Įkraunama...
Įkraunama...

Rodas

QUOTE(svetla @ 2011 05 05, 16:10)
shaunuoliai jus wink.gif tuomet ir mes bandysime iveikti si kalna wink.gif
o su sketuku patogu buvo Lindos gatvemis vaziuot? nes galvoju gal nesyne geriau imti.. g.gif

Peržiūrėjau nuotraukas, kad nesumeluočiau, tai ten visos gatvelės grįstos plytelėmis (matosi mano įdėtose nuotraukose), tai nebuvo jokių problemų dėl vežimuko, tik kad kartais tekdavo į kalną pastumti, bet čia buvo tėčio darbas, tai kiek atsimenu jis lyg tai nesiskundė smile.gif Bet šiaip tai nėra taip, kad ištisai vien tik į kalną stumi.
Dėl nešynės, tai čia tokia kaip kuprinytė kur iš priekio arba iš nugaros vaikutį neši? Su tokia tai galvoju gali būti karšta tiek jums tiek vaikui. Na aišku tik nežinau kada važiuojat. Mes buvome rugsėjo 20 - 27 dienomis tai kepėme. Dukrytei net visus pampersus buvau nuėmusi ir vežimuke tik su šortukais vežiau, nes būtų iškepusi.
Atsakyti
QUOTE(svetla @ 2011 05 05, 16:02)
itariu ne viena sugundete savo pasakojimu aplankyti sia sala smile.gif
aciu uz pasakojima

tai jau tikrai. drinks_cheers.gif As paskaicius ka tik MB sakiau, reiks plaukt i Symio sala biggrin.gif
Atsakyti
Iš ties gerai jautiesi, kai pasiskaitai gyvus pasakojimus. Nes tada susidarai mintyse vaizdą, o nuvykęs, prisimeni ir jautiesi, kad viskas aišku ir žinoma kas ir kaip. Dėkui pasakotojams 4u.gif
Kas dėl maitinimo tipo viešbučiuose. Kadangi keliaujame visur su vaikais, tai dažniausiai imame AI, porą kartų buvome paėmę pusryčius ir vakarienę. Galiu pasakyti, kad viskas įmanoma, nelabai ir pasigedome tų pietų ( beje ir už gėrimus vakarais tenka mokėti, arba tik valgai, o gurkšnoti eini kur kitur, nes per vakarienes nuolat mokėti už gėrimus nelabai apsimoka, kai parduotuvėse jie pigiau atseina, o dar kai vaikai pradeda - norim geeeeerti doh.gif ) bet šį kart nusprendėme, kad truputį užkniso tas nuolatinis ėjimas į parduotuves, kai vaikams norėjosi tai cocos, tai ledų, mums vyno...taigi, viskas priklauso nuo kiekvienos šeimos ar asmens, kam ko reikia. Jei parduotuvė čia pat, kodėl gi ne..tik vienas dalykas, kartais viešbučių taisyklėse prašoma, kad kambaryje nebūtų maisto atsargų...todėl į parduotuvę tenka eiti dažnai, nes mažam šaldytuve daug nesutalpinsi. Kita vertus be AI yra didelis pliusas - neparsiveši papildomų nereikalingų kilogramų... tongue.gif
Papildyta:
Gegužės mėn.
-lince-, geguzes 7-14 d., Pefki
vasara_ziema, gegužės 31 - birželio 7 d., Faliraki
geggle, geguzes 14 - 24 d. 5 dienos Rodo mieste, kitos 5 turbut Lindos (dar nenusprendem)
Belekur - 14-24 d. Faliraki ( Esperides beach )

Birželio mėn.
Girl_not4_you, birželio 28 - liepos 9, Faliraki
Svetla, birzelio 7-14 d., Faliraki
*sim* birzelio 19-25, Faliraki

