Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 38

QUOTE(rokoko @ 2009 02 17, 10:17)
[jie senyvi zmones, intuiciskai, per daugeli metu po sapeli ta grozi sudeliojo wub.gif ]

Mes irgi kazkada tokios busim, po sapeli viska ispuoseleje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 17, 10:59)
Taip sodinukai brangesni, bet sodinami, kas metrą, o ir po 2 metų jau normali guvatvorė. Taigi man rodos čia didesni pliusai. O ir priežiūros praktiškai jokios, laiku pakarpyti ir viskas, super atsparūs augalai.

labai mane sudomino. tikrai pakanka kas metra sodinti?
gali buti, kad keisime savo gudobeliu gyvatvore.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 17, 12:08)

sveikutes,

vis skaitau ir skaitau ir dar nedristu i jusu pokalbius jungtis, norisi, netokiai zaliai buti tai jau 7 senas temas perskaiciau doh.gif lotuliukas.gif
laukia ir manes "juodi" darbai, atsibodo pilkas kiemas, o ir mazo darzelio praeitais metais buvo mazoka, nes esam naujakuriai biggrin.gif tad zadu padirbeti is peties lotuliukas.gif
jau daug visko suzinojau is jusu 4u.gif , labai graziai puoselejat savo namuciu aplinka thumbup.gif

kaip tik apie gyvatvores kalbat, tai turiu klausimuka o puslenis viszalis ar ne?
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 17, 10:17)
atvaziuok i svecius, eisim  pro tuos kaimynus ''nekaltai'' pro sali daug kartu lotuliukas.gif

oo, tu man tiktum i kompanija biggrin.gif ...
as daznai noriu nekaltai daug kartu pro ta pacia vieta praeiti, ir kiekviena karta gailiuosi, kad neturiu kokio suniuko pavedziot ar vaiko vezimuke pastumdyt lotuliukas.gif , o su draugem dar blogiau, visos "sveikos" - nesuprastu mano terapijos ax.gif .

QUOTE(Knifofija @ 2009 02 17, 10:59)
Taip sodinukai brangesni, bet sodinami, kas metrą, o ir po 2 metų jau normali guvatvorė. Taigi man rodos čia didesni pliusai. O ir priežiūros praktiškai jokios, laiku pakarpyti ir viskas, super atsparūs augalai.

man dar ir raudoni (ne tokie ryskus) labai grazu thumbup.gif , as tai irgi uz pusleni, o jei dar ta gyvatvore toliau nuo akiu, tai ir nukrite lapai netrukdys.
beje, pusleniu lapai ilgai (net ziema) laikosi, ar as maisau?
Kaimynystej yra grazi aukstoka siaura gyvatvore - visa ziema rudais lapeliais apkibusi - arba tai puslenis, arba kazkas kitas g.gif .

Sakyc svarbiausia - kurie krumeliai senesni geriau atrodo, nes kol jauni, tai visi grazus.
Atsakyti
Citata iš Rojaus Sodų svetainės:

Pūsleniai gyvatvorėms
Paprastasis pūslenis ( Physicarpus opulifolius (L.) - vienas iš nereikliausių sodo augalų, jo priežiūra visai paprasta. Užauga iki 3 m aukščio ir pločio, kultivarai būna mažesni. Auga greitai, augavietei nereiklus, bet geriau jaučiasi saulėje. Dirvai ir jos drėgnumui taip pat nejautrus, bet kiekvienas medis ar krūmas greičiau auga derlingoje žemėje, laistomas ir tręšiamas. Kenkėjai ir ligos puola retai. Pūleniai labai tinka laisvoms ir karpomoms vidutinio aukščio gyvatvorėms.
Gyvatvorei anksti pavasarį pasodintus pūslenius patariama iš karto nukirpti dviem trečdaliais (jeigu formuojama taisyklinga gyvatvorė). Kitais metais nauji ugliai nukerpami pusiau. Paskui laikomasi bendrų taisyklių - vasarą ir rudenį žydinčius ir lapus metančius krūmus reikia genėti žiemos pabaigoje arba anksti pavasarį (pernykštės šakelės nukerpamos trečdaliu).

© rojaussodai.lt , 2005-05

Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 02 17, 09:16)
as daznai noriu nekaltai daug kartu pro ta pacia vieta praeiti, ir kiekviena karta gailiuosi, kad neturiu kokio suniuko pavedziot ar vaiko vezimuke pastumdyt  lotuliukas.gif

o kas neleidžia šuniuko įsitaisyt? mirksiukas.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 02 17, 09:16)
Kaimynystej yra grazi aukstoka siaura gyvatvore - visa ziema rudais lapeliais apkibusi - arba tai puslenis, arba kazkas kitas  g.gif .

ten turbut bukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 17, 11:08)

