QUOTE(uarda @ 2022 12 22, 00:10)
Tai man tas pats, Na kaip galima pasirinkti kam žūtį ar mamai ar vaikui.
Va kaip ir Sokratas aiškino, kad pasirinktu gelbėti žmona, ne vaiką.
Aš neįsivaizduoju...
Jeigu kils gaisras ir bus galima išgelbėti tik vieną žmogų, ką gelbėsi žmoną ar vieną vaiką? Visi vyrai atsakė: Žinoma, vaiką, o Sokratas tarė: O aš išgelbėsiu savo jauną žmoną. Mes kartu paliūdėsime ir ji pagimdys man daugiau vaikų. O jeigu išgelbėsiu vaiką kankinsimės ir aš, ir jis. Jis man be perstojo primins apie tragediją, o pats praras brolius, seseris ir motiną. Vėliau vesiu dar kartą ir namuose atsiras pamotė, kuri negalės suteikti jam tiek meilės, kiek suteiktų motina. Žinoma, ginčai netilo ilgai.
... prisėdo pensinio amžiaus bendradarbis, kuris būdamas uolus darbuotojs, praleido bendrus pietus. Ko jūs visi šaukėte? Premiją gal atšaukė? atsidusęs paklausė senukas. Ne, užvirė filosofinė diskusija
atsakė jam vyras ir uždavė klausimą. Senukas turėjo šeimą: su žmona gyveno keturiasdešimt metų, trys sūnūs, kiekvienam savo rankomis pastatė namus, penki anūkai, visi jį myli ir dažnai aplanko.
Senukas susimąstė: Ir ką, visi pasakė, kad gelbės vaiką? O aš savo senutę pasirinkčiau! Vaikai jie svečiai šeimoje, užauga ir išsilaksto kas kur. Taip, mane myli ir aš juos, lanko mane dažnai. Tik štai kiekvienas atpjauta riekė. O su savo senute aš ir mirtį pasitiksiu.
Šio senuko išmintis privertė susimąstyti. Galbūt dėl to ir tiek skyrybų įvyksta, nes nevertiname savo šeimos? Galbūt svarbiausia ne mūsų vaikai ir viskas ne dėl jų? Galbūt visi bus laimingi tik tada, kai tėvai pradės vienas kitą vertinti labiau už viską?
tarp tik vaiko ir mamos tai labai lengvas pasirinkimas aiskus, gelbeti vaika, manau mano mama pati taip pasirinktu, as taip pasirinkciau. jei pvz vyrui tokia dielema butu mane ar vaika, nezinau ar kokia mama mociute gali kitiap pasirinkti? nei aukoti save vardan vaiku ar anuku?mociute jau nugyveno grazu gyvenima jau viskas anapilis arti, o vaikui gi viskas priesaki...
tu pvz vyrui rimtai sakytum gelbek mane ne vaikus pirma?

Man tai skamba kaip visiska nesamone, net jei taip sake Sokratas. jei vyras isgelbetu mane , ne vaikus, as vis tiek mirciau viduje, jau tikrai nenoreciau kitu vaiku, kad juos pakeisti... o vaikai jei isgyventu, tai viskas ju priesaki, Mano tetis uzaugo is vis be abieju tevu ir nieko, susikure normalu gyvenima. Bet seniau tu vaiku per daug ir nevertino gal, ypac mazu, ai mire vienas bus kitas, cia kazkokia tokia logika...ziauru man...
As, manau, kad vertinti reikia visus, bet skirtingai elgemes ir skirtingi prioritetai gyvenime, pvz yra kudikio poreikiai ir suaugusio zmogaus, zinoma suaugusio eis i antra plana, kudikiui nepasakysi, palauk valandele ir paskui pavalgysi. O save kiek imanoma visada reikia statyti i pirma vieta, kaip lektuvose mokina, jei iskrenta deguonies kauke uzsidekit ja sau pirma, tada galesit padeti kitiem. O visa kita pagal aplinkybes.
na bet matyt mes visi skirtingi ir skirtingai ziurime i pasaulli.