Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(Amadėja* @ 2022 02 28, 08:24)
O pareiškimai, kad kam tas pasaulis, jei jame nėra Rusijis yra nornalu iš rusų lupų?</p><p>Čua pasaulis kaltas, kad jų vadovas debilas?</p>

as negaliu komentuoti kazkur tavo isgirsto kazkokio pasisakymo ar tai valdzios oficialus pasisakymas? prasau ikelk saltini sios info.
ir man visia nesvarbu, kurios tautybes kas ka sako, jei pasisakymai uz kara , uz zudynes as pries visus tokius pasisakymus kaip ir pries zmoniu engima pagal ju tautybe.

Bet man idomu, kodel kai puola Ruija visi suvokia, kad tai blogai. O kai puola Jav, jum atrodo, kad tai gerai? Kodel? Lietuva gali tada kareivius siusti ir zudyti zmones kitose salyse, nes taip jav nori ir tai jum niekad nekliuvo gyvenime. Kodel?
Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 02 28, 10:19)
Taigi Teslos įkūrėjas aktyvavo interneto palydovus virš Ukrainos, kad būtų galimybė ryšiui.</p>

supratau, nebespėju info sekti
Atsakyti

as negaliu komentuoti kazkur tavo isgirsto kazkokio pasisakymo ar tai valdzios oficialus pasisakymas? prasau ikelk saltini sios info.
ir man visia nesvarbu, kurios tautybes kas ka sako, jei pasisakymai uz kara , uz zudynes as pries visus tokius pasisakymus kaip ir pries zmoniu engima pagal ju tautybe.

Bet man idomu, kodel kai puola Ruija visi suvokia, kad tai blogai. O kai puola Jav, jum atrodo, kad tai gerai? Kodel? Lietuva gali tada kareivius siusti ir zudyti zmones kitose salyse, nes taip jav nori ir tai jum niekad nekliuvo gyvenime. Kodel?

Jav nė vienos šalies nebandė okupuoti. Ten vykdavo pilietiniai karai arba būdavo teroristų, kurie atakavo ir JAV būstinės.

Atsakyti

supratau, nebespėju info sekti
Aš tik nesu tikra ar paprasti žmonės visi gali naudotis, bet ten lyg buvo kalba apie atvirą internetą, tai, jei taip, turi galėt. Aišku nedengia visos teritorijos, bet kažkiek tikrai gelbsti. 

https://m.delfi.lt/u...php?id=89568385

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 28 vasario 2022 - 10:31
QUOTE(Amadėja* @ 2022 02 28, 08:40)
Niekas ir atominėm bombom pasauliui negrasino taip atvirai. Rusija - pasaulio priešu tapo. Supranti?

na ne Jav negrasino, Jav tik numete pora atominiu bombu ant 2 miestu . Bet tai cia viskas gi gera anot jusu ar ne?

Jav uzpuole Iraka, Sirija, Libija, Kosovas, Eritreja, Pakistana, Jemena, Afaganistana ir t.t. viskas gi irgi gerai, nes jie ne rusai ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 02 28, 10:21)
Bunda jau Rusija:

šiaip rusų tauta yra normalūs žmonės kaip ir mes
o užzombintų ir durnų yra visur, nesvarbu tai Rusija, Amerika ar Švedija
Man teko varžybų metu susipažinti su įvairiu jaunimu, tai netgi labai pozityviai atsimenu Maskvos rusus. Labai mieli buvo, draugiški ir labiau už mus pažengę pasaulietiška prasme. Pvz. jau tais mano žalios jaunystės laikais mokėjo po vieną atsipalaidavę šokti diskone. Mūsų lietuviai dar taip nemokėjo. Labiau susikaustę buvo.
Jų bėda šalies teritorijoje manau, kad labai daug atokių chutorų, kuriuos galima zombinti ir šlovinti diktatūrą prieš juos. O miestiečiai kadangi jau gyveno kaip mes, visur keliavo, verslus galėjo daryti, tai ir nesipriešino režimui. O kam jiems tą daryti, jei gyvena gerai? Kam rizikuoti pūti kalėjime?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2022 02 28, 09:12)
nu bet čia niuansai
vieni į tėvą kreipiasi "jūs", o ne "tu", taip pat esu girdėjusi kaip užsienietis, tikras tų tėvų sūnus būna į tėvus vardais jų kreipiasi. Arba kaip mes gyvūnų mylėtojai sakom, kad ne mano šuo, o mano vaikas, aš mamytė ir pan. Tiesiog taip meiliau skamba, trumpesnis žodis. Pvz. ateik pas šeimininkę, ateik pas augintoją. Nu bjauriai kažkaip ar ne?

