Norėčiau sulaukti ne sausu ėdalu maitinančių patarimų. Turiu 2 mėn. erdeliuką, veisėjai maitino ne sausiaku ir aš nusiteikus taip maitint. Tik , kad mažius labai ėdrus, tai gal aš per mažai duodu?
Čia mūsų šios dienos meniu:
100gRyžių, 100g grikių, 100g varškės, 1 kiaušinis, 50g žalios jautienos, 1,5 pieniškos dešrelės, 0,5 riekės juodos duonos, 1 a.š alyvuogių aliejaus, 1 a.š grietinės, 1 morka, salotos lapas, 2 griežinėliai cukinijos, 200g pieno-rezultatas, alkanas ir aktyvus erdelis???Gal mažai?
Tiesa, šiandien daviau vaistus nuo kirminų, tai trystelėjo truputį, tikiuosi ne nuo maisto?
Atsiprasau,kad isikisiu,nes patys maitiname sausu edalu,
,bet gal kas nors paaiskes po duoto tinklalapio kuri, kazkada seniai ,kazkas, taip pat buvo idejes i si foruma.
http://fauna.savel.o...at=sunys;id=287
Ir dar,kaip jus apsisprende maitinti naturaliu edalu, o nezinote kiek jo reikia jusu augintiniui per diena,ir ar jusu duodamo edalo raciono maistine verte nors 50% prilygsta ,taip vadinamam geram sausiakui,gal todel ir alkanas ,nes viskas eina i lauka ant zolytes ,o ne i mase.Dar deretu prisiminti,kad 7-8men suniukas es kokius tris kartus daugiau nei dabar.
P.S.idomu koki produkta atstoja 1.5 pieniskos desreles.
Sekmes.

http://fauna.savel.o...at=sunys;id=287
Ir dar,kaip jus apsisprende maitinti naturaliu edalu, o nezinote kiek jo reikia jusu augintiniui per diena,ir ar jusu duodamo edalo raciono maistine verte nors 50% prilygsta ,taip vadinamam geram sausiakui,gal todel ir alkanas ,nes viskas eina i lauka ant zolytes ,o ne i mase.Dar deretu prisiminti,kad 7-8men suniukas es kokius tris kartus daugiau nei dabar.
P.S.idomu koki produkta atstoja 1.5 pieniskos desreles.
Sekmes.

O aš galiu kategoriškai pasakyti, kad puikiai galima maitinti ir ne sausu maistu, na pieniškos dešrelės gal ir ne tinkamiausias maistas, bet kaip skanėstas
, o šeip, labai puikus maistas, dar paukštienos galima įdėti į šį neblogą racioną
, o kad šunelis augtų sveikas, dar papildomai reiktų vitaminų nupirkti, yra visokių, kad kaulus sustiprintų ir pan., nes šeip jei geras sausas ėdalas, jis subalansuotas ir papildomai ne tiek jau ir reik vitaminų, bet vistiek duoda žmonės
. Tai va, sekmės maitinant ir auginant savo mažylį

QUOTE(Anka @ 2005 08 06, 23:33)
Norėčiau sulaukti ne sausu ėdalu maitinančių patarimų. Turiu 2 mėn. erdeliuką, veisėjai maitino ne sausiaku ir aš nusiteikus taip maitint. Tik , kad mažius labai ėdrus, tai gal aš per mažai duodu?
100gRyžių, 100g grikių, 100g varškės, 1 kiaušinis, 50g žalios jautienos, 1,5 pieniškos dešrelės, 0,5 riekės juodos duonos, 1 a.š alyvuogių aliejaus, 1 a.š grietinės, 1 morka, salotos lapas, 2 griežinėliai cukinijos, 200g pieno-rezultatas, alkanas ir aktyvus erdelis???Gal mažai?
Tiesa, šiandien daviau vaistus nuo kirminų, tai trystelėjo truputį, tikiuosi ne nuo maisto?
Na aš irgi dabar savo ciucką sausiaku šeriu. Bet pirmomis savaitėmis taip pat šėriau ne sausu maistu, o panašiu meniu. Ir galiu pasakyt, kad dabar nebeturiu jokiu problemų ir galvos skausmo, ką šiandien šuniui duot ir kokiu vitaminų jam trūksta

Aišku, kiekvieno teisė rinktis, čia tik šiaip savo nuomonę išsakiau

Čia iš tikrųjų, kaip jau žmogus nori, jei nori sausu šerti, tai prašom, bet kiti tiesiog nori košeles virti
. Taip atrodo daugiau meilės duoda
. Visokių gi žmonių yra
. Svarbu, kad mūsų augintiniems būtų gerai

Na, kalė nebuvo šerta sausiaku, bet nei nušiurus nei nutriušus neatrodė, dar mano vyro spanielis ir ne sausu buvo šertas, bet kailis blizgėjo
, na ten peršėrime buvo problema, bet kokiu atveju dėkui už atsakymus
. Dėl vitaminų trečiadien5 su vet, pakalbėsiu. Tiesa, o kokią žuvį geriausia duoti?

Na, jei jau labai negaila savo laiko, tai gali ir natūralias košes virti. Tiesa, tik pieno neduok, nes šunys jo nevirškina. Pasukos, kefyras, jogurtas ir kt. rūgimo produktai - čiki, bet tik ne šviežias pienas.
O jei nori sužinoti daugiau apie natūralų maitinimą, įvesk per paiešką santrumpą BARF diet (arba bones and raw food diet) ir gausi daug daug nuorodų...
P.S. ir dar - rekomenduoju gerai įsiskaityti furcux nurodytą straipsnį ir jo komentarus...
O jei nori sužinoti daugiau apie natūralų maitinimą, įvesk per paiešką santrumpą BARF diet (arba bones and raw food diet) ir gausi daug daug nuorodų...

P.S. ir dar - rekomenduoju gerai įsiskaityti furcux nurodytą straipsnį ir jo komentarus...
o mes auginam vokieciu doga. tai patikekit valgo labai labai daug. bet nusprendem maitint naturaliu maistu. veisejai nuo mazens sere sausu maistu. bandem ir mes, bet kasdien viduriuodavo ir oda berdavo. bandem keist maista, vis tiek viduriuodavo. o dabar maitinam mesa, darzovem, kosem. tai jokiu problemu su pilvu nebera
siaip gramais nesveriu, bet kazkur skaiciau, kad jei suns sonkauliai matosi jam stovint, tai nepakanka maisto, o jei sonkauliai net ir lieciant neuzsiciuopia, tai jau suo persertas. mes duodam ivairia mesa, darzoves (ypac morkas), ivairias kruopas. su pertraukomis duodame ir vitaminu. suns kailis zvilga, energingas ir sveikas 
o mano nuomone tai tie sausi gal ir ne i gera. daug veterinaru sako, kad anksciau, kai neserdavo zmones sausu maistu tai ir sunys neturedavo sitiek ligu, alergiju, veziu ir t.t o kai pasiskaiciau sauso sudeti, kur prideta dazu, kvapu, konservantu... mano vyras anksciau yra turejes suni, kuri uzklupo vezys, buvo operuotas, vel atsinaujino ir dar visokios ligos kankino, kol galiausiai 6 metu suo mire. o buvo seriamas geru sausu maistu... aisku negalima teigti, kad nuo maisto visos tos ligos uzpuole, bet manau kad maistas tikrai nepaskutinej vietoj...
cia tik mano nuomone, bet manau, kad vis tik naturalus maistas sveikiau paciam augintiniui

o mano nuomone tai tie sausi gal ir ne i gera. daug veterinaru sako, kad anksciau, kai neserdavo zmones sausu maistu tai ir sunys neturedavo sitiek ligu, alergiju, veziu ir t.t o kai pasiskaiciau sauso sudeti, kur prideta dazu, kvapu, konservantu... mano vyras anksciau yra turejes suni, kuri uzklupo vezys, buvo operuotas, vel atsinaujino ir dar visokios ligos kankino, kol galiausiai 6 metu suo mire. o buvo seriamas geru sausu maistu... aisku negalima teigti, kad nuo maisto visos tos ligos uzpuole, bet manau kad maistas tikrai nepaskutinej vietoj...
cia tik mano nuomone, bet manau, kad vis tik naturalus maistas sveikiau paciam augintiniui
fantasia, o kiek maždaug dienai jums gaunasi mėsos, daržovių, košės, kokois proporcijos, aišku dogas didesnis už erdelį, bet įdomu
, na, o laiko daug košę išvirt tikrai neužima, žinoma jei augini kelis šunis, tai kitas reikalas.
Dar dėl pieno, skaičiau knygoje apie erdelius, kad iki pusmečio jis reikalingas, kad tik suauges šuo jo netoleruoja, bet va kaip tik tą dieną kai daviau pieno jis man ir trystelėjo, tai dabar ir neaišku ar nuo vaistų ar nuo pieno
. Ir dar, rašo , kad grietinės ir pomidorų šuniui negalima, bet grietinė lyg ir turėtų tikt?

Dar dėl pieno, skaičiau knygoje apie erdelius, kad iki pusmečio jis reikalingas, kad tik suauges šuo jo netoleruoja, bet va kaip tik tą dieną kai daviau pieno jis man ir trystelėjo, tai dabar ir neaišku ar nuo vaistų ar nuo pieno

QUOTE(Anka @ 2005 08 08, 08:20)

knygose daug visko rašo... tik ne visuomet absoliučią teisybę...
QUOTE(Anka @ 2005 08 06, 23:33)
Apie 2/3 maisto turi sudaryti mėsa. Taigi, teks keisti proporcijas - didžioji dalis mėsos, mažesnė - kruopų.
Kruopos geros. Ryžiai, grikiaia - puiku.
Varškė gerai.
Kasdien po kiaušinį - manau, per daug. Užtenka 1-2 per savaitę. Geriau būtų putpelių (nuo jų neužsikrės salmonelioze).
Morka tarkuota? Aliejų pilkit ant jos, kitaip neįsisavints vitamių. Beje, geriausiai įsisavina daržoves, šiek tiek apkeptas orkaitėje (be riebalų).
Pienas - blogai. Nuo jo ir triedžia. Duokit pasukų, kefyro - va tada bus puiku.
O šiaip - turint noro, daugybę pinigų ir laiko - tikrai puikiai galima maitinti šunį natūraliu maistu. tik teks nuolat tuo domėtis, duoti tinkamą maistą tinkamais kiekiais ir dar tokioj formoj, kad šuo įsisavintų...
Na, ir + vitaminai bei mineralai.
Ir stebėkit šuns kondiciją, išmatas, kailį, odą.
Ei, ei, dėl pieno, nesuklyskit
, jei šuniukui nuo mažens duodamas pienas ir taip visa laiką, nenutraukiant pieno davimo, tai ir suaugęs šuo puikiai jį toleruoja, tikrai neviduriuoja ir pan. Tiesiog jeigu pieno nebeduodi, tada pas sunį pradingsta kažkas tokio
, nelabai tiksliai žinau, kas paskui tiesiog nebevirškina to pieno, todėl ir pradeda viduriuoti, o jei duodant nuolatos, viskas
. Tikrai šitą žinau, o ir mano tėvų šuo, jam 5 metai, geria pieną keip kūdikis