Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(mikuotuke @ 2009 02 20, 14:01)
jukraa, su gimtadieniu!  bis.gif  friends.gif  birthday.gif

o mano orchidejos pradejo visos mirti turbut  cry.gif
pries savaite parnestos grazuoles staiga visus ziedus nuleipino, didziuosius pumpurus taip pat, o mazieji pumpurai saku galuose liko sveikuciai (nors kaip tik turejo nusalti!!!)  umn.gif  umn.gif
o falenopsio, kuris leido sakas ir ant ju krove pumpurus, pumpurai staigiai nugelto - vakar dar sveikuciai buvo  blink.gif  umn.gif
staigiai dabar po karstu dusu pakisau, nezinau, ka daryti  cray.gif
prie viso to, dar dvi raibuoles pasenusius ziedukus numete  cray.gif  cray.gif  cray.gif

o ne, verysad.gif , negi ir tau kas nors kambarius pravėdino? Mama pas mane užsimanė gryno oro - tai balkoną atidarė per šalčius- gerai, kad spėjau užmatyt... Juk negali visos iš kart...
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 02 20, 14:08)
o ne,  verysad.gif , negi ir tau kas nors kambarius pravėdino? Mama pas mane užsimanė gryno oro - tai balkoną atidarė per šalčius- gerai, kad spėjau užmatyt... Juk negali visos iš kart...

tai va, kad ne, jos skirtingose patalpose, net langai skirtingose pusese - grazuoles naujokes zvelgia i siltus pietinius ir vakarinius langus (vidury kambario, tad nera silumos nei pertekliaus, nei trukumo), o stiebus leidziantis - rytineje puseje... blink.gif cray.gif
nezinau, kas darosi, va siaip guodziuosi cray.gif aisku, yra dar pumpureliu, turbut zydes, ir saknys puikios, bet man soko tiek ivare, liuuuudna cray.gif cry.gif cry.gif cray.gif
Atsakyti
jukraa, super dovanele tau padare pati gelyte thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 02 20, 14:18)
tai va, kad ne, jos skirtingose patalpose, net langai skirtingose pusese - grazuoles naujokes zvelgia i siltus pietinius ir vakarinius langus (vidury kambario, tad nera silumos nei pertekliaus, nei trukumo), o stiebus leidziantis - rytineje puseje...  blink.gif  cray.gif
nezinau, kas darosi, va siaip guodziuosi  cray.gif aisku, yra dar pumpureliu, turbut zydes, ir saknys puikios, bet man soko tiek ivare, liuuuudna  cray.gif  cry.gif  cry.gif  cray.gif

Labas. Gak tu gelytes laistai neteisingai???? g.gif Jeigu lapai sveiki ir nieko jiems blogo nevyksta, tai gyvens. Patarciau soko terapijos nedaryti. schmoll.gif Geriau kasdien purksk lapukus ir saknis. rolleyes.gif
labai tikiuosi, kad pades rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(matteja @ 2009 02 20, 14:39)
Labas. Gak tu gelytes laistai neteisingai???? g.gif Jeigu lapai sveiki ir nieko jiems blogo nevyksta, tai gyvens. Patarciau soko terapijos nedaryti. schmoll.gif  Geriau kasdien purksk lapukus ir saknis. rolleyes.gif
labai tikiuosi, kad pades rolleyes.gif

kad pusantru metu tas pats rezimas, visada visos nupigintos kaip tik atsigaudavo ir kaip ant mieliu augdavo, o dabar... blink.gif cia tokia diena verysad.gif sakau, dar ir raibuoles nuzydejo (jos jau turejo tai padaryti), tai liuuuuudna..... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,
labai reikia patarimo... vienas iš mano Phal kaip tik sukrovė žiedelius, juos šiaip ne taip praskleidė, bet apžiūrinėdama šiandien pastebėjau, kad jo viso lapau tokie suglebę, kaip "išvirę".... o kitų šalia stovinčių ant tos pačios palangės tvirti....
Beje, šaknų nelebai matau... sakyčiau, kad pirkau tokią, bet ji jau stovėjo pas mane porą metų, buvo persodinta, išleido va naują žiedstiebį su žiedais ir va taip "susmuko"... nuo ko čia taip galėjo nutikti??? g.gif 4u.gif
Atsakyti
sveikuts,parodau ir as savo nauja pirkini,vakar nusipirkau biggrin.gif
Atsakyti
Aciu uz sveikinimus 4u.gif Va o gelytes ziedukas vis skliedzias, skeidzias. Siandien dar nauju draugiu stengsiuos isigyt kai jau tokia proga blush2.gif thumbup.gif

Mikuotuke, kas cia per streikai pas tavo gelyciu g.gif gal perstatynejai i naujas vietas, ir tai joms nepatiko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 02 20, 13:08)
o ne,  verysad.gif , negi ir tau kas nors kambarius pravėdino? Mama pas mane užsimanė gryno oro - tai balkoną atidarė per šalčius- gerai, kad spėjau užmatyt... Juk negali visos iš kart...

ar negalima kambariu vedint? blink.gif as kiekviena ryta atidarau trumpam balkona, o ten salia stovi mano gelyte, bet nieko jinai i tai nerealuoja g.gif
gal del to, kad balkonas istiklintas, tai netiesiogiai vejas pucia, o tik vesesnis oras ieina g.gif

bet o tai kaip jus kambarius vedinat? kur padedat tuo metu gelytes?
negi niekad langu neatsidarot?
Atsakyti
QUOTE(rika3 @ 2009 02 20, 14:49)
sveikuts,parodau ir as savo nauja pirkini,vakar nusipirkau biggrin.gif

Tikra grazuolyte wub.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnir: 20 vasario 2009 - 15:23
QUOTE(marimacho @ 2009 02 20, 16:08)
ar negalima kambariu vedint?  blink.gif  as kiekviena ryta atidarau trumpam balkona, o ten salia stovi mano gelyte, bet nieko jinai i tai nerealuoja  g.gif
gal del to, kad balkonas istiklintas, tai netiesiogiai vejas pucia, o tik vesesnis oras ieina  g.gif

bet o tai kaip jus kambarius vedinat? kur padedat tuo metu gelytes?
negi niekad langu neatsidarot?

Atidaromi tie langai, kur nėra orchių. Pas mane viena palangė kelių metrų skirta tik orchidėjoms, todėl ten langai neatidarinėjami, o visus kitus pilnai ir kada reikia. or kur stovi orchidėjos - šiukštu. Net MB įgrąsintas, kad tas langas neatidarinėjamas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 20, 15:30)
Atidaromi tie langai, kur nėra orchių. Pas mane viena palangė kelių metrų skirta tik orchidėjoms, todėl ten langai neatidarinėjami, o visus kitus pilnai ir kada reikia. or kur stovi orchidėjos - šiukštu. Net MB įgrąsintas, kad tas langas neatidarinėjamas biggrin.gif

o tai kokiu atstumu nuo atidaromo lango turi buti gelyte? pas mane visi langai atidarinejami, niu miegamajam ne langas o balkono durys unsure.gif o salia prie balkono duru ant lango palanges stovi gelyte unsure.gif kitur net padet netureciau dabar verysad.gif
Atsakyti