Liepos mėn.
Gustyte, liepos 16-23, Afandou
Atsakyti
O į kokius viešbučius važiuojate? Pasižiūrėjau, kad daugumoje užsirašiusių į Falirakį važiuoja.
Pati esu gyvenusi Louis Colossos Beach viešbutyje Falirakyje, dabar esu nusižiūrėjusi viešbutuką Kiotari šalia Lindos, tik gąsdina tai, kad prie kelionės kainos prisidėtų mašiniuko nuoma savaitei (transferis toks brangus, kad labiau apsimoka savaitei mašiniuką nuomotis).
Atsakyti
QUOTE(xjurga @ 2011 05 05, 18:25)
Peržiūrėjau nuotraukas, kad nesumeluočiau, tai ten visos gatvelės grįstos plytelėmis (matosi mano įdėtose nuotraukose), tai nebuvo jokių problemų dėl vežimuko, tik kad  kartais tekdavo į kalną pastumti, bet čia buvo tėčio darbas, tai kiek atsimenu jis lyg tai nesiskundė smile.gif Bet šiaip tai nėra taip, kad ištisai vien tik į kalną stumi.
Dėl nešynės, tai čia tokia kaip kuprinytė kur iš priekio arba iš nugaros vaikutį neši? Su tokia tai galvoju gali būti karšta tiek jums tiek vaikui. Na aišku tik nežinau kada važiuojat. Mes buvome rugsėjo 20 - 27 dienomis tai kepėme. Dukrytei net visus pampersus buvau nuėmusi ir vežimuke tik su šortukais vežiau, nes būtų iškepusi.

oj jei tokios plyteles tikrai galima su vezimuku, o kaip jums sekesi Rode? ten akmenukais viskas grista:) mes vaziuojame birzelio pradzioje, bet itariu kepins panasiai stipriai doh.gif
Papildyta:
Gal rašykime ir viešbučius

Gegužės mėn.
-lince-, geguzes 7-14 d., Pefki, "Saint George" 3 žv.
geggle, geguzes 14 - 24 d. 5 dienos Rodo mieste Atlantis City Hotel 3*, kitos 5 Pefki Ziakis Hotel 3*
Belekur - 14-24 d. Faliraki ( Esperides beach)
saraja,gegužės 28-birželio 4,Theologos,Doreta
Birželio mėn.
Svetla, birzelio 7-14 d., Faliraki, "White palace" Studios
Daluze 2, birželio 11-18 d., Lindos, „Lindos Royal“ 4 žv.

Liepos mėn.
Atsakyti
Gal rašykime ir viešbučius

Gegužės mėn.
-lince-, geguzes 7-14 d., Pefki
acetea - geguzes 7 - 17 d.,Kiotari, Mitsis family village
geggle, geguzes 14 - 24 d. 5 dienos Rodo mieste, kitos 5 turbut Lindos (dar nenusprendem)
Belekur - 14-24 d. Faliraki ( Esperides beach)

Birželio mėn.
Svetla, birzelio 7-14 d., Faliraki
Daluze 2, birželio 11-18 d., Lindos, „Lindos Royal“ 4 žv.

Liepos mėn.
vaiddaa, liepos 26-rugpjucio 2d, Kolymbia, "Euroxenia Marathon Hotel, 3*".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaiddaa: 06 gegužės 2011 - 08:31
http://www.gismeteo....ty/weekly/3678/ kiekviena diena tikrinu ora, isvykstu 10 diena ir vis po lietinga diena atsiranda... nu sakes,idomu ten kaip pas mus isilyja ilgam? verysad.gif
Atsakyti
Gal kam pravers vasaros renginių gidas Rode: http://blog.zigzag.l...-m-vasaros.html
Atsakyti
QUOTE(bitute_ @ 2011 05 06, 10:50)
http://www.gismeteo....ty/weekly/3678/ kiekviena diena tikrinu ora, isvykstu 10 diena ir vis po lietinga diena atsiranda... nu sakes,idomu ten kaip pas mus isilyja ilgam?  verysad.gif

