Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(mildama @ 2009 12 07, 23:32)
kokiam vandeny plaut vilnones kelnaites? na lyg siltame ploviau, tai susitrauke, vis uzmaukslinu  verysad.gif  gal reikejo saltame?

Kad kelnytės nesitrauktų jas reikia plauti vandeny, kurio temperatūra neviršija 30 laipsnių. Prieš skalbiant galima pamatuoti tuo pačiu termometru, kur prieš maudant vaiką vandenį matuojam. Skalauti reikia irgi tokios pat temperatūros vandeny. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linato: 08 gruodžio 2009 - 21:09
mano mažylė beveik nuo pradžios tuštinosi tik į puoduką, dėl to reikėjo tvarkytis tik su sisiuku. Bet pritariu - po kelių avarijų geltonos demės ir pas mane neatsiskalbė iki galo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 12 09, 13:17)
mano mažylė beveik nuo pradžios tuštinosi tik į puoduką, dėl to reikėjo tvarkytis tik su sisiuku. Bet pritariu - po kelių avarijų geltonos demės ir pas mane neatsiskalbė iki galo sad.gif

kaip tai "nuo pradzios" ? blink.gif nuo gimimo? blink.gif ir kaip tai imanoma g.gif
Atsakyti
Truputi informacijos. Jei norite iš arčiau apžiūrėti, pačiupinėti ar kitaip "išuostinėti" "Little LAMB" daugkartines sauskelnes ir Bio-D buitinę chemiją, dabar tai galite padaryti PC Gedimino 9, 4 aukšte, kur įsikūrusi EKO bangos paroda-parduotuvė. Įsigyti patikusius gaminius galite ten pat arba el.parduotuvėje www.gu-gu.lt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 11 05, 09:43)
kaži kiek ilgai  g.gif  aš turiu tots bots berods... tai jau seeeeeeniai nebemimnkštos  rolleyes.gif  nors vėlgi turbūtt daug nuo vandens ir džiovinimo priklauso.. pas mus vanduo labai kietas sad.gif

Audiniui paminkstinti ipilkit acto (i minkstiklio skyreli). Tik istraukus gali dar jaustis kvapas, bet isdziuvus tikrai nebeliks mirksiukas.gif

O vandeniui minkstinti su milteliais galima ideti borakso (angliskai borax). Nezinau kur Lt galima jo nusipirkti, bet as uzsisakysiu is ebay...

QUOTE(mildama @ 2009 11 15, 20:18)
o su kokiais milteliais skalbiat? g.gif
mes ir jungiames prie jusu burelio 4u.gif  jau laukiu siountinio, viena esam isbande(3viename)labai patiko, ner cia ko tu vienkartiniu pirkinet ax.gif