aš ne konkrečiai apie uardos atvejį ką ji rašo, bet apskritai kalbu - tu pervertini mokyklas
juk jose dirba tie patys žmonės, kurie vaikšto šia Žeme. Ne šventieji ten gi dirba. Aš galėčiau nesąmonių kraitelių knygą prirašyti apie savo buvusius mokytojus iš poros mokyklų. Kokių tik čiudikų nebuvo. O mokykla normali, vėliau gimnazija virtusi, ne kokia ten atsilikėlių

Na taip niuansai, bet man visgi keista ir tiek, kaip vadinti vaiku zmogu, kuris uz tave jaunesnis vos ~10 m ir tu su juo susipazinai, kai jis jau vos ne suauges buvo. Na bet zinoma visokiu keistu zmoniu buva. Visi turim jauciu draugu giminaiciu kur toks amziaus skirtumas, na neikaip neiseitu man i zmogu siureti kaip i vaika ar mama, su tokiu amziaus skirtumu. Cia kas per saves pervertinimas? Gali buti draugu nebent.
Nebent cia ji visiskai prisimelavus ir del to galai nesueina biggrin.gif

Butent visokiu priedurniu yra ir manau labai normalu, jei direktorius uzdraude kokiai [riedurniai gal vaikam ksiti i galvas panika, jei ji ten pradejo panikuoti, aiskinti, kad gal karas issiples i Lietuva ar kazka panasaus.
Atsakyti

na ne Jav negrasino, Jav tik numete pora atominiu bombu ant 2 miestu . Bet tai cia viskas gi gera anot jusu ar ne? Jav uzpuole Iraka, Sirija, Libija, Kosovas, Eritreja, Pakistana, Jemena, Afaganistana ir t.t. viskas gi irgi gerai, nes jie ne rusai ar ne?
Tik kažkaip visas pasaulis JAV už tai nepasmerkė?

Tai gal visgi buvo normalių priežasčių?

Nori pasakyt, kad visas pasaulis durnas?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 28 vasario 2022 - 10:39

šiaip rusų tauta yra normalūs žmonės kaip ir mes o užzombintų ir durnų yra visur, nesvarbu tai Rusija, Amerika ar Švedija Man teko varžybų metu susipažinti su įvairiu jaunimu, tai netgi labai pozityviai atsimenu Maskvos rusus. Labai mieli buvo, draugiški ir labiau už mus pažengę pasaulietiška prasme. Pvz. jau tais mano žalios jaunystės laikais mokėjo po vieną atsipalaidavę šokti diskone. Mūsų lietuviai dar taip nemokėjo. Labiau susikaustę buvo. Jų bėda šalies teritorijoje manau, kad labai daug atokių chutorų, kuriuos galima zombinti ir šlovinti diktatūrą prieš juos. O miestiečiai kadangi jau gyveno kaip mes, visur keliavo, verslus galėjo daryti, tai ir nesipriešino režimui. O kam jiems tą daryti, jei gyvena gerai? Kam rizikuoti pūti kalėjime?
Aš suprantu, bet nasiniai protestai padėtų. Milijoniniai. Ir dabar jie turi motyvaciją tam, o, jei nesimotyvuoja, tai...reiškia juos viskas tenkina 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 28 vasario 2022 - 10:42
QUOTE(lutuke123 @ 2022 02 28, 10:35)
Na taip niuansai, bet man visgi keista ir tiek, kaip vadinti vaiku zmogu, kuris uz tave jaunesnis vos ~10 m ir tu su juo susipazinai, kai jis jau vos ne suauges buvo. Na bet zinoma visokiu keistu zmoniu buva. Visi turim jauciu draugu giminaiciu kur toks amziaus skirtumas, na neikaip neiseitu man i zmogu siureti kaip i vaika ar mama, su tokiu amziaus skirtumu. Cia kas per saves pervertinimas? Gali buti draugu nebent.
Nebent cia ji visiskai prisimelavus ir del to galai nesueina biggrin.gif

Butent visokiu priedurniu yra ir manau labai normalu, jei direktorius uzdraude kokiai [riedurniai gal vaikam ksiti i galvas panika, jei ji ten pradejo panikuoti, aiskinti, kad gal karas issiples i Lietuva ar kazka panasaus.

