Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

Tai jūs ką vakar rasete? Pamirsot?
Taip ir neatsaket 🙃 Na, Nors vieną pavyzdį iš ko sprendziate , kad amadejos vyresnelis politiškai aktyvus ir pasikaustes? Iš amadejos neisgirdau. Nejaugi jums taip sunku argumentuoti?

Tai ką blogai darė ukrainietė, gydytojo žmona, kuri savo vaikui nutylėjo tiesa, reikėjo gąsdinti? Įdomu, moonte. Ką galvojate?

Papildyta:
Ane? Na man neramu šiaip buvo... Visgi tai NATO teritorija.

Net, jei raketos būtų buvę rusų, tai netyčinis veiksmas traktuojami kitaip, negu tyčinis. 

NATO visų pirma stengiasi nesukelti karo.

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2022 11 16, 10:20)
Matau urada jau apgavusi kabli ir kazka diperatiskai raso. Numanau ka, juk vakar as ja samoningai pagavau ant kabliuko pagirusi Amadeja.

Tiek to, isgerk uarda vitaminuku, isteritkuoti del karo padariniu, ateinancios informacijos dar turesi aibes priezasciu.

Sudie, begu pas ukrainietes.

Tai visi ir supratom, kad melavote vakar 🙃 kaip visada
Sudie 😉
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 11 16, 10:25)
Net, jei raketos būtų buvę rusų, tai netyčinis veiksmas traktuojami kitaip, negu tyčinis. </p><p>NATO visų pirma stengiasi nesukelti karo.</p>

Niekas negalejo žinoti, tyčinis/netyčinis. Beje, ir kaip atsidūrė pl teritorijoje? Kur tos sistemos, kur gali numušti viską?
Šiandien visiškai kita tiesa. NATO meluoja? Kaip suprasti: NATO stengiasi nesukelti karo? Tipo raketa buvo rusų, o paskelbė kaip ukrainiečių? Ką norėjai pasakyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uarda: 16 lapkričio 2022 - 09:36

Vaikai perima tai, kas yra šeimoje. 

Mes nesame apolitiški, tai ir vaikai turi nuomonę kažkokią :)

Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 11 15, 23:52)
As kai buvau jau nelabai mazhas tai sapnavau, kad kazkas ispejo, kad tuoj numes atomine bomba ir liepe begti.
As begau bet toli nespejau.

Dar, kai vaziuodavom Kaune i Laisves aleja, tai jausdavausi blogai, nes sake, kad ant Kauno HES gali numesti atomine ir visa Kauna uztvindys. Tai kai autobusas pasikeldavo i Zhaliakalni jau geriau jausdvausi.
Kaune jau negyvenu, tai manau nera didelio pavojaus, bet i Vilniu vazhiuot baisoka

tai čia turbūt tada, kai aš visai maža buvau. Irgi nugirdau kažką apie bombą, kad tipo Reiganas numes. Taip gi mums sakydavo, kad Amerika priešas. Tai irgi sapnavau, kad mane ir tėvus 'bomba' (sviedinys kaip iš patrankos) vaikosi, o mes bėgiojam
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2022 11 16, 00:05)
O del neigiamu patirciu, yra zymiai didesne tikimybe jas patirti, kai augi dirbtinese silnaminese salygose.
Zinant pacios gebejima suprasti teksta, uzbegu ivykiams uz akiu. Ne siltnamines salygos - tai nereiskia kad reikia vaika auginti asocialioje, ji traumuojancioje aplinkoe. Su vaiku reikia kalbeti apie viska, ypac jei ji tie klausimai domina, jis uzduoda klausimus. Neatsakysi tu, atsakys kiti. Jei atsakydama, aiskindama atsizvelgsi i savo vaiko psichologini pasiruosima, tai svetimi vargu ar varginsis rinkti zodzius, delioti suprantamai mintis, taip gali traumuoti, ir dar baisiau suteikti klaidinancia informacijos interpretacija, kuri ne ka maziau zalinga nei tiesa, netinkamai pateikta. Dazniausiai trauma net ne tiesa, o jos interpretacijos.
Mane tokie veiksniai neitakojo, nei vaikysteje nei dabar. Esu rami kaip belgas. Bus problema spresiu. Taip gyvenu visada, bent jau man pasiteisino.

Klausykit, kas darosi su internetu, ar cia man nepavyskta is pirmo karto iterpti atsakymo... mastau.gif

čia pritariu
gyvenimas toks, kad nepabėgsi nuo blogio, jis visada šalia
tai geriau, kai vaikai žino, kad visaip gali būti
Atsakyti

Tai visi ir supratom, kad melavote vakar 🙃 kaip visada
Sudie 😉
Papildyta:
Niekas negalejo žinoti, tyčinis/netyčinis. Beje, ir kaip atsidūrė pl teritorijoje? Kur tos sistemos, kur gali numušti viską?
Šiandien visiškai kita tiesa. NATO meluoja? Kaip suprasti: NATO stengiasi nesukelti karo? Tipo raketa buvo rusų, o paskelbė kaip ukrainiečių? Ką norėjai pasakyti?

