QUOTE(J@lanta @ 2009 03 19, 17:57)
sakyk o kur ketini pirkti salyklą ? ar pirksi giros ?
Pas mane kažkur voliojasi nuo giros maišelis su tokiu degutu

O šiaip, mano mama dirba konditerijoj, tai jos paprašiau, gal ras(sakė pas šeimininkė paklaus)
QUOTE(Renatelem @ 2009 03 19, 20:10)
Na as dar nenaudojau salyklo, tik zinau kaip jis pagaminamas. Taigi, paimi rugiu grudu, juos pamerki ir padedi siltai, kad kuo greiciau sudygtu. Kai tik pradeda kaltis daigeliai tuomet sudziovini ir sumali. Vat ir salyklas. Geriausiai pries dedant i duona uzplikyti verdanciu vandeniu. Dar lyg ir girdejau, kad galima pries plikyma truputi paskrudinti keptuveje ( bet cia nezinau). Vis pati ruosiuosi pasidaryt, bet vis laiko pritrukstu, nors grudu tai turiu savu.
Reiks pabandyt
Papildyta:
Va ką radau:
Salyklas gaminamas iš miežių daigų. Grūdai yra išmirkomi ir sudaiginami. Daiginamuose miežiuose atsiranda fermentų, kurie sucukrina grūdų krakmolą. Po to sudaiginti miežiai (salyklas) džiovinami ir malami salyklo malūnu. Luobelė suaižoma taip, kad grūdai (dabar jau salyklas), užpilti karštu vandeniu, išbrinktų. Taip gaunamas mentalas.
Šio proceso tikslas leisti fermentams suskaidyti krakmolą iki fermentacijai tinkamos sacharozės ir ekstrahuoti sacharozę iki salyklo
Gyvenime visada bus problemų. Bet jūsų teisė rinktis: galite skųstis, o galite jas spręsti.