QUOTE(lutuke123 @ 2023 02 04, 23:16)
matet Stasaitytes paskutines zinutes?
Šioj situacijoj, mano akim, geriausias patarimas:
Jurga Baltrukonytė
9 val. ·
"Skandalas ar signalas
Įsivaizduokite, kad jūs esate ne FB skaitytojas. Jūs, garbus padorus žmogus, visai neseniai atidarėte savo psichologinių konsultacijų kabinetą ir priimate gyvenimo bei konfliktų išvargintą porą, vakar patekusią į dėmesio centrą. Štai tokius padedančius, gelbėjančius, komentarus, kurie dera pradedančiam psichologui, ir rašykite po šiuo postu, jie bus naudingesni už keiksmus, įžeidinėjimus, o plius dar taps bendravimo treniruote.
Kai atsiveria žaizda, ji neklausia teisingo laiko, kada atsiverti. Ir priežasčių būna įvairių.
Mūsų komentarai, nežinant tiesos apie Astos ir Giedriaus santykius, verti to, ką nuleidžiame tualete. Juk visi suprantame, kad mes tiesos nesužinosime.
Niekas nebudėjome miegamajame.
Negyvenome to gyvenimo, kurį praleido jie.
Šeimos turi visokių paslapčių. Ir pamažu aiškėja, kad garsios šeimos jų turi ne mažiau nei gūdžiame kaime gyvenanti Janina su Vaclovu.
Bet kai šeimoje įsijungia pavojaus signalas, draugai, nemiegokite, neapsimeskite, kad, oi, kaip viskas keista, nusišnekėjo arba atvirkščiai kodėl tiek tylėjo. Draugai reikalingi tam, kad jie, o ne spauda, išvestų iš tamsaus miško.
O kuo mes, pusiau pažįstami, žiūrovai, šiaip žmonės iš gretimos laiptinės galime padėti?
Mūsų geriausia pagalba būtų istorijos nevalkiojimas.
Manęs klausė, ar aš būčiau taip rašiusi. Ne. Bet ką aš žinau, aš nenugyvenau jų gyvenimo ir nežinau, kas nutiko tą vakarą, kai Asta parašė tekstą. Bet aš tikiu, kad jei būtų tokia bėda, draugai sureaguotų keliais metais anksčiau nei iš manęs pasipiltų tokios ašaros.
Jos juodos?
Taip.
Ir vėlgi, mes niekas nežinome, kas, kodėl ir kada verkia.
Tiesiog šiandien linkiu abiem pusėms šviesos tunelio gale. Dėl vaikų. Dėl ramaus rytojaus.
O jis tikrai išauš.
Tai ne tragedija, nes visi gyvi.
Tai praeis.
Niekas poryt apie tai nekalbės.
Tik draugai, jei jiems rūpės, kas bus toliau."
https://www.facebook...399413213621414