Ekleru idarai
1.
250 g varskes,
2 s grietineles
1 s vanilinio cukraus
50 g cukraus
400 g serbebtu
20 g sokolado drozliu
Idarui varske sumaisyti su grietinele, cukrumi, bei vaniliniu cukrumi. Nuplauti ir nuo kekiu nuskinti serbentus, keleta uogu palikti papuosimui.
Varskes mase ideti i pyragaicius, pabarstyti sokolado drozlemis bei serbentais, uzdeti pyrageliu virsu.
2.
3/8 l pieno,
1/4 vaniles lazdeles,
2 tryniai
75 g cukraus
30 g krakmolo
2 s tirpios kavos
4 a.s. zelatinos
250 g grietineles
Piena uzvirinti su isilgai perpjauta vaniles lazdele. Trynius puode sumaisyti su cukrumi, krakmolu bei tirpia kava. Po truputi supilti piena ir plakti, kol mase pasidarys puri. Puoda nukelti nuo virykles ir isgriebti vaniles lazdele.
Zelatina isbrinkinti saltame vandenyje, nuspausti ir imaisyti ikarsta krema. Kai zelatina istirps, krema pastatyti saltai.
Kai mase ims stingti, imaisyti iki standumo isplakta grietinele ir apie 10 min palaikyti saldytuve. Krema deti i konditerini svirksta ir isspausti ant apatines ekleru dalies, uzdeti pyrageliu virsu.
3. Sviestinis kremas
1/4 l pieno
pak. vanilinio pudingo milteliu
vaniles lazdele
2 s cukraus
250 g minksto sviesto
50 g cukraus pudros
Is sviestiniam kremui skirto pieno nusemti 6 saukstus ir sumaisyti su pudingo milteliais. Vaniles lazdele perpjauti isilgai ir susmulkinti serdi. Viska sudeti i piena ir ji is leto uzvirinti. Vaniles lazdele isimti. Suberti cukru ir supilti istirpintus pudingo miltelius. Nuolat maisant dar karta viska uzvirinti. Pudinga supilti i dubneli ir atausinti. Sviesta iki purumo issukti su persijota cukraus pudra.. Po sauksta imaisyti pudinga. Sviestas ir pudingas turi buti vienodos temperaturos, nes kitu atveju maseje gali susidaryti gumuliukai. Mase deti i konditerini svirksta su apvaliu antgaliu ir isspausti i pyragaicius.
4. Vanilinis kremas
2 tryniai
40 g cukraus
20 g krakmolo
l pieno
50 ml grietineles
pak vanilinio cukraus
Isplakti trynius su cukrumi, krakmolu bei 50 ml pieno. Likusi piena uzvirinti su vaniliniu cukrumi. Nuimti nuo virykles ir supilti tryniu mase. Nuolat maisant uzvirinti. Krema supilti i dubeneli ir atausinti. Grietinele isplakti iki standzios konsistencijos ir imaisyti i krema. Vanilini krema deti i svirksta ir ji susvirksti i teslos gumulelius.
5. Citrininis kremas
4 kiausiniai
100 g cukraus
2 citrinu sulciu
3 a.s. baltos zelatinos
Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir iki purios mases isplakti su cukrumi ir citrinu sultimis. Zelatina istirpinti ir atsargiai imaisyti i tryniu mase. Kai mase ims stingti, imaisyti iki standziu putu isolaktus kiausiniu baltymus. Krema deti I pyragelius.
Siandienai gal jau uzteks.