Merginos , idedu sovietų laiku tortuko receptą

......pasaka koks jis man skanus , tik jis iš sotesnių , ir trapesnių .....
Tprtas
" NEVĖŽIS "18 cm. skersmens .
Lakšteliams :333 g. miltų ( bet kokių 450D, 550 D )
175 g. ( aš dėjau saulutę )
166 g. grietinės ( 30 %).
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis druskos ( aš dėjau puse ).
Kremui :400 g,. sviesto ( kambario temo. )
1 mežesnis indelis saldaus kondencuoto pieno ( kambario temp .)
1 pokiukas vanilinio cukraus ( galite ir 2 )
80 g. kepintų ir smulkintų funduko ( lazdyno ) riešutų
80 g. razinų ( aš sukarpiau žirklėmis

)
Visus tašlai skirtus produktus dedate į dubenį ir kapojate kol pasidarys gabalas , suspaudžiame jį , uždengiame plėvele ir į šaldytuvą 3 valandom .
Padaliname į 7 dalis , kočiojame 3 mm. storiu , tankiai subadote šakute ir dar palaukite 10 minučių nekepdamos .
Kepama 250C. orkaitėje iki aukso spalvos ( apie 7-10 min. )
Apipjaunate dar karštus .
Iškepusių paslėgti nereikia
PERSPĖJIMAS :kepdami lakšteliai susitraukia apie 1 cm. rekomenduoju kočioti didesnius .
Kremui sviestą labai gerai išplakame su vanilinu , tada vis plakant , pilame kondencuotą ( kambario temp .) , suberiame riešutus ir razinas , paplakame , kad viskas susimaišytų .
Pertepame lakštus .
Puoškite pagal norą ir poreikį .
SKANAUS ......
