Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

Ką?

Mokslas neturi tam reikalui jokio paaisk8n8mo? Tai tada tai greiciausiai mistika.

Aj, ok :D

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 08 08, 18:46)
<p>Aš skubėdama žiemą lievai pastačiau koją ir susilaužiau pėdą.Jokios mistikos, tiesiog neatsargumas, nes nereik per ledus lakstyt.</p>

taip, o vis atsitiktinumai ar sutapimai tokie?
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2022 08 08, 18:27)
Henytė praktikuojantis katalikas, kodėl bažnyčia tokiems atleidžia? Jei būtų tas dievas, tai neleistų nekaltiems kūdikėliams mirti. Bet jei kam lengviau, lai tiki, kad švarūs į dangų nueis.... Man tai gerai ir pragare, sako, ten linksmiau biggrin.gif

Ne baznycia, Dievas atleidzia, kunigai tik tarpininkauja. Jei zmogus nuosirdziai gailisi, zada nebenusideti tai jam ir atleidziama.Kunigas nematys zmogaus sirdies, bet Dievas gi mato.
O henyte tikria ne pats blogiausias nusiklatelis, negirdejaukad jis vaikus prievartautu ar zudytu. Man tas is Jurbarko daug baisesnis atrodo.
Del vaiku ir del daug ko, pvz ligu, nelaimiu, bedu ir t.t. man del to ir prireikia karmos ir reinkarnacijos, kad sita sau paaiskinti, nes kitaip butu sunku suvokti.

O tu kaip manai kodel kudikiai, mazi vaikai mirsta, buna nuzudomi ir t.t.? atsitiktinumas?

I pragara ne taip lengva visgi pakliuti biggrin.gif , mus bent moke, kad turi nekesti Dievo ir daryti samoingai bloga. Tai kaip suprantu tu taip nesielgi.
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 08 08, 18:33)
Kam būtinai reik mąstyt atgaline tvarka?

Kodel butent ta zmogu issirinko, kodel ne kita, kodel butent ten?

Man neuztenka, kad kas pasako atsitiktinumas, ar sutapimas, nes tai is esmes nieko nepaaiskina, kodel vieni zmones pvz suserga sunkiom ligom, kiti ne,kurios nepriklauso nuo mitybos, gyvenimo budo, arba vieni is gaisro issigelbeja kiti ne, ten pat budami, arba visas lektuvas suduzta ir vienas zmogus lieka gyvas arba kiek video yra susidauzia masinos apsivercia ir salia eina pestysis ar dviratinikas ir per plauka jo nekliudo.
arba, kad ir zymioji rugsejo 11, keli zmones ta ryta velavo i darba ir issigelbejo, netycia, siaip sau viskas? visia be jokios prasmes, priezasties?

Man butu keista gyveni jei mastyciau, kad pasaulis chaosas ir ivykiai paprasciausiai vyksta visiskai nepriklausomai nuo manes. Tai kaip gyventi, kaip elgtis? tik laikytis istatymu ir tiek, kad nepakliutum i kalejima, o visa kita dzin? morales normos, saziningumas, kam jie tada?

Papildyta:
QUOTE(arbuzas77 @ 2022 08 08, 18:19)
<p>Mariampoles kalejime zmogzudys >zmogzudi nuzude ... kur jam atleidimas ?  kas jam atleis ?  </p><p>Anglija ar Airija : supykes mergaite uzbade > kas jam atleidima israsys?</p><p>Cia tik filosofija  , kuria bandai kisti .</p>

Dievas, visada visiem atleidzia Dievas, tik nuo zmogaus priklauso kokij busenoj jis gyvens rojaus ar pragaro, kaip elgsis gyvenime, ar priims ta atleidima ir taisysis ar pasiliks pragaro busenoje.
Dievas myli besalygiskai, jis nuolat laukia ir nuolat myli, o zmogus renkasi jis nori to santykio su Dievu ar nenori. Tam ir turim laisva valia.

beja as nieko niekam nekisi, kai kur rasau, ka as mastau, kai kur rasau, ka kataliku baznycia moko ir tiek, nenori gali nei neskaityti, keista, kai zinutes cia traktuojamos kaip koks kisimas, atrodo kas bruktu i akis per prievarta skaityti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 08 rugpjūčio 2022 - 18:11

Papildyta:
Ne baznycia, Dievas atleidzia, kunigai tik tarpininkauja. Jei zmogus nuosirdziai gailisi, zada nebenusideti tai jam ir atleidziama.Kunigas nematys zmogaus sirdies, bet Dievas gi mato.
O henyte tikria ne pats blogiausias nusiklatelis, negirdejaukad jis vaikus prievartautu ar zudytu. Man tas is Jurbarko daug baisesnis atrodo.
Del vaiku ir del daug ko, pvz ligu, nelaimiu, bedu ir t.t. man del to ir prireikia karmos ir reinkarnacijos, kad sita sau paaiskinti, nes kitaip butu sunku suvokti.

