Pas mus šiandien namai kvepia bandelėmis
Labai labai skanios, prisikirtome dar šiltučių
Knygoje buvo virėjo rekomendacija taupant laiką kepti iškarto iš dviejų normų, kadangi tirpsta žaibo greičiu. Dabar jau gailiuosi kad tos rekomendacijos nepaklausiau
Taigi: Lipnios riešutinės bandelės12 vienetų:160 ml drungno pieno
1 v.š. sausų mielių
2 v.š. cukraus pudros
450g miltų
1 a.š. druskos
115g mažais gabalėliais supjaustyto sviesto
2 truputį paplakti kiaušiniai
1 citrinos tarkuota žievelė
Viršui ir įdarui:275g tamsaus rudojo cukraus
65g sviesto
120 ml vandens
75g kapotų riešutų
3 v.š. cukraus pudros
2 a.š. malto cinamono
165g razinų
Sumaišykite pieną, mieles bei cukraus pudrą ir palikitę, kol suputos. Sumaišykite miltus ir druską, įtrinkite sviestą. Supilkite į miltus mielių mišinį, citrinos žieveles, kiaušinius. Išmaišykite, užminkykite, sudėkite atgal į dubenį, uždenkite ir palikite, kad pakiltų dvigubai.
Puode 10 min pavirkite rudąjį cukrų, sviestą bei vandenį, kol pasidarys sirupas. Įpilkite po 1 v.š. sirupo į dvylika 4 cm skersmens formelių. Pabarstykite į kiekvieną po ploną riešutų sluoksnį (kitus paislikite).
Suplokite tešlą ir iškočiokite 45x30 cm dydžio stačiakampį. Sumaišykite cukraus pudrą, cinamoną, razinas bei likusius riešutus. Užbarstykite ant tešlos. Standžiai suvyniokite į vyniotinį ir supjaustykite 2,5 cm storio griežinėliais. Sudėkite juos į formeles pjūvio puse į viršų. Palikite pusvalandžiui kad pakiltų.
Kepkite maždaug 25 min 180 laipsnių prkaitėje, kol gražiai pagels. Apverskite formeles ant kepimo skardos, palikite 5 min, paskui formeles nuimkite. Ataušinkite ant grotelių.
Man gavosi 14 bandelių. Kepiau silikoninėje keksiukų formoje, puikiai tiko

