Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

taip, tu teisi
bet ir šunų yra, kurie prastai keliones toleruoja, cypia visą laiką, bet juk niekas nesako, kad nesivežkite niekur savo šunų, laikykite tik namie, jiems blogai
Dievai apsaugokit nuo bukų žmonių, kurie savo nosies toliau nemato, tokie yra visa ko bėda kitiems žmonėms unsure.gif

Šunimis yra būtinas laukas, pasivaikščiojimai, fizinis aktyvumas lauke. Katėms to nereik. Jos gerai jaučiasi namie. Stresą tas laukas kelia, o ir nesaugu dažnu atveju

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 10 25, 11:50)
Šunimis yra būtinas laukas, pasivaikščiojimai, fizinis aktyvumas lauke. Katėms to nereik. Jos gerai jaučiasi namie. Stresą tas laukas kelia, o ir nesaugu dažnu atveju

tikrai reikia, pamegink mano kates neisleisti, ras plysi ir pabegs vis tiek biggrin.gif . Paskui kates nutunka jei nejuda pakankamai, serga, kai i lauka neiseina, sutrinka psichika, tai toks pat zinduolis, jam irgi reikia ir mankstos ir saules sviesos, net zolytes jos kazkokias vis matau pakramto.

mano drauges kate irgi buvo tik bute visa laika, o jie aukstai gyvena, tai viena diena issoko per langa ir uzsimuse, aisku. Jie jau saugodavo tuos langus, bet kazkada vale langa atsidarius, kate tik soko ant palanges ir iskrito ir vsio. Matyt kai visada uzdaryta tik bute gal instinktai atbunka, kaip kalejime, man tai biski ziauru atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 10 25, 11:50)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Monteverte" data-cid="73005882" data-time="1666683865"><div><p>taip, tu teisi
bet ir šunų yra, kurie prastai keliones toleruoja, cypia visą laiką, bet juk niekas nesako, kad nesivežkite niekur savo šunų, laikykite tik namie, jiems blogai
Dievai apsaugokit nuo bukų žmonių, kurie savo nosies toliau nemato, tokie yra visa ko bėda kitiems žmonėms vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Šunimis yra būtinas laukas, pasivaikščiojimai, fizinis aktyvumas lauke. Katėms to nereik. Jos gerai jaučiasi namie. Stresą tas laukas kelia, o ir nesaugu dažnu atveju</p>

Netiesa.
Daugelis nuo mažens uždarytų po to bijos lauko. Šunys taip pat. Kadangi naująjį šunį parsivežiau žiemą, tai pasidomėjau tuo. Buvo pasakojimų, kad po to, kai sulaukė šilto oro ir išnešė į lauką, buvo per vėlu, šuo nebepriprato, visko bijo ir auga dabar namuose, daro ant palučių.
Atsakingi žmonės išsineša ir triušius, ir jūros kiaulytes į lauką, jau vien tai, kad visiems gyviams reikia natūr. saulės manau visi protingi turėtų suvokti
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2022 10 25, 11:58)
tikrai reikia, pamegink mano kates neisleisti, ras plysi ir pabegs vis tiek biggrin.gif . Paskui kates nutunka jei nejuda pakankamai, serga, kai i lauka neiseina, sutrinka psichika, tai toks pat zinduolis, jam irgi reikia ir mankstos ir saules sviesos, net zolytes jos kazkokias vis matau pakramto.

mano drauges kate irgi buvo tik bute visa laika, o jie aukstai gyvena, tai viena diena issoko per langa ir uzsimuse, aisku. Jie jau saugodavo tuos langus, bet kazkada vale langa atsidarius, kate tik soko ant palanges ir iskrito ir vsio. Matyt kai visada uzdaryta tik bute gal instinktai atbunka, kaip kalejime, man tai biski ziauru atrodo.

taip
dabar kiek nutukusių gyvūnų, kad baisu
o kaip nebus, kai tiesia palas ir retai vedžioja, skanukus kiša be tolko už gražias akis, maistą nuolat palieka bliūde, išsigalvoja, kad šalta šuniui ar pan. Tai maitink kokybiškai, aprenk ir nesušals. Pratink laiku. Sutinkam kitus šunis, tai daugumai mano mažoji atrodo labai liekna, kai ji yra normali. Tai jų šunys nupenėti, krūtinė nenormaliai plati, kad net priekinės kojelės išskėstos lyg pas kokius buldogus. Baisu baisu. Ir tai jau tampa nauju standartu. Čia man reikia aiškintis, kad šuo ne per kūdas.
Atsakyti

Langams, balkonui yra apsaugos. mes įtaisę ir ramu.

Dėl kažkokių saulių ir laukų tai dzin, katės auga saugios bute. 