O tu kaip manai kodel kudikiai, mazi vaikai mirsta, buna nuzudomi ir t.t.? atsitiktinumas?

I pragara ne taip lengva visgi pakliuti biggrin.gif, mus bent moke, kad turi nekesti Dievo ir daryti samoingai bloga. Tai kaip suprantu tu taip nesielgi.
Papildyta:

Man neuztenka, kad kas pasako atsitiktinumas, ar sutapimas, nes tai is esmes nieko nepaaiskina, kodel vieni zmones pvz suserga sunkiom ligom, kiti ne,kurios nepriklauso nuo mitybos, gyvenimo budo, arba vieni is gaisro issigelbeja kiti ne, ten pat budami, arba visas lektuvas suduzta ir vienas zmogus lieka gyvas arba kiek video yra susidauzia masinos apsivercia ir salia eina pestysis ar dviratinikas ir per plauka jo nekliudo.
arba, kad ir zymioji rugsejo 11, keli zmones ta ryta velavo i darba ir issigelbejo, netycia, siaip sau viskas? visia be jokios prasmes, priezasties?

Man butu keista gyveni jei mastyciau, kad pasaulis chaosas ir ivykiai paprasciausiai vyksta visiskai nepriklausomai nuo manes. Tai kaip gyventi, kaip elgtis? tik laikytis istatymu ir tiek, kad nepakliutum i kalejima, o visa kita dzin? morales normos, saziningumas, kam jie tada?

Matai, analuzuojant įvykius ir ateities į praeitį bsla žino ko gali prisigalvot.

Dėl žmonių pasirinkimo, tai jie pasirenka, tai nuo jų ir priklauso.nuo priimtų sprendimų, o kitkas...nežinau

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 08 08, 19:10)
Matai, analuzuojant įvykius ir ateities į praeitį bsla žino ko gali prisigalvot.</p><p>Dėl žmonių pasirinkimo, tai jie pasirenka, tai nuo jų ir priklauso.nuo priimtų sprendimų, o kitkas...nežinau</p>

Taip as sutinku, kad ne viska as kaip zmogus gal suprasiu, ir ne viska sugebesiu sau paaiskinti, bet as tikiu kad tos priezastys vis tiek yra, tikiu visatos desniais ir dvasiniu pasauliu pvz tikiu reinkarnacija, tikiu kad uz mano padarytus blogus darbus as sumoku vienai par kitaip, tikiu, kad padarytas blogis ar geris irgi grizta. Tikiu, ka dmintys materializuojasi priklausomai nuo ju tyrumo ir griecio. Tai man kaip kelio zenklai vairuojant savo gyvenima. Kad zinot, kur eiti, ka rinktis.

Jei as tikeciau, kad egzistuoja tik materialus pasaulis, kad nera jokio Dievo, ir is vis viskas chaotiska, kad tai ar man kas atsitiks ar ne visai nuo manes nepriklauso , tai as realiai nezinociau kaip gyventi. na gerai kuriesi sau materialu gerbuvi, tenkini savo jusles, smagiai gyveni, bet tai nezinai, o gal ryt masina nuternks ar zaibas ir pasibaigs viskas, ir visai be jokios priezasties ir tikslo..i.Tai tada nereiktu turet jokios sazines , nei morales, nei doroves, nes nu o kam? bet viskas taip beprasmiska tada, kam is vsi tada cia egzistuojam, kad pasitusinti? Kodel tos visos kancios tada, kokia ju prasme? Pasaulis atrodytu ziauriai neteisingas man tada.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 08 08, 17:55)
Tu bent karta kataliku baznycioje esi buvusi? ejusi ispazinties, komunijos, klausius kunigu pamoklsu, bent kokia malda? ar vsia tai darai nei nesuprasdama ka darai? Tu ritmai nezinia net kas yra ispazintis ir nuodemiu atleidimas?