Nepergyvenkite del oro smile.gif mes važiavome balandžio 12-19 d., kiekvieną dieną prieš kelionę irgi tikrindavau orus per wunderground.com doh.gif pagal orų prognozę mūsų buvimo metu turėjo būti 14-17 laipsnių šilumos, apsiniaukę ir kas antrą dieną rodė, kad bus lietus. nuotaika prieš kelionę buvo labai sugadinta verysad.gif
atvykus pirma diena buvo vėjuota, bet saulėje buvo šilta, kitom dienom ramiausiai sau degindavomės pliaže, buvom taip nusvilę, kad net vakare šaltis krėtė doh.gif tik viena diena buvo apsiniaukusi, vėjas buvo pakilęs, truputį lašnojo. Išvykimo dieną iš ryto lijo lietus, bet greitai baigėsi ir išlindo saulė. Temperatūra visomis dienomis tikrai buvo aukštesnė nei 20 laipsnių šilumos. Tai manau kad gegužės mėnesį tikrai bus dar šilčiau ir lietus galimas nebent naktį arba labai jau trumpas mirksiukas.gif
Atsakyti
O i ekskursija i Symi sala plaukiama is kuriu miesteliu? Ir kaip planuojate uzsisakyti vietoje? smile.gif
Atsakyti
Prekybos centras
Nors patys taip ir neprisiruošėm iki jo nueiti/nuvažiuoti, bet vistiek parašysiu, nes iš mūsų viešbučio daug kas eidavo. Taigi važiuojant nuo Lindos, Faliraki ar Kalitėjos pusės visai netoli Rodo yra didelis prekybos centras, gerai matosi nuo pagrindinės gatvės. Kadangi nebuvau tai ir pavadinimu nepasidomėjau, bet norint manau greit sužinosite. Gal tų centrų ir daugiau yra saloje, bet mūsų pusėj tik šitą žinau. Jei turėčiau išsinuomavus automobilį ir viešbutį tik su pusryčiais ar išvis be maitinimo, tai aš asmeniškai važiuočiau į tokį didelį prekybcentrį ir užsipirkčiau visko savaitei. Čia ir pasirinkimas didelis ir tikrai rasit šviežiausius ir pigiausius produktus, nes mažesniuose supermarketuose turistams kainos daug didesnės. Aš ir kitose šalyse labai dažnai taip darau, važiuoju į prekybos centrą toli nuo turistinių miestelių, kur apsiperka patys vietiniai, pirkti lauktuvių. Žinoma, jei lauktuvių vešit tik porą magnetukų ant šaldytuvo tai neapsimoka, bet aš mėgstu atsivežti vietinių arbatų, skanumynų kokių įdomesnių, vietinių gamintojų kosmetikos.

Rodo miestas
į Rodą atvažiavome autobusu, paleido galutinėje stotelėje prie prieplaukos. Smagu ja pasivaikščioti, apžiūrėti jachtas, vienos prabangios, kitos įdomios. Toje prieplaukoje ir prekiaujama ekskursijomis į Symio salą, Marmarį ir kt. Perėjus per gatvę patenki į centrą, kuris man iš pirmo žvilgsnio priminė Maljorkos centrą/senamiestį. Kad Rodo miestas nėra pasaulio užkampis supratome ir iš pačios pirmos pamatytos Starbucks kavinės. Miestas gražus, daug jaunimo. Manau nėra reikalo smulkiai pasakot, vistiek visi į tą miestą važiuosite ir viską apžiūrėsite. Vienintelis dalykas kuris mane erzino Rodo saloje tai pigios klastotės VISUR! Jų pilnos Rodo senamiesčio parduotuvėlės, Lindos miestelyje taip pat eidamas pro dažną parduotuvėlę pirmiausiai pamatai plevesuojančias "gucci" ir kitų brendų skaras, batus, marškinėlius ir tik įėjęs giliau į parduotuvę randi ir graikiškų prekių. Mūsų viešbutyje esančiame supermarkete jų irgi buvo pilna. Tikrai stebėjausi kaip pas juos tom "padielkėm" galima taip atvirai prekiauti, pas mus tokios prekės bazuojasi tik gariūnuose (na, išskyrus Gelažniko atvejį biggrin.gif ).
Rodo mieste daug ir didesnių, modernių, žinomų prekės ženklų parduotuvių: ecco batai, Lacoste ir kiti, bet po tos pamatytos kiniškos produkcijos gausos aš suabejojau ir tų parduotuvių prekių tikrumu.

Pirkiniai, suvenyrai
visada iš Graikijos atsivežu jų gamintojų kosmetikos iš alyvuogių. Tačiau šį kartą sugalvojau kad viską nusipirksiu oro uoste duty free.... ir likau be kremų smile.gif Nes oro uoste buvo tik vienas mažas stendukas su graikiškai kremais, menkas pasirinkimas. O štai parduotuvėse saloje jų buvo visokių, dauguma ir mažuose 100 ml buteliukuose, aktualu tiems kas skrenda su rankiniu bagažu. Suvenyrų kainos skiriasi, tad geriau keliose vietose pasižiūrėt, palygint. Mes vežėmės lauktuvių metaxos, alyvuogių aliejaus, alyvuogių užtepėlės, šokolado, saldainių, riešutų su sezamais(labai skanūs) - viskas made in greece.