Jei vaikas alergiskas skalbimo milteliams, galima pasidaryti naminio skalbimo skyscio.
Receptas (gaunasi apie 10l skyscio):
1.5l vandens
1 skalbimui tinkamas muilas (gal geriausia ukinis...) sutarkuotas
0.5 puoduko skalbimo sodos (kepimo soda netinka) (velgi galima isigyti internetu, jei parduotuvese nera)
0.5 puoduko borakso
Supilti vandeni i puoda, pasildyti, supilti tarkuota muila ir maisyti ant silpnos ugnies kol muilas visiskai istirps. Sudeti soda ir boraksa, maisyti kol sutirstes. Tada supilti viska i kibira (10l) ir pripildyti karstu vandeniu (galima is krano). Ismaisyti ir palikti atvesti. Turetu vestant sutirsteti. Vienam skalbimui naudoti apie 1/4 puoduko skyscio (jei vanduo labai kietas galima daugiau, cia jau kiekviena atsirinks kaip geriausia).
Sitoks skystis bus be skalbimo milteliams iprastiniu chemikalu, todel neputos, bet skalbs taip tap gerai. Galima pasidaryti ir sausa varianta (sumaisyti 4 puodukus tarkuoto muilo, 2 puodukus borakso, 2 puodukus sodos, deti 2 saukstus vienam skalbimui). Ir tai daug pigiau! thumbup.gif
Atsakyti
oho kiek cia daug mamyciu ekologiskas sauskelnes naudoja , o as tingine buvau blush2.gif , buvau pradejusi su tom sauskelnem, turejau nemazai bambino mio, bet labai nepatikdavo kad lova vis slapia budavo. norejau pasakyt kad dabar jau yra paklodeliu lovai tokiu o as nezinojau kai pirmaji auginau, tiesdavau tas vienkartines palutes jos tuoj susitryndavo, dabar galvoju galejau gi nepereit prie pamepersu, bet patogumas nugalejo blush2.gif sekmes Jums visoms 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mes kai pradejom ekeperimentus su daugkartinemis sauskelnemis, tai musu mociute is Amerikos mums pradziai visokiu atsiunte, dabar vilnoniu turim gal kokiu 6 rusiu, galiu pasisakyt ne tik apie ekomamos.lt, ir tokias, kaip dabar eko-sauskelnes.lt prekiaujau. Nupirko mums mociuite kanadietiskas Aristocrats firmos
http://www.aristocra...aper_cover.html
Tai joms tinka vienas zodis - TANKAS. Labai tankios, dvigubos, niekas nepraeina. Su jomis ziema i lauka einam arba drasiai keliom valandom i parduotuves vaziuojam ir pan. Prasysiot ju neimanoma smile.gif Bet ir labai jos siltos, vasara sukaisdavom, ir siltuose namuose man su jom gaila vaika laikyt - nesiojam plonesnes. Bet siaip tikrai puikios. Ir kiek skalbta - nesusitrauke, gal tik juosmuo pasitampe.

O va isgirtosiomis Imse Vimse nusivyliau
http://www.imsevimse...wool-cover.aspx

Sugeria jos neblogai, bet kazkokia skarda jos mums. Maziukas mano lieknas, bet vistiek i slaunytes krastai taip skaudziai isirezia, jis tuoj jas krapsto nuo saves. Kadangi su lipdukais, tai neretai ir pavykdavo. Padarytos jos aisku kokybiskai, gerai pasiutos ir laikytu matyt ilgai, tik kad nepalyginsi patogumo su minkstomis megztomis. Na, bet cia zinoma skonio reikalas.
Ir sitos apdengiancios Imse Vimse nepatiko
http://www.imsevimse...tton-cover.aspx
Cia mes patys aisku nemazai apsizioplinom - uzkibom ant zodelio "Organic", ir kai patirties dar nebuvo, neisigilinom, kaip medvilnines kelnaites apsaugot gali. Ogi jos su poliuterano sluoksniu viduje. Ta "organine" medvilne tik plonyte medziagyte is isores. Ir kokia man nauda is to? Galetu maziau rekti "organic cotton", o akcentuoti, kad poliuterano apsaugines kelnaites su ekologiskos medvilnes pavirsiumi. Nu, zodziu, apsigavau. Ir kadangi mes medziagines sausklenes pradejom naudoti, kad prie maziuko kunelio tik naturalios ir kvepuojancios medziagos butu, tai sitos taip ir liko gulet tik karta pabandytos.
Atsakyti
QUOTE(hela77 @ 2009 12 08, 13:24)
daba visai ne i tema (niekur neradau), bet gal zinosit-
kaip ir is ko galima pasisiuti vilnonius iklotus i liemeneles? kazin , jei is Merino vilnos (is Rasakilos) nusimegzt? gal bandet kuri?

Turėjau nusinėrusi iš Rasakilos vilnos įdėkliukus, vidinis sluoksnis keli sluoksniai flanelės, išorinis vilna, super pasiteisino thumbup.gif
Atsakyti

Ir kokia man nauda is to? Galetu maziau rekti "organic cotton", o akcentuoti, kad poliuterano apsaugines kelnaites su ekologiskos medvilnes pavirsiumi.

tai o kaip tada parduot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 13 gruodžio 2009 - 19:43
QUOTE(syte @ 2009 11 26, 17:05)
<...>