Kristus galią atleisti nuodėmes pavedė apaštalams bei jų įpėdiniams. Bažnyčia savo malda, gyvenimu ir veikimu visada išlieka atleidimo ir sutaikinimo ženklas bei įrankis. Kristaus vardu atleisti nuodėmes gali tik išrišimo galią iš bažnytinės valdžios gavę kunigai.

Atgailos sakramentas, per kurį krikščionis gailisi savo nuodėmių ir parodo troškimą priimti Viešpaties gailestingumą, stiprina norą atstatyti bendryste ir pasitikėjimu pagrįstus santykius su Dievu bei kitais žmonėmis.

Atleidimo sakramentas — tai galimybė krikščioniui nusimesti nuodėmių naštą ir per kunigo maldos žodžius priimti Dievo dovanojamą gailestingumą ir ramybę.

https://www.katedra.lt/atgaila/

Tu per daug gyveni by the book.

Todel ir niekaip neisdirenki kas tu - katalike, induistė ar pagone. O gal jau koki kita tikejima atradai, kaip pati paciausią?

Man asmeniskai kunigas yra tik tarpininkas...žaibolaidis is dangaus i zeme daugiau niekas.

Ir uzbaik tas paklodes. Nu jeibogu kazkokia severely neissikalbejus atrodai.
Atsakyti

O kokia mistika nugriuvime? Cia paprasciausiai grėva esi, jei kraicioji kur nereikia .

O kodel busimas vyras atejo butent tada ir ten kur ir tu sugalvojai nueiti i sokius? Pagrysk tai matematiškai...ar fizikos desniais kodel jus abu atsiradote toje pacioje vietoje tuo paciu metu.

Pasirinkimai ir tiek.

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 08 08, 18:46)
<p>Aš skubėdama žiemą lievai pastačiau koją ir susilaužiau pėdą.Jokios mistikos, tiesiog neatsargumas, nes nereik per ledus lakstyt.</p>

Tai ir sakau - cia ne mistika, cia tu. Grėva ei ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 08 08, 19:42)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="-burbanti-" data-cid="72982680" data-time="1659967510"><div><p>O kokia mistika nugriuvime? Cia paprasciausiai grėva esi, jei kraicioji kur nereikia .

O kodel busimas vyras atejo butent tada ir ten kur ir tu sugalvojai nueiti i sokius? Pagrysk tai matematiškai...ar fizikos desniais kodel jus abu atsiradote toje pacioje vietoje tuo paciu metu.</p></div></blockquote><p>Pasirinkimai ir tiek.</p>

Tai cia tipo moksliskai paaiškinai?
Atsakyti

Įdomu, nėr moralės ir prasmės, jei netiki 😅😅😅

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 08 08, 19:10)
Papildyta:

Del vaiku ir del daug ko, pvz ligu, nelaimiu, bedu ir t.t.  man del to ir prireikia karmos ir reinkarnacijos, kad sita sau paaiskinti, nes kitaip butu sunku suvokti.

I pragara ne taip lengva visgi pakliuti  biggrin.gif , mus bent moke, kad turi nekesti Dievo ir daryti samoingai bloga. Tai kaip suprantu tu taip nesielgi.
Papildyta:

Papildyta:

Dievas, visada visiem atleidzia Dievas, tik nuo zmogaus priklauso kokij busenoj jis gyvens rojaus ar pragaro, kaip elgsis gyvenime, ar priims ta atleidima ir taisysis ar pasiliks pragaro busenoje.
Dievas myli besalygiskai, jis nuolat laukia ir nuolat myli, o zmogus renkasi jis nori to santykio su Dievu ar nenori. Tam ir turim laisva valia.

beja as nieko niekam nekisi, kai kur rasau, ka as mastau, kai kur rasau, ka kataliku baznycia moko ir tiek, nenori gali nei neskaityti, keista, kai zinutes cia traktuojamos kaip koks kisimas, atrodo kas bruktu i akis per prievarta skaityti.

Tai kodel Kristus mokino žmones 'bažnycia - jusu širdyse". Ar ne del to, kad tiesos buvo iskreiptos tokiu kaip Bordžijos ir pan.?
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2022 08 08, 19:41)
Tu per daug gyveni by the book.

Todel ir niekaip neisdirenki kas tu - katalike, induistė ar pagone. O gal jau koki kita tikejima atradai, kaip pati paciausią?