Viešbutis Aldemar Paradice Mare 5 žv.
tik atvykę šiek tiek nusivylėme, nes nuotraukose jis gražiau atrodė smile.gif tačiau kai pripratome kasdieną vis gražiau mums ten rodėsi. Labai graži didelė apželdinta teritorija, skanus maistas. Grįžus pati nustebau kad nepriaugau svorio, bet su vyru stengėmės nevalgyti bulvių ir duonos, tai gal dėlto. Valgėme salotas, įvairią mėsą, žuvį. Buvo ir keptų kalmarų žiedų ir kriauklių. Ypač man skanus jų natūralus jogurtas pusryčiams, tik jį reiktų pasigardint pagal save. Aš užberdavau razinų, uogienės šaukštelį arba koncervuotų persikų. Faini animatoriai, vaikai vakarais niekada nepraleisdavo mini disco. Gėrimus duodavo ne tik vietinės gamybos bet ir importinius, vaikams džiaugsmas buvo visą dieną pasiekiami ledai. Personalas paslaugus, ko paprašydavom viską gaudavom. Tik jautėsi kad dar nesezonas... Dvi dienos iki kelionės pabaigos atvažiavo labai daug rusų, viešbutis iškart pagyvėjo, atsidarė dar trys barai, kurie iki tol nedirbo. Patogu ir tai kad viešbutis ant jūros kranto, ir norint atsigerti ar užkąsti nereikia net laiptukais palypėt, viską gali gauti čia pat, paplūdimio bare.

Dar turėčiau tokį pastebėjimą renkantis viešbutį: reikia atkreipti dėmesį į tokį dalyką kaip pvz. gultai. Pas mus jie buvo nemokami ir prie jūros, o kituose viešbučiose kainuoja 3 eurai 1 gultas. Tad mūsų 4 asm. šeimai 12 eurų dienai, 10 dienų jau 120 eu. Arba jei turite viešbutį viskas įskaičiuota, bet jis yra ne ant jūros kranto, tad norint atsigerti ar užkąsti teks grįžti į viešbutį. Taip kad, tas komfortas ir sudaro kainą.

Kažkas lyg ir baiminosi kad gali žmonių nesusirinkt ir skrydis neįvykt, tai galiu pasakyt kad pirmyn atgal lėktuvai buvo pilni, nes skrenda ne tik lietuviai, bet ir latviai. Susidraugavom su viena latvių šeima, tai sakė kad pas juos šiuo metu tiesiogiai neskraidina į Rodą, tai jie važiuoja pas mus į kauną ir skrenda savarankiškai kaip ir mes.

Apibendrinant galiu pasakyt kad atostogos buvo super thumbup.gif Žinoma, priekabus žmogus rastų prie ko prikibti, bet aš stengiausi visur matyti tik pozityvą, todėl atostogos buvo labai vykusios, dar ilgai jų nepamiršiu.

Suprantama, tai tik įspūdžiai ir Rodo sala mano akimis, ji jums gali pasirodyti visai kitokia, nes lankysitės vietose kuriose aš nesilankiau, gyvensite kituose viešbučiuose, patirsite įvairių nuotykių, tad galiu tik palinkėti kuo geresnių emocijų.

Kadangi jau viską papasakojau ką norėjau, į šitą temelę retai beužsuksiu, todėl visom keliaujančiom šį sezoną noriu palinkėti gero oro, smagių įspūdžių, vienu žodžiu idealių atostogų. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kam nors teko nuomotis auto is vietines agenturos www.my-car.gr ? Raso, kad galima atsiskaityti grynais atsiimant masina, duodamas pilnas draudimas. Internete blogu atsiliepimu apie juos neradau, atvirksciai yra rekomendaciju. Dar man labai patiko sis puslapis http://autonuoma.blogspot.com Daug geru patarimu duoda, o ir per juos galima auto uzsisakyti instantcars.eu. Kaina tikrai gera man siulo...
Atsakyti