Raketos rusų gamybos, o paleido Ukraina. Tokia tiesa. Dėl to ir reik viską išsiaiškinti, o priešlėktuvinės sistemos toje teritorijoje nėra. Gal puiki proga jai atsirasti :)

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2022 11 16, 00:05)
Klausykit, kas darosi su internetu, ar cia man nepavyskta is pirmo karto iterpti atsakymo... mastau.gif

aš darbui naudoju naršyklę operą, tai visa nulūžusi nuo ryto
visos pastoviai palikinėjamos nuorodos dingę, reikėjo iš naujo ieškoti
kaip viskas nepatikima, jau geriau rašytume į sąsiuvinius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 11 16, 10:35)
<p>Vaikai perima tai, kas yra šeimoje. </p><p>Mes nesame apolitiški, tai ir vaikai turi nuomonę kažkokią smile.gif</p>

Tai aišku, kad turi kiekvienas paauglys, gi ne vakuume gyvena. Mes kalbėjimo apie mažus vaikus, ar jiems reikia žinoti visą tiesa.
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 11 16, 10:40)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-</blockquote><p>Raketos rusų gamybos, o paleido Ukraina. Tokia tiesa. Dėl to ir reik viską išsiaiškinti, o priešlėktuvinės sistemos toje teritorijoje nėra. Gal puiki proga jai atsirasti smile.gif</p>

Na tai Ukraina lyg ir negamina raketų.
Rimtai nėra? Tai NATO akylai nestebi šalia esančių teritorijų? kaip jie sugebės apginti sąjungininkės? Jeigu pvz Rusija užpuls LT
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uarda: 16 lapkričio 2022 - 09:48
QUOTE(uarda @ 2022 11 16, 01:40)
Tai va, jeigu mato savo akimis,  tai aisku, kad tai baisu. Aš kalbu apie tokius atvejus:
"Ksenija atskleidžia – norėdama apsaugoti sūnų, ji nesakė visos tiesos, kas vyksta Ukrainoje.
„Jis klausė, kodėl mes miegame ne namie, lovelėje, o kažkur einame. Sakiau, kad bus blogas oras – stiprus griaustinis ir žaibas, kuris gali išdaužti mums langus, todėl mes leidžiamės į saugesnę vietą“, – pasakojo karo pabėgėlė."

o iš esmės koks skirtumas? manai, kad vaikai nebijo griaustinio, kuris gali išdaužti langus? koks vaikui skirtumas išdauš langus rusas su bomba ar griaustinis? juk langai vis tiek išdaužti bus, šaltis, pavojus, tikimybė žūti vis tiek lieka. Man atrodo, kad kaip tik aiškiau vaikui, kad žmonės susipyko ir daro puolimą nei mistinis griaustinis, kurio vaikas gal ir ne iki galo suvokia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 16 lapkričio 2022 - 09:46

Tai aišku, kad turi kiekvienas paauglys, gi ne vakuume gyvena. Mes kalbėjimo apie mažus vaikus, ar jiems reikia žinoti visą tiesa.
Papildyta:
Rimtai nėra?

Lenkijos teritorijoje NATO priešlėktuvinės gynybos sistemos nėra.

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2022 11 16, 10:46)
o iš esmės koks skirtumas? manai, kad vaikai nebijo griaustinio, kuris gali išdaužti langus? koks vaikui skirtumas išdauš langus rusas su bomba ar griaustinis? juk langai vis tiek išdaužti bus, šaltis, pavojus, tikimybė žūti vis tiek lieka. Man atrodo, kad kaip tik aiškiau vaikui, kad žmonės susipyko ir daro puolimą nei mistinis griaustinis, kurio vaikas gal ir ne iki galo suvokia

Na maniškiai nebijo, nors ir koks būna, oho, oho. vaikui svarbiausia, kad jis saugus, nors ir sėdi rūsyje.
Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2022 11 16, 09:43)
Rimtai nėra? Tai NATO akylai nestebi šalia esančių teritorijų? kaip jie sugebės apginti sąjungininkės? Jeigu pvz Rusija užpuls LT

taigi jau prieš mėnesį prisipažino - po 10 dienų ateis biggrin.gif
taip kad ne, nėra saugus tavo vaikas ir tu pati, deja
toks pasaulis
ir karo nereik, niekas negali užtikrinti tavo gyvybės, joks policininkas, joks medikas
Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 11 16, 10:48)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="uarda" data-cid="73014132" data-time="1668584638"><div><p>Tai aišku, kad turi kiekvienas paauglys, gi ne vakuume gyvena. Mes kalbėjimo apie mažus vaikus, ar jiems reikia žinoti visą tiesa.
Papildyta:
Rimtai nėra?</p></div></blockquote><p>Lenkijos teritorijoje NATO priešlėktuvinės gynybos sistemos nėra.</p>

Nzn. Rašo kitaip.
Seni straipsniai.
"Lenkija gavo iš Didžiosios Britanijos šiuolaikinę oro gynybos sistemą „Sky Sabre“."

"Lenkija trečiadienį pasirašė 4,75 mlrd. dolerių (3,84 mlrd. eurų) vertės sutartį dėl oro erdvės gynybos raketų „Patriot“ įsigijimo iš JAV, kad sustiprintų savo gynybą stiprėjant Rusijai"
Ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2022 11 16, 10:55)
taigi jau prieš mėnesį prisipažino - po 10 dienų ateis biggrin.gif
taip kad ne, nėra saugus tavo vaikas ir tu pati, deja
toks pasaulis
ir karo nereik, niekas negali užtikrinti tavo gyvybės, joks policininkas, joks medikas

Aš tai puikiai suprantu, kad ypač dabar nesaugu. Bet mažasis puikiai supranta, kad saugu. Kažkaip taip smile.gif
Atsakyti