QUOTE(skruzdeda @ 2010 07 01, 16:09)
aciu uz argumentuota nuomone. Bet dar norejau paklausti vieno dalyko. Metams begant vaiko mokymosi galimybes prasteja, t.y. prasteja gebejimas isiminti plika su niekuo nesusieta informacija. Tas yra irodyta moksliskai ir zinau ant saves, kaip pirmoje klaseje buvo lengva ismokti eilerasti ir kaip sunku 12-oje. Taciau 12 -oje klaseje jau lengviau mokytis esamas zinias siejant su senomis, mastant logiskai. Ar tai nera priezastis, kodel reiketu leisti vaika anksciau negu veliau?
As buvau nusiteikusi leisti savo vaika beveik 8 metu, nes gimes metu gale, veliau pradejo kalbeti, kaip sakai sunku nuosekliai papasakoti kazka, sunkiai sukaupia demesi jeigu neidomu. Nors jam dabar dar 5, bet visvien lyginant su jo grupes vaikais, tai jis toks jauniausias man ir atrodo. Ale is tiesu sugrojo argumentas, kad kazkaip keistai kai 20-metis mokyklos suole sedi... Laikas gi tokio amziaus jau savarankiskai gyvent...
As buvau nusiteikusi leisti savo vaika beveik 8 metu, nes gimes metu gale, veliau pradejo kalbeti, kaip sakai sunku nuosekliai papasakoti kazka, sunkiai sukaupia demesi jeigu neidomu. Nors jam dabar dar 5, bet visvien lyginant su jo grupes vaikais, tai jis toks jauniausias man ir atrodo. Ale is tiesu sugrojo argumentas, kad kazkaip keistai kai 20-metis mokyklos suole sedi... Laikas gi tokio amziaus jau savarankiskai gyvent...
Mokymosi galimybes realiai prasteja gal nuo 35- 40 metu. Jei manote, kad 19 ar 20 metu jau suprasteje mokymosi galimybes, tai kaip tada su aukstuoju mokslu, doktorantura? Pagal sia teorija, iseitu, kad beveik neimanoma

Pirmoje klaseje moketes pirmoko lygio eilerasti, o 12 klaseje zymiai sudetingesni

Man dabar 35 metai. Ka tik pasiemiau dar viena diploma ir tikrai negaliu pasakyti, kad buvo sunku mokytis del amziaus

Jei tokia mokymosi trukme, tai normalu, kad mokykla baigiama 20 metu. Juk po to dar dauguma jaunuoliu studijuoja ir iki savarankisko gyvenimo dar toli. O jei studijuoji medicina, tai savarankisku patampi tik nuo 30.
Bet jei jum svarbiausias argumentas, kad baigiant mokykla bus jau 20, tai ka gi.