Pilnai pakanka kas metrą, o jei dar paderinus tarpais su raudonlapiu, tada iš vis fantastika. Tik yra savų niuansų, raudonlapis sodinamas tankiau, nes mažiau šakojasi. Įpatingai gražus pūslenis pavasarį, kai pradeda sprogti pirmi lapeliai, jie tokie auksiniai ant rudų šakelių wub.gif wub.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Raja28 @ 2009 02 17, 11:15)
sveikutes,
vis skaitau ir skaitau ir dar nedristu i jusu pokalbius jungtis, norisi, netokiai zaliai buti tai jau 7 senas temas perskaiciau doh.gif  lotuliukas.gif
laukia ir manes "juodi" darbai, atsibodo pilkas kiemas, o ir mazo darzelio praeitais metais buvo mazoka, nes esam naujakuriai biggrin.gif tad zadu padirbeti is peties lotuliukas.gif
jau daug visko suzinojau is jusu 4u.gif , labai graziai puoselejat savo namuciu aplinka thumbup.gif

kaip tik apie gyvatvores kalbat, tai turiu klausimuka o puslenis viszalis ar ne?

tikrai ne visžalis.
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2009 02 17, 11:16)
oo, tu man tiktum i kompanija  biggrin.gif ...
as daznai noriu nekaltai daug kartu pro ta pacia vieta praeiti, ir kiekviena karta gailiuosi, kad neturiu kokio suniuko pavedziot ar vaiko vezimuke pastumdyt  lotuliukas.gif , o su draugem dar blogiau, visos "sveikos" - nesuprastu mano terapijos  ax.gif .
man dar ir raudoni (ne tokie ryskus) labai grazu  thumbup.gif , as tai irgi uz pusleni, o jei dar ta gyvatvore toliau nuo akiu, tai ir nukrite lapai netrukdys.
Kaimynystej yra grazi aukstoka siaura gyvatvore - visa ziema rudais lapeliais apkibusi - arba tai puslenis, arba kazkas kitas  g.gif .

Sakyc svarbiausia - kurie krumeliai senesni geriau atrodo, nes kol jauni, tai visi grazus.

Ne pūslenis lapus meta gerai, jie ilgai nesilaiko ant krūmo, tu tikriausiai matei buko gyvatvorę, jos atrodo nuostabiai, bet mūsų klimatui nelabai tinka.
Atsakyti
QUOTE(Raja28 @ 2009 02 17, 11:15)

Drasiai 4u.gif

tikrai ne, numeta lapus.
[beje, pas tuos saunuolius kaimynus ir pavyzdinga puslenio gyv. yra]

net akyse nusvito pamacius tamstos gyv. vieta Gargzdus

QUOTE(vida777 @ 2009 02 17, 11:16)
oo, tu man tiktum i kompanija  biggrin.gif ...
as daznai noriu nekaltai daug kartu pro ta pacia vieta praeiti,

drinks_cheers.gif turbut. As tai einu, sustoju kur patinka, ir spoksau - nieks per galva neduos tongue.gif ax.gif

ne, plikos sakos.

Atsakyti
QUOTE(dista @ 2009 02 17, 10:33)
iš karto genėti (kol kas nelabai įsivaizduoju kaip reiks...) ir gražią tvorą turėsim po 10 metų.... 

tikrai greičiau nei po 10 biggrin.gif Apytiksliai per 4-5 metus pasiekė rodytoji gyvatvorė savo formą, o vėlesni metai tik palaikymas jos...

Jei nekarpysi, turėsi greitai tačiau "skystą" gyvatvorę.

Genėjimas.
Yra įvairių nuomonių - viena, kad pirmasis genėjimas turi būti iškart pasodinus, kita - kad pirma leist gerai įsišaknyti ir genėti pvz. kitą pavasarį. Pirmojo genėjimo metu viršūniniai ūgliai kerpami pusiau, o šoninams ūgliams nukerpama 1/2-2/3 ilgio. Vėlesniais genėjimais viršūnės patrumpinamos 1/3 ilgio, o šoninės šakos 1/3-1/2 ilgio. Taip daroma, kol suformuojama pageidaujamo aukščio ir pločio gyvatvorė. Vėlesniais metais formai palaikyti genima 3-4 kartus (pirmas genėjimas anksti pavasarį neprasidėjus vegetacijai, paskutinis - rugpjūčio mėnesį).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 17 vasario 2009 - 11:35
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 17, 11:28)
Pilnai pakanka kas metrą, o jei dar paderinus tarpais su raudonlapiu, tada iš vis fantastika. Tik yra savų niuansų, raudonlapis sodinamas tankiau, nes mažiau šakojasi. Įpatingai gražus pūslenis pavasarį, kai pradeda sprogti pirmi lapeliai, jie tokie auksiniai ant rudų šakelių  wub.gif  wub.gif  wub.gif

aciu 4u.gif
ikalbesit lotuliukas.gif
issisaugojau viska,
kai prieisim prie tu gudobeliu ''buti ar nebuti'' - atjauninti ar keisti, tada reiks prireiks. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes,noriu pasigirti ir as ,pas mane yra forsitiju gyvatvore,grozis nerealus pavasari kaip jos zydi , thumbup.gif gaila neturiu foto ,pavasari butinai idesiu
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 17, 11:29)
Genėjimas.

ar cia butent Kauleniui?

As saugau info, todel noriu padeti ''ten, kur reikia''. blush2.gif
Atsakyti