Įkraunama...
Įkraunama...

Statau namą savo rankomis

QUOTE(Goda_47 @ 2010 02 05, 07:45)
mes irgi planuojame panauduoti elektros stulpus, pas mus kaip tik keitė EOL i kabėlį, tai gavome daug papigiai, dar galvojame gal tiktu sąramoms virš langu? namas vieno aukšto
norime renovuoti sena namą, pristatant nauja dalį
tik toks klausimas, ar nereikia stulpų armatūros suvirinti?ar užtenka tik subetonuoti galus?

Del suvirinimo, kaip sakoma sviestu koses nepagadinsi
Atsakyti
Nežinau kur pasiklausti, tai rašau čia 4u.gif Kokio galingumo elektros įvadas turi būti sklype (statysime dvibutį)? Kad nebūtų kaip soduose, įjungei arbatinį ir plytelę elek. ir atsijungia.
Atsakyti
Vienam namui nuo 10 iki 15 kw uztenka. Tai dvibuciui iki 30 kw.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noriukas5: 05 vasario 2010 - 13:54
Sveiki, mieli statytojai,

patarkite, prasau, kas susidure su statybomis ir ismanote daugiau uz eiline moteriske wink.gif
ar verta pirkti nama - murini, neirengta, be langu, vidinis muras, mano akimis, tuoj gali pradet trupeti, matyt, stovi tokios busenos pakankamai ilga laika, - ir samdyti imone irengimui, aplinkos sutvarkymui.

Kaip manote, ar nebus veltui svaistomas laikas ir lesos?
Atsakyti
Mano galva, kad neapsimoka, nebent labai pigiai ir vien tik sklypas yra daugiau vertas negu dabar su tais griauciais, o jeigu dabar tuos griaucius reikes griautu tai kiek tik nugriovimas kainuoja ir to slamsto isvezimas.
Atsakyti
QUOTE(Novilunio @ 2010 02 15, 12:34)

patarkite, prasau, kas susidure su statybomis ir ismanote daugiau uz eiline moteriske wink.gif
ar verta pirkti nama - murini, neirengta, be langu, vidinis muras, mano akimis, tuoj gali pradet trupeti, matyt, stovi tokios busenos pakankamai ilga laika, - ir samdyti imone irengimui, aplinkos sutvarkymui.

kvieciat 3 firmas - padaro 3 samatas - suzinote vidurki -paskaiciojate savo galimybes - nueinate iki pardavejo - sakot va kaina uz kuria galiu pirkt - jei tinka - perkat - samdot - gyvenat ilgai ir laimingai
Atsakyti
QUOTE(Novilunio @ 2010 02 15, 11:34)

Na as tai nelabai i tai ziureciau palankiai... Kaip sakoma, pardavejas nori ir pinigelio sau uzsidirbti... Niekas uz dyka neduoda... blush2.gif
Zinoma, kaip kazkas pastebejo, jei sklypas geroje vietoje, tai dar galima kazka bandyti regzti, bet jei nelabai... tai ar verta...
O be to, jei statais nama nuo 0, tai viska juk darai, kad jis tau patiktu... O kai perki, tai jau tenka paciam derintis prie to namuko... g.gif
Mes irgi pardesime si pavasari namuko statybas nuo 0, tai kiek skaiciavome tikrai pigiau iseis, nei pirkti jau pastatyta dezute thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2010 02 15, 12:45)

Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2010 02 15, 14:04)

Papildyta:
QUOTE(laimingas @ 2010 02 15, 14:17)

Aciu atsiliepusiems 4u.gif

Tiesa sakant, nei statytis, nei isirengineti noro didelio nera ir nebuvo niekada... bet sklypas ir vieta mieste, apskritai, gatvele, nupirko mane tik izengus.... net paciai keista, kad toks geras jausmas apeme... o ir sklypo padetis, net medziu vieta uz sklypo gera - auga siaures-vakaru puseje, neseseliuoja...

Kaban, dekui uz patarima, jei nuspresim pirkti, pasinaudosim jusu pasiulyta schema 4u.gif
Atsakyti
Mes irgi pirkome sklype buvo iskeltos namo sienos tiktai kaina tenkino ir sklypas geroje vietoje buvo tai pasvere viska kiek uztruktu popierizmai visokie namo projektai ir tt... be to mes sedime uzsienyje tai dabar labai patenkinti thumbup.gif
Atsakyti
Na kiekvienas atvejis turi iseiti: perki, lauki kito pasiulymo, neperki, ieskai... doh.gif
Musu atveju, tai mes zeme geroje vietoje nusipirkome velyva rudeni, tai per ziema pasidarysim popieriukus ir pavasari pradesima sirdziai mielus statybos darbus... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laimingas @ 2010 02 15, 22:21)
Na kiekvienas atvejis turi iseiti: perki, lauki kito pasiulymo, neperki, ieskai...  doh.gif
Musu atveju, tai mes zeme geroje vietoje nusipirkome velyva rudeni, tai per ziema pasidarysim  popieriukus ir pavasari pradesima sirdziai mielus statybos darbus...  thumbup.gif

Na jeigu per ziema sisitvarkysite popierius tai labai gerai, man projektavimo salygu savada tik per penkis menesius isdave ir taip per didziausius vargus, kiek visokiu rastu prirasyta na vienu zodziu su musu biurokratais tiek reikia zaisti, kad per ta laika, kol gauni visus leidimus tai greiciau nama pasistatytai.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2010 02 16, 09:29)
Na jeigu per ziema sisitvarkysite popierius tai labai gerai, man projektavimo salygu savada tik per penkis menesius isdave ir taip per didziausius vargus, kiek visokiu rastu prirasyta na vienu zodziu su musu biurokratais tiek reikia zaisti, kad per ta laika, kol gauni visus leidimus tai greiciau nama pasistatytai.

na mums nuskilo ir dar ta krize daug gero padare... Nuejome pas architektus del individualaus namo projekto ir viska suderinome... Visus jie dokumentus ir leidimus sutvarkys iki pavasario viduriuko... ir kaina nesikandziojo... thumbup.gif
O kai jau atsils, tai kibsime i darbus... ax.gif
Atsakyti