lepregonija - parasysiu kaip as darau

pirmiausia - verdanciu vandeniu isplikau inda (stiklini), kuriame gaminsiu, taip pat ir sauksta (naudoju medini arba plastmasini). Vandeni naudoju butelini (gal tinka ir is sulinio, bet kiek skaiciau rekomenduojamas is parduotuves, buteliuose). Miltus maisau 1/3 rupiu kvietiniu, 2/3 ruginiu. Jei nori 'tvirto' tipo raugo (man jis geriau kelia, maziau jo reikia) - po 3cio uzmaisymo darau rutuline mase (na, su saukstu maisau, bet jau forma galima suteikti), jei nori skystesnio - visada palaikau grietines tirstuma.
Jei raugas ne melynuoja, ne zaliuoja, ne rauduonuoja ir neigauna kt jam nebudingos spalvos - ismesti nereikia. Po dienos/dvieju jis igauna rugsteles kvapa, o vat po 3-4-5 man jis smirda dazais/acetonu/laku/klijais, na, vien zo, visokiu brudu, bet tik ne raugu... bet tai nera blogai, mat subujoja ne tik mieles, bet ir voskios kitokios kulturos

tai vat, veliau reikia, kad tos kulturos numirtu, o liktu tik mieles, kurioms labai sunku augti, kai bujoja tos kitos, tad raugas kartais ir 3-5 dienas visai nenori pustis. tiesiog reikia kantrybes ir silumos. galiausiai pasiduodate jus arba blogosios bakterijos

Rezultate - jus turite rauga arba jo neturite. Svarbiausia - neismesti savo marmaloses anksciau laiko. Sako, irugti padeda tikros namines duonos plutele. (as taip darau, kai po dienos noriu tureti raugo lenkiskai sriubai 'zurek')
Vien zo, linkiu kantrybes kantrybes kantrybes