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 10 25, 12:33)
<p>Langams, balkonui yra apsaugos. mes įtaisę ir ramu.</p><p>Dėl kažkokių saulių ir laukų tai dzin, katės auga saugios bute. </p>

Mieste kur keliai, masinos aplink visur ir daugiaauksciai aisku katem gal ir pavojinga.
O bet taciau, ir zmogui nesaugu, bet visgi gyvenam, iseinam, keliaujam, toks gyvenimas. Gyventi narvelyje, kad ir auksiniam, mano akim ziurint, baisu. Jei nera kiemuko saugaus, kur katei iseiti, gal nereik tada kates?
Kokias tas apsaugas ant langu uzsidesi, grotas? tinklus? nu ir kaip gyvensi, gal ir pati tada sedek namie ir niekur neik, maza ka? Gerai jei pirmas aukstas, turi balkona, kur kate gali iseiti, o jei kur 5-9 ausktuose, nu man tai tragedija, atrodo tikrai tos kates kaip zaisliukai tada, negalvojama visai apie kaciu gerove, tik apie savo kaprizus. ir cia nebuvo kokia vargse priglausta katyte is gatves, ne specialia uzsakyta , pirkta, kaip ir pauskteliai narveliuose, nes nu jiem gi saugiau....liudna kai dar toks zmoniu mentalitetas... unsure.gif

Taip kai kuriuose salyse moterys neisleidziamos i gatve, ypac vienos, prisidengiant saugumu...
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 10 25, 12:33)
<p>Langams, balkonui yra apsaugos. mes įtaisę ir ramu.</p><p>Dėl kažkokių saulių ir laukų tai dzin, katės auga saugios bute. </p>

Net į sodybą neveži? Baisu baisu... Sėdėsi ir tu kada kokiame 'kalėjime' senatvėje, negalėdama išeiti, kai taip elgiesi. Mamos draugė gražiausiai nusiveža į sodybą. Taip, pirmą kartą nebuvo sužavėta, bijojo kojas statyti ant žolės, bet greitai priprato ir pagavo kaifą.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2022 10 25, 12:45)
Net į sodybą neveži? Baisu baisu... Sėdėsi ir tu kada kokiame 'kalėjime' senatvėje, negalėdama išeiti, kai taip elgiesi. Mamos draugė gražiausiai nusiveža į sodybą. Taip, pirmą kartą nebuvo sužavėta, bijojo kojas statyti ant žolės, bet greitai priprato ir pagavo kaifą.

nu ziauru
Atsakyti

Mieste kur keliai, masinos aplink visur ir daugiaauksciai aisku katem gal ir pavojinga.
O bet taciau, ir zmogui nesaugu, bet visgi gyvenam, iseinam, keliaujam, toks gyvenimas. Gyventi narvelyje, kad ir auksiniam, mano akim ziurint, baisu. Jei nera kiemuko saugaus, kur katei iseiti, gal nereik tada kates?
Kokias tas apsaugas ant langu uzsidesi, grotas? tinklus? nu ir kaip gyvensi, gal ir pati tada sedek namie ir niekur neik, maza ka? Gerai jei pirmas aukstas, turi balkona, kur kate gali iseiti, o jei kur 5-9 ausktuose, nu man tai tragedija, atrodo tikrai tos kates kaip zaisliukai tada, negalvojama visai apie kaciu gerove, tik apie savo kaprizus. ir cia nebuvo kokia vargse priglausta katyte is gatves, ne specialia uzsakyta , pirkta, kaip ir pauskteliai narveliuose, nes nu jiem gi saugiau....liudna kai dar toks zmoniu mentalitetas... unsure.gif

Taip kai kuriuose salyse moterys neisleidziamos i gatve, ypac vienos, prisidengiant saugumu...

Turiu draugę veterinarę. Augina 3 kates, visas iš darbo pasiėmė (nebereikalingas žmonėms). Neleidžia į jokį lauką, o žmogus tikrai nusimano apie gyvūnus.. 

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 10 25, 13:15)
Turiu draugę veterinarę. Augina 3 kates, visas iš darbo pasiėmė (nebereikalingas žmonėms). Neleidžia į jokį lauką, o žmogus tikrai nusimano apie gyvūnus.. </p><p></p>

Veterinaras veterinarui nelygus biggrin.gif žiannt, kad tavo draugė, tai... biggrin.gif
Patys būna vienas kitą pajuokia, šūdarankiais ir begalviais išvadina. Yra vetai iš didžiosios raidės, kurie drąsūs, moka prieiti ir padaryti teisingus sprendimus bei gerai atlikti procedūras, o yra bailiai, ieškantys sau patogumo, nežiūrintys visai sveikatos ir pan. Pvz. vienas vetas sugeba išrauti net praktiškai neklibančius pieninius dantis be narkozės staiga, kad gyvūnas net nespėja sucypti. O kitas asilėlis negeba išrauti vieno smarkiai klibančio pieninio ir rekomenduoja migdyti blink.gif
Atsakyti

Yra nemažai šalių, kur išvis baudžiama už palaidas kates lauke.

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 10 25, 13:23)
<p>Yra nemažai šalių, kur išvis baudžiama už palaidas kates lauke.</p>

o tai ką tu galvoji? įsigijai ir palieki vienus ganytis? ganykis kartu, vedžiok, pratink prie pavaduko
šiaip pilnai dirbantis veterinaras, deja, neturėtų sau leisti turėti namuose gyvūno, nes jų darbo valandos ilgos, budėjimai ir pan. Nebent yra kitų namiškių rolleyes.gif
Atsakyti

o tai ką tu galvoji? įsigijai ir palieki vienus ganytis? ganykis kartu, vedžiok, pratink prie pavaduko šiaip pilnai dirbantis veterinaras, deja, neturėtų sau leisti turėti namuose gyvūno, nes jų darbo valandos ilgos, budėjimai ir pan. Nebent yra kitų namiškių rolleyes.gif
Nepatikėsi: net ir vaiką turi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 25 spalio 2022 - 12:39