Mano pradinį rinkinį sudaro:
5 Tots Bots bambukinės sauskelnės (ebay)
2 medvilninės kišeninės sauskelnės (kikilis)
2 Real Eesy "viskas viename" sauskelnės (babykind)
2 kanapiniai vystyklai (ekomama)
2 medvilniniai vystyklai (ekomama)
2 frotiniai įklotai (kikilis)
2 kanapiniai įklotai (babykind)
2 sausieji įklotai (babykind)
1 poliesterinės Tots Bots kelnaitės (ebay)
1 Ruskovilla ilgaklešnės vilnonės kelnaitės (aukime kartu)
popierius, skirtas mamos pienu maitinamiems mažiukams, t.y. tankesnis šiek tiek (babykind)

Gal kažko nusipirkau per daug arba per mažai, bet pradžiai, kol susivoksiu ką, kada ir kaip geriau naudoti tikrai bus gerai smile.gif

<...>

Na, sauskelnes jau pakeitėm daugiau nei 100 kartų ir pradėjo aiškėti daugkartinių sauskelnių mokslas smile.gif Jei nieko prieš, pasidalinsiu įspūdžiais smile.gif

Mano pradinius pirkinius teks papildyti, nes parą labai sunkiai ištempiam su tokiu kiekiu. Jau užsisakiau medvilninių vystyklų, dar vienas poliesterines kelnytes ir kalną popieriaus 4u.gif

Tiesą pasakius, tikėjausi, kad su daugkartinėm sauskelnėm bus daugiau vargo, o dabar skirtumo nuo vienkartinių praktiškai nejaučiu (tiesa, vienkartines naudojom tik ligoninėjė ir dar kelis kartus "avarijų" atveju, tai gal nespėjau prie gero priprasti smile.gif ). Mane net nustebino tai, kad su vienkartinėm "avarijų" mums pasitaikė daugiau. Gal nemoku aš jų užsegti arba viskas dėl to, kad sūnų migdau ant šono, o ne ant nugaros g.gif
Iš viso mano arsenalo nepasiteisino tik kanapiniai vystyklai. Nesuprantu, ar jie susitraukė džiovinant ar kažkaip ne taip segu, bet jie man vos vos per pilvuką susisega (vaikui tik 2.5 sav.). Na, vis tiek juos sunaudosiu kaip įklotus papildomus, todėl didelės bėdos kaip ir nėra smile.gif Medvilninių vystyklų užsisakiau papildomai, nes man jie labai gerai pasiteisina dienos metu. Vaikutis budresnis, todėl dažniau reikalauja sauso užpakaliuko, o tiek sauskelnių tikrai neprisipirkčiau doh.gif Žodžiu, ekonominis variantas smile.gif
Frotinės kelnytės labai gerai pasiteisino su kanapiniais įklotais thumbup.gif Vaikas gana ilgai lieka sausos ir neperslampa kiaurai po vieno karto thumbup.gif Frotinių įklotų dar nebandžiau (bent jau su šitom kelnytėm), nes kelnytės ir taip dar didokos, o šitie įklotukai gana stori.
Bambukinės sauskelnės labai patogios ir kokybiškai pasiūtos. Tą patį galiu pasakyti ir apie prilaikančias kelnaites. Bambuką ir "viskas viename" kelnytes visuomet stengiuosi pasilikti nakčiai, nes tada galva praktiškai nedirba ir su vystyklais man gana sunkiai sekasi ax.gif
"Viskas viename" kelnytės man patinka tuo, kad užpakaliuko neišpučia ir sugeria pakankamai. Vaikas su jom tikrai ilgiau išmiega.
Ruskovilla kelnytes, tiesą pasakius, beveik visada naudoju kaip normalų drabužėlį, t.y. maunu ant tots bots prilaikančių kelnaičių. Kažkaip gaila man jas sutepti, kaip kad jau buvo vieną kartą blush2.gif
Atrodo viskas, ką norėjau papasakoti smile.gif Žodžiu, mes pasirinkimu naudoti daugkartines sauskelnes patenkinti thumbup.gif
Atsakyti
Syte, o kas per frotinės kelnytės?
Atsakyti
Medvilninių vystyklų užsisakiau papildomai, nes man jie labai gerai pasiteisina dienos metu. Vaikutis budresnis, todėl dažniau reikalauja sauso užpakaliuko, o tiek sauskelnių tikrai neprisipirkčiau doh.gif Žodžiu, ekonominis variantas smile.gif

ir aš tai pastebėjau
Atsakyti