Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(uarda @ 2022 04 12, 19:07)
smile.gif Net nežinau, nes man neaktualu.
Tai vaikyste, o ne nekulturingas elgesys...

Kažkodėl lietuviai vaikai taip nesielgia, gi treniruotės vyksta ir taip ateina su tėvais. Yra vieta kur visokios srovės, nėra plaukimo takelių, ten jie ir plaukioja, arba vaikiškam baseinėly turškiasi. O šitie atrodo kaip baseine nebuvę, pasiėmę plaukimo lentas skersai baseino varinėjo. Stebėjau kaip vyriškis, kuriam trukdė plaukioti, bandė pasakyti, kad vienam takely žaistų, bet jie nesuprato ax.gif .

QUOTE(Moonte @ 2022 04 12, 19:11)
Nebutinai ten, kur yra kitaip nei Lietuvoje yra zemas lygis.

Siuo atveju, manau, kad istaigos darbuotojai turetu nurodyti lankymosi laika, atskirti srautus, kad vaiku keliamas truksmas netrukdytu.

Aš irgi taip pat manau, kažkaip baseino prižiūrėtoja galėtų mamoms pasakyti kokios baseino taisyklės. Arba kažkokį laiką nustatytų kai su vaikais galima ateiti. Gal taip dažnai nebūna, gal pataikiau kai tų vaikų buvo daug (kokie 7, bet jų pilnas baseinas buvo biggrin.gif ) ir jie daro ką nori, gi lietuvių vaikų irgi visokių yra, gal pirmą kartą atėję irgi taip elgtųsi. Jau, sakė, žmonės skundžiasi administracijai, gal kažkaip išspręs tą problemą. Man tas baseinas buvęs nebuvęs, bet va šiandien su drauge zumboj buvom, dažniausiai eidavom po to į baseiną, bet pilna persirnginėjančių ukrainiečių buvo, tai galvojom bardakas ten bus ir nėjom. Aš tai galiu ir neiti į baseiną, man svarbu treniruotės, galiu užleisti vietą, bet manau sporto klubas praras daug klientų, tų kurie tik į baseiną eina. Dar kas nepatiko, berniukai 7- 10 metų moterų rūbinėj, nu negi motinoms normalu kai vaikai mato svetimas plikas moteris. Dar, draugė sakė, visi kas ir ne nuo karo bėgo, o turi leidimus gyventi Lietuvoje jau seniai, naudojasi nemokama paslauga irgi, todėl jų tiek daug.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 04 12, 20:43)
Dar, draugė sakė, visi kas ir ne nuo karo bėgo, o turi leidimus gyventi Lietuvoje jau seniai, naudojasi nemokama paslauga irgi, todėl jų tiek daug.

Lqbai teisingai. Tqip ir turi buti. Mes, lietuviai, atvaziave I Lietuvą ne sodros kaimomis mokame uz gydymą, o kemercinemis, kad uzsienieciai Lietuvoje gautu nemokama gydymą biggrin.gif . Tvarka, kaip Lietuvoj. Idomu ar kitos valstybes irgi dasigalvoje iki tokio absurdo?
Atsakyti
Kažkodėl lietuviai vaikai taip nesielgia, gi treniruotės vyksta ir taip ateina su tėvais. Yra vieta kur visokios srovės, nėra plaukimo takelių, ten jie ir plaukioja, arba vaikiškam baseinėly turškiasi. O šitie atrodo kaip baseine nebuvę, pasiėmę plaukimo lentas skersai baseino varinėjo. Stebėjau kaip vyriškis, kuriam trukdė plaukioti, bandė pasakyti, kad vienam takely žaistų, bet jie nesuprato ax.gif .
Aš irgi taip pat manau, kažkaip baseino prižiūrėtoja galėtų

As niekaip nesuprantu prie ko cia vaikai, jei tas baseinas be tvarkos ir kazkokia skyle.
Tuoj ten prishiks i ta baseina ir toliau ten tiurshksites. Kaltinsit ne sheimininkus o ta kas prishiko
Atsakyti
Dar kas nepatiko, berniukai 7- 10 metų moterų rūbinėj, nu negi motinoms normalu kai vaikai mato svetimas plikas moteris.

Dar, draugė sakė, visi kas ir ne nuo karo bėgo, o turi leidimus gyventi Lietuvoje jau seniai, naudojasi nemokama paslauga irgi, todėl jų tiek daug.

na jei iš tiesų matė karo baisumus, tai gal bijo svetimoje šaly vieni persirenginėti (sakykime). Bet tai tada ir baseine ramesni galėtų būti. Ar ne? Nesueina galai tada jų elgesio.

o ką aš sakiau, kad smarki tauta ne geraja prasme, savų budulių mums neužteko, tai dar kiek turėsim smile.gif
Atsakyti

Atėję I baseina reikalaukite, kad padarytu bakteriologini tyrima. Paprasciau tariant - patikrintų myžalų kiekį baseine.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 12 balandžio 2022 - 20:12
Afganistanieciai yra taip pat puikus kariai bet gal nenoretumet gyvent tarp ju?
Cia rimta problema bus Europoje su Ukraina.

Matet kokia betvarke buvo Ukrainoje, korupcija... Karai tokiu dalyku neishsprendzia.
Vokietija dabar irgi jau pribaigta moralishkai.
Tai bus nieko cia gero
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2022 04 12, 21:08)
Atėję I baseina reikalaukite, kad padarytu bakteriologini tyrima. Paprasciau tariant  - patikrintų myžalų kiekį baseine.

Palangoje dare tyrima ir visai nerado juros vandens myzaluose. Kai banguota jura tai ten juk maudytis neleidzia, tik kai stovintis vanduo. Tada visi myzalai stovi, kiti brenda myza toliau... Kiti ir nusishika...
Tai ko jus tikites baseine...

Ispanijoje juroje zmoniu mazai bangos rimtos i veliava niekas neziuri, ten normaliai. Tiesa vos nenuskendau karta, bet cia mano problema
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2022 04 12, 21:08)
Atėję I baseina reikalaukite, kad padarytu bakteriologini tyrima. Paprasciau tariant  - patikrintų myžalų kiekį baseine.

Kiekvieną dieną daro tuos tyrimus, ne kokia skylė.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 04 12, 20:53)
As niekaip nesuprantu prie ko cia