay.co.uk - raktiniai žodžiai cloth nappies (amerikiečiai naudoja žodį diaper, o britai - nappy ax.gif )

Tikrai turėtų būti ir "gyvos" parduotuvės, bet ne tie dideli vaikų prekių centrai kaip pas mūs kotryna, o mažos krautuvėlės, nelabai žinomos ir garsios. Man tas pat buvo kai gyvenom JAV - atrodo nieko organic nerandi, viską susiradau internetu, kai dėja jau išvažiavom iš šalies doh.gif

Aš pati skalbimui naudojau lanacare lanolino muilą. Jie pirmieji atsirado Lietuvoje, bet pradžioje turėjo parabenų, dėl to ne labai pritapo tarp naturalisčių wink.gif. Dabar jau sudėtis yra geresnė. Su juo galima lanolizuoti ir plauti - jeigu skalbti tik kelnytės, vieno buteliuko gali užtekti visam laikui ax.gif Aš nupirkau 2 buteliukus kai Borisui buvo metukai, o baigėsi tik dabar, kai Aniutai pusantrų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 27 lapkričio 2009 - 11:02
QUOTE(Natuke @ 2009 11 27, 11:40)
Airjoje, Uk tikrai jų yra daug, reikia tik paieškoti, neapsimoka pirkti iš LT smile.gif

Per google, arba ebay.co.uk - raktiniai žodžiai cloth nappies (amerikiečiai naudoja žodį diaper, o britai - nappy ax.gif )

Jei tinka UK, tai ju sauskelniu pardavejus galima cia rasti http://www.ukparents...ndex.php?pg=165

Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 11 27, 09:40)
Aš pati skalbimui naudojau lanacare lanolino muilą. Jie pirmieji atsirado Lietuvoje, bet pradžioje turėjo parabenų, dėl to ne labai pritapo tarp naturalisčių wink.gif. Dabar jau sudėtis yra geresnė. Su juo galima lanolizuoti ir plauti - jeigu skalbti tik kelnytės, vieno buteliuko gali užtekti visam laikui  ax.gif Aš nupirkau 2 buteliukus  kai Borisui buvo metukai, o baigėsi tik dabar, kai Aniutai pusantrų ax.gif

Geras, pirmakart toki matau bigsmile.gif aisku, nelabai daug ir ieskojau hihihi.gif bet gerai, kad ir skalbia, ir lanolizuoja thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
buciau zinojus,tai skalbikli ir as buciau pirkus 2 viename biggrin.gif

tiesa, sauskelnes 3in1 imse vimse is pradziu labai patiko,o dabar ne,lyg susitrauke,7-10 kg turiu,maniskis 7kg,tai vos uzdedu g.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2009 11 26, 10:45)
internete tikrai yra! nezinau Airijos internetiniu parduotuviu, bet paieskokit Uk parduotuviu, juk ten netoli i Airija siusti, uz panasu mokesti siustu manau  4u.gif
Papildyta:
Sito puslapio nezinau, bet kazka gal rasit cia
ir cia

taip pat

4u.gif
Papildyta:
cia nemazas pasirinkimas  g.gif

Labai aciu visoms uz nuorodas,aciu,aciu smile.gif
Dabar skaiciau apie iklotus,visai susiveliau,kurie is ju geriausi bambuko,knapes-medvilnes,ar frotiniai,isvis tokiu gausybe issirinkt negaliu
Atsakyti
QUOTE(Gintatute @ 2009 11 28, 02:57)
Dabar skaiciau apie iklotus,visai susiveliau,kurie is ju geriausi bambuko,knapes-medvilnes,ar frotiniai,isvis tokiu gausybe issirinkt negaliu. Dar mane domina dydziai,pvz.rekomenduojama nusipirkti 2-3 vilnones prilaikancias kelnaites,tai vadinasi jos isaugamos ir tada reiks didesnes pirkt?

Atsakyti
QUOTE(Gintatute @ 2009 11 28, 00:57)
Dabar skaiciau apie iklotus,visai susiveliau,kurie is ju geriausi bambuko,knapes-medvilnes,ar frotiniai,isvis tokiu gausybe issirinkt negaliu

mes naudojam bambukinius, medvilninius ir kanapinius-medvilninius, net nezinau, man atrodo kad visi mazdaug tiek pat sugeria g.gif g.gif
Atsakyti
O kaip del dydziu? Pvz.vilnoniu prilaikanciu kelnaiciu patariama tureti 2-3 ,bet kai paaugs reiks kitas pirkt?
Atsakyti
QUOTE(Gintatute @ 2009 11 28, 19:38)
O kaip del dydziu? Pvz.vilnoniu prilaikanciu kelnaiciu patariama tureti 2-3 ,bet kai paaugs reiks kitas pirkt?

hmm, mes turim Rasakilos ilgaklesnes ir trumpaklesnes kelnaites,tai is pradziu pirkau 60 dydzio, na iki metuku tinkamas, bet norejau dar vienas pirkt ilgasklesnes, labai smagiai nesiojasi, tad jau pirkau didesnes, 80 dydzio, nes ne itin daug jos ir skiriasi, geriau atlenkt jei per ilgos, bet visa kita mazdaug vienoda 4u.gif be to, galima ir paciai nusimegzt vilnones kelnytes prilaikancias mirksiukas.gif as trumpaklesnes tik vienas pirkau, kitas nusimezgiau ax.gif
Atsakyti