Įkraunama...
Įkraunama...

Šuniuko meniu

Dėkui už atsakymą, kol kas mažylis žvalus ir laimingas , bliūdelį maisto tvarkingai išplauna, jei matysiu, kad kažkas netinka, tikrai bandysim keist, o dabar iš pieno produktų vartojam tik varškę ir kefyrą, tai tortukai tvarkingos konsistencijos, šiandie mielai kirto agurką tarkuotą, dar obuolį pažaidimui numetu, dar kurią dieną bandysiu žuvies pasiūlyt...na ryt pas vetą keliaujam, tai pasiklausinėsiu ax.gif
Atsakyti
Kaip sako mano suns veterinaras jei maitinsi suni vien sausu, tai tikrai nera labai gerai, galima ivaryti gastryta, ar dar koki velnia. Suo atrodys nuostabiai tik is isores.Tad suniui reikia ji skiesti, ar brinkinti siltame vandenyje. Bet, kad maitinti naturaliu maistu, reikia taip pat tureti daug ziniu. Atitinkamai parinkti produktus ir sudaryti meniu. Sunim jokiu budu negalima duoti pieno ir bulviu. Kaip minejo zay, laikui begant, reikia pieno produktus visai isimti is meniu. smile.gif Geriausia serti kokybisku sausu maistu, kuri nenusipirksi parduotuveje, ten proporcindgai sudeti visi komponentai reikalingi suniui. Tik reikia atidziai ji suniui parinkti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fantasia @ 2005 08 08, 15:28)
svogunu. o siaip morka patarkuoju zalia su aliejaus pora saukstu (priespieciams arba pavakariams mirksiukas.gif ), megsta labai arbuzus ir bet kokius vaisius. ir kopustus labai megsta - galetu grauzt kasdien smile.gif 

Svogūnų negalima.
Aliejaus per daug - sugadinsit kepenis. Užtenka arbatinio šaukštelio (arba duoti ne kasdien).
Arbūzai - jėga thumbup.gif Maniškė irgi dėl jų alpsta biggrin.gif
Kopūstų galima duoti ir raugintų - jie turi daug natūralaus vitamino C, kuris saugo nuo įgytos (ne įgimtos) displazijos.
Atsakyti
QUOTE(haski @ 2005 08 09, 22:17)
Kaip sako mano suns veterinaras jei maitinsi suni vien sausu, tai tikrai nera labai gerai, galima ivaryti gastryta, ar dar koki velnia.

Oho, kaip nusišnekėjo blink.gif biggrin.gif Gastritą labai lengva įvaryti, jei sausas maistas maišomas su šlapiu. Jei šeriama vien sausu - jokių gastritų nebūna.
Atsakyti
QUOTE(Anka @ 2005 08 08, 16:49)
Dėkui už patarimus , dar norėjau paklausti ar galima duoti grietinės, sviesto, pomidoru, skaiciau, kad ir taukai tinka g.gif

Taukai? blink.gif Nu baisiau sunku sugalvoti blink.gif Net liesa kiauliena šuniui per riebi, o čia taukai blink.gif
va, sąrašas produktų, kurie šunims netinka:

http://fauna.savel.o...at=sunys;id=277
Atsakyti
Šeriau ir aš savo šunį 7 metus natūraliu maistu. Nepasakyčiau kad tai užėmė daug laiko, bet terlionės, nepatogumo buvo daug. Ir dabar kai paskaičiuoju tai kaina labai panaši gavosi. O perėjom prie sauso nes man jau nusibodo vos ne kiekvieną dieną galvoti o ką virsiu rytojui? Ir terlentis su tom mėsom, daržovėm, varškėm ir t.t. Visada labai burbuliuodavau prieš sausą maistą ( atseit už naminį nėra geriau, kas ten gero tose granulėse gali būti...) bet prieš du mėn. pamyniau savo principus biggrin.gif Ir dabar labai patenkinta ir aš ir šuo ( nebent taip manau tongue.gif ). Ir nežinau ar čia man taip atrodo ar išvaizda tikrai pagražėjo, kūnas toks tvirtesnis atrodo. Dabar važiuojant į gamtą ar į kaimą nebereikia sukti galvos ką paimti šuniui ėst. Ir kai sumano iškrovos dieną pasidaryt man taip pat galvos neskauda kad košę išmest reikia biggrin.gif
Čia tik šiaip pasipasakojau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2005 08 10, 09:25)
Taukai?  blink.gif  Nu baisiau sunku sugalvoti  blink.gif Net liesa kiauliena šuniui per riebi, o čia taukai  blink.gif
va, sąrašas produktų, kurie šunims netinka:

http://fauna.savel.o...at=sunys;id=277

Jau klausiau, bet taip ir neįsitikinau, kas teisingiau: ar šerti tik sausu maistu, nemaišyti kitokio (t.y. mėsytės, ryžių ir kt), ar geriau nors kartais duoti 'šlapio' maisto?
Aš savo šuniuką šiaip šeriu sausu maistu, bet kartais nuperku šuniškų konservų (iš Kikos, tai tikiuosi, kad jie geri), ir pvz vietoj rytinės porcijos sausiako duodu tuos konservus (kuriuos ji be galo mėgsta) smile.gif Na bet taip būna kartą per savaitę.
Ir papildomai duodu kalcio-fosforo vitaminų.
Ar ko nors mano šuniukui dar gali trūkti?
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2005 08 10, 08:45)
Jau klausiau, bet taip ir neįsitikinau, kas teisingiau: ar šerti tik sausu maistu, nemaišyti kitokio (t.y. mėsytės, ryžių ir kt), ar geriau nors kartais duoti 'šlapio' maisto?
Aš savo šuniuką šiaip šeriu sausu maistu, bet kartais nuperku šuniškų konservų (iš Kikos, tai tikiuosi, kad jie geri), ir pvz vietoj rytinės porcijos sausiako duodu tuos konservus (kuriuos ji be galo mėgsta)  smile.gif Na bet taip būna kartą per savaitę.
Ir papildomai duodu kalcio-fosforo vitaminų.
Ar ko nors mano šuniukui dar gali trūkti?

Na aš taip pat kartais duodu tai varškės, tai mėsos, daržovių tai kiekvieną dieną gauna, bet tai nėra pagrindinis maistas. Pagrindas yra sausiukai.nemanau kad tai blogai ax.gif
Atsakyti
na, man irgi teko girdėti, kad sausiaką su šlapiu maišyti negalima, žarnynas prisitaiko prie vienos rūšies ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2005 08 10, 09:45)

Geriausia - nemaišyti. t.y., jei ėda sausą, tai tik sausą, jei šlapią, tai tik šlapią. Kodėl? todėl, kad sausas maistas, kaip žinia, skrandyje išbrinksta (jeigu mirkėt granules,matėt,kaip pasikeičia maisto apimtis). Šuns, šeriamo vien sausu maistu, skrandis prisitaiko prie to - jis "žino", kad maistas išbrinks, todėl jo reikia nedaug. Jeigu suėstas maistas kartais brinksta (sausas), kartais ne (šlapias) - skrandis tai ištampomas, tai vėl susitraukia... Be to, skirtingų maistų virškinimui naudojami skirtingi fermentai - kai šuo gauna vienodą maistą, jis prie jo prisitaiko, gamina reikalingus fermentus ir dirba "visu pajėgumu" - įsisavina iš gaunamo maisto viską maksimaliai.

Be abejo, nieko baisaus neatsitiks, jeigu šuo kartais gaus skanėstų. Bet tai turi būti nedaug ( ne daugiau 10-20 proc) maisto, ir duodama mažais kiekiais (šaukštas konservų, riekė duonos ir pan.), o ne taip, kad viena porcija sauso, paskui porcija šlapio.
Atsakyti
Oho, kaip nusišnekėjo  Gastritą labai lengva įvaryti, jei sausas maistas maišomas su šlapiu. Jei šeriama vien sausu - jokių gastritų nebūna.

Na nemanau,kad nusisnekejo, nes dare ne vienam suniui parodiniam skruodima, kuris buvo seriamas geru profesionaliu maistu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(haski @ 2005 08 10, 10:21)
Na nemanau,kad nusisnekejo, nes dare ne vienam suniui parodiniam skruodima, kuris buvo seriamas geru profesionaliu maistu.  mirksiukas.gif

Ir maistas buvo nemaišomas su niekuo? Sunku patikėti smile.gif
Koks veterinaras?
Atsakyti