QUOTE(Elutė @ 2009 03 24, 10:36)
Merginos, o kas tai sausas raugas?
Neseniai rasiau, tai sudziovintas ir sutrupintas (ar sumaltas) raugas, kuri cia daugelis augina stiklainiuose. Jo turbut buna ir pirkti, nezinau. Pasiskaityk kokius pora puslapiu atgal
                Gal pas ką duonkepės programų pavadinimai vokiški, gal galėtumėt surašyt kaip rašosi ir ką reiškia  
 Galit ir į AŽ jei patogiau, nes nupirkom naudotą ir ten užrašai vietom apsitrynę, tai negana, kad vokiškai visiškai nesuprantu, bet ir pilnų žodžių išsiverst negaliu, nes kai kurių raidžių nesimato  
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(Stiuardese @ 2009 03 24, 15:35)
Gal pas ką duonkepės programų pavadinimai vokiški, gal galėtumėt surašyt kaip rašosi ir ką reiškia  
 Galit ir į AŽ jei patogiau, nes nupirkom naudotą ir ten užrašai vietom apsitrynę, tai negana, kad vokiškai visiškai nesuprantu, bet ir pilnų žodžių išsiverst negaliu, nes kai kurių raidžių nesimato  
Parasykit koks duonkepes pavadinimas
QUOTE(panterele35 @ 2009 03 24, 17:12)
Parasykit koks duonkepes pavadinimas
unold 8641
                Va mano antras blynas iš duonkepės(tik kol fotiką susiradau šeimyną jau aptvarkė, tai prekinės išvaizdos nėr)  
 

Tik gal galit pasakyt, kodėl iškilęs buvo viršus duonkepėj, paskui į pabaigą kepimo ciklo įkrito ir daugiau nebeiškilo
 Ir valgyt ją atskirai gautųsi tik, sumuštiakų jau neužtepsi, pluta trapi trapi  
 vidus minkštas kaip tos pynės kur čia kažkuri šaunuolė mamytė iškepė  
 Duonai gal norėtųsi tvirtesnio vidurio  
 Gal turit kokių minčių  
                
                                    
                
                
                
            
Tik gal galit pasakyt, kodėl iškilęs buvo viršus duonkepėj, paskui į pabaigą kepimo ciklo įkrito ir daugiau nebeiškilo
                Stiuardese, aš sakyčiau, kad buvo miltų per mažai. Instrukcijoje rašo, jei įkrenta viršus, tai arba miltų per mažai, arba per daug vandens/mielių, arba vanduo per karštas buvo. Temos pirmame psl. irgi yra nuorodą į rusišką puslapį, kur aptariamos problemos, susijusios su duonos kepimu. Man irgi yra buvę, jog labai gražiai duona iškyla, bet vos pradėjus kepti, staigiai krenta žemyn ir pasidaro tarsi U formos. Miltų trūko, tai kitą kartą kepdama dėjau porą šaukštų daugiau, išėjo idealiai 
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            
                man labai daznai 'mamytes duona' taip pakrenta i vidu. Siandien kepiau - iskilo iki virsaus, bet emus austi pakrito. As nekreipiu demesio - tiesiog nupjaunu virsu ir viskas. 
stiuardeses duonytei ir man atrodo, kad truksta tvirtumo, t.y. miltu. kitas dalykas - duona su mielemis visada bus puresne, nei su raugu. jei norisi namines duonos tvirtumo - rauginkis rauga
Iskepti reikiamo standumo, tvirtumo, purumo, minkstumo duona - menas... Praktika daug duoda
dar vienas pastebejimas - kai iskepa duona, isimk lopetele, o tai dabar, kaip matau, pjaustot su mentele ir 'droziat' ja - nueis visas teflonas...
                
                
            stiuardeses duonytei ir man atrodo, kad truksta tvirtumo, t.y. miltu. kitas dalykas - duona su mielemis visada bus puresne, nei su raugu. jei norisi namines duonos tvirtumo - rauginkis rauga
Iskepti reikiamo standumo, tvirtumo, purumo, minkstumo duona - menas... Praktika daug duoda
dar vienas pastebejimas - kai iskepa duona, isimk lopetele, o tai dabar, kaip matau, pjaustot su mentele ir 'droziat' ja - nueis visas teflonas...
                Tada dar klausimas  
 Mano šeimyna vertina batonus ir šiaip kvadratinę sumuštinių duona ir pan., perverčiau receptukus, kaži pagal kurį iškepčiau ką nors panašaus?
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(Stiuardese @ 2009 03 25, 10:17)
Tada dar klausimas  
 Mano šeimyna vertina batonus ir šiaip kvadratinę sumuštinių duona ir pan., perverčiau receptukus, kaži pagal kurį iškepčiau ką nors panašaus?
Moulinex receptas duona su pienu
QUOTE(Mrs. R @ 2009 03 24, 20:16)
Iskepti reikiamo standumo, tvirtumo, purumo, minkstumo duona - menas... Praktika daug duoda 
Auksiniai žodžiai, pritariu visu 100 proc.
QUOTE(Stiuardese @ 2009 03 25, 10:17)
Tada dar klausimas  
 Mano šeimyna vertina batonus ir šiaip kvadratinę sumuštinių duona ir pan., perverčiau receptukus, kaži pagal kurį iškepčiau ką nors panašaus?
Aš sumuštinių duoną (kitaip, duoną skrudinimui) kepu pagal Sonatinos receptą, tik prisitaikiau proporcijas prie sau tinkamo dydžio. Tai pats paprasčiausias baltos duonos receptas, kuris yra, manau, kiekvienoje duonkepės instrukcijoje.
Papildyta:
QUOTE(Šilingė @ 2009 03 25, 11:24)
Moulinex receptas duona su pienu  
  Tik va mano receptai tai namie, gal kuri kita įmes greičiau  
Šitą irgi dažnai kepu, pridėjusi visokių sėklų (linų, saulėgrąžų, sezamo ir pan.)
    