aš turiu giminaičių jaunesnių, tokio amžiaus skirtumu kaip tu rašai. Tai man jie vaikai dar tokie biggrin.gif vadinu vaikiukais, nes mačiau kaip jie auga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 02 28, 09:19)
Kai klasėje mokysis tik vienas tavo vaikas, galėsi aiškinti jo mokytojai ko ir kaip mokyti tavo vaikus. O kol klasėje ne vien tavo vaikai, kuriuos auklėji okupanto dvasia, tai žinok, kad yra ik kiti tėvai, kurie džiaugiasi kai ir mokykloje auklėjama pilietiškumo dvasia. Bet kaip visada, tas kuris garsiau šaukia, tas laimi, svarbu vaiko ašaromis prisidengti. Sūnus rodė tiktok-e įrašytą motinos įlindimą į nuotolinę informatikos pamoką ir mokytojo iškoliojimą (vyšnia ant torto buvo "dusk" ir "eik nx"), nes dukra verkia, mat mokytojas blogą pažymį parašė. Kažin po tokių išsišokimų ar dukra neverks daugiau. Iš gėdos dėl viską geriau žinančios motinos.

Tai padėkokim dievui, kad tu nesi direktorė ir niekada ja nebūsi.

Taip galiu, kai tai neusije su mokymosi medziaga nei kiek, viskam, ka mokytojai moko mokyklose, kas nesurista su mokymosi medziaga reikia tevu sutikimo, jei neiznojai. Ir as galiu neleisti vaikui klausytis idiotinio meslo. nedirbus mokykloje, neiznai taisykliu, kas galima mokytojom ir kas ne.

Lai aukleja tevai patys vaikus kaip tik nori NAMIE. Mokykla yra mokymuisi , mokslo ziniom, ne ideologijai.
Tau patinka vaikus tarybine dvasia ir poziuris i gyvenima, MAN NE.

Tavo palyginimas mokymosi proceso ir pokalbiu apie kara visiskai durnas, nieko bendra neturinti.

pasisakityk, tavo mylimas ziniu saltinis, net jis teigia:
Kaip tėvams kalbėtis su vaikais apie situaciją Ukrainoje,
Neapkraukite vaikų dideliu kiekiu informacijos arba visai ja nesidalinkite. Kalbant su mažesniais vaikais, nereikėtų vardinti įvairių smulkmenų. Pasitikslinkite, kaip jie supranta, tai kas vyksta. Jeigu matote, kad vaikas nieko nežino ir visai tuo nesidomi, nepasakokite jam apie karą. Paauglių paklauskite, ką jie jau žino apie situaciją Ukrainoje, aptarkite ir patikslinkite jų turimas žinias bei šaltinius.

Kaip su vaikais ir paaugliais kalbėtis apie karą Ukrainoje?
https://www.lrt.lt/n...-kara-ukrainoje
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 02 28, 09:45)
Ubuntiene. Isiskaityk dar karta.

pirma neidomu jau jau paskaiciau, ka norejau ir supratau, antra kai ismoksi normaliai parasyti mano nika, gal tada ir kalbesios su tavim, atsibodo tavo issidergimai.
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 02 28, 10:07)
Galimai, nes nerado lavonų. O tai ką dabar lavono neradimas tapo įrodymu, kad žmogus gyvas?</p>

tai jei nera tikri reikai pranesti, kad zuvo ar ne uztikrintai ir pasakyti,kad gaus apdovanojimus pomirtinius? doh.gif neina paskayti, kad nezinom, kas atsitiko? kiek pas jus noro teisinti melus...
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 02 28, 10:30)
na ne Jav negrasino, Jav tik numete pora atominiu bombu ant 2 miestu . Bet tai cia viskas gi gera anot jusu ar ne?

Nesumalk visko i viena. USA nera gerio isikunijimas ir jau matet, kaip jie tvarkesi, kai rusai buvo silpni, matet globalistu organizuojama terora rysiumm su virusu. Rusai buvo kazkokia atsvara.
Ir dabar jos nebeliko...

Del atominiu, tai kol nepasibaige WWII buvo visai kita situacija...
Nuo Kubos krizes laiku prasidejo nauja era, kur atominiai ginklai nenaudojami. Po to niekas ju nenaudojo.

Rasai apie mInsko susitarimus. Jie jau nieko nereiskia. Patys Rusai mane, kad prijungs tas Donbasu sritis prie Rusijos, gal visas ir tuo viskas baigsis. Bus daugiau sanciju ir viskas bus ramu kokius 5 metus.

Deja Putinas padare nesamone... Tai Rusijos galas po liubomu...Per anksti pradejo kara su NATO ir dauguma pasaulio, sau labai nepalankiomis salygomis...
Atsakyti