Man asmeniskai kunigas yra tik tarpininkas...žaibolaidis is dangaus i zeme  daugiau niekas.
Ir uzbaik tas paklodes. Nu jeibogu kazkokia severely neissikalbejus atrodai.

na tu ir pasakei, taigi kalbam apie kataliku religija, o ne kas man ar tau atrodo, taip ten viskas by the book.

Kaip mums kanonu teises destytojas sake pires egza, as nesakau, kad jum viska reikia ismokti mintinai, bet net nezinau , ka cia butu galima praleisti is sio teksto lotuliukas.gif

as ir nesireku religijos, kad neissirinkciau biggrin.gif

man si tema paprasciausiai labai idomi. mirksiukas.gif Galeciau ir per nakti diskutuoti. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 08 08, 19:49)
<p>Įdomu, nėr moralės ir prasmės, jei netiki 😅😅😅</p>

o kokia tada?
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 08 08, 19:42)
Pasirinkimai ir tiek.

tai sakei atitiktinumai ir sutapimai egzistuoja, tai neegzistuoja, viskas tik musu pasirinkimai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 08 rugpjūčio 2022 - 18:55
QUOTE(lutuke123 @ 2022 08 08, 19:53)
na tu ir pasakei, taigi kalbam apie kataliku religija, o ne kas man ar tau atrodo, taip ten viskas by the book.

Kaip mums kanonu teises destytojas sake pires egza, as nesakau, kad jum viska reikia ismokti mintinai, bet net nezinau , ka cia butu galima praleisti is sio teksto lotuliukas.gif

as ir nesireku religijos, kad neissirinkciau  biggrin.gif

man si tema paprasciausiai labai idomi.  mirksiukas.gif Galeciau ir per nakti diskutuoti.   biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Papildyta:

o kokia tada?

Tu uzmirsti, kad knygos visada buvo rasomos žmonių, sventieji rastai taip pat. Tekstai praranda savo pirminę minti net nenorint - nemokant teisingai isversti, jau nekalbant qpie nora manipuliyoti masemis.

Tu visomis temomis per nakti diskutuotum, jei tik butu kam nors noro su tavimi prasideti.
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 08 08, 19:49)
<p>Įdomu, nėr moralės ir prasmės, jei netiki 😅😅😅</p>

As visa diena laukiu tavo moksliniu traktatu bet bergzdzias reikalas...kaip visada....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 08 rugpjūčio 2022 - 18:57
QUOTE(-burbanti- @ 2022 08 08, 19:52)
Tai kodel Kristus mokino žmones 'bažnycia - jusu širdyse". Ar ne del to, kad  tiesos buvo iskreiptos tokiu kaip Bordžijos ir pan.?

Ne jis taip nemokino, nes baznycios nei neegzistavo, sake Dievo karalyste Jumyse.

Tai buvau teisi, visgi nesi katalike praktikuojanti ir netiki tuom, ka baznycia moko?

As tai pritariu, kad labai daug kas iskreipta buvo nuo Jo tiesiogiinio mokymo. is pradziu kirkscionybe laikyta kaip sekta, net kelis simtus metu, paskui ponai sugalvojo, kad oi sita religija gali buti mums naudinga, uzpirko Biblijos perasymus ir isplete po pasauli, pasinaudoje okupavo daug saliu , plese, grobe ir t.t. Pritaike mokymus visus pagal save. Nors visgi daug geru tiesu ten tebera, vien melu zmoniu ilgai nemaitinsi, reikia, kad butu ir tiesos.
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2022 08 08, 19:58)
Tu uzmirsti, kad knygos visada buvo rasomos žmonių, sventieji rastai taip pat. Tekstai praranda savo pirminę minti net nenorint - nemokant teisingai isversti, jau nekalbant  qpie nora manipuliyoti masemis.

Tu visomis temomis per nakti diskutuotum, jei tik butu kam nors noro su tavimi prasideti.
Papildyta:

As visa diena laukiu tavo moksliniu traktatu  bet bergzdzias reikalas...kaip visada....

As neuzmirstu, tik sakau kuom uoli katalike turetu tiketi ir ka moko baznycia biggrin.gif

na ne visai visom, bet labai daug ir esu ne viena nakti praleidus diskutuodama ypac jaunsytes laikais lotuliukas.gif Taip man patinka diskutuoti, labai. bigsmile.gif biggrin.gif

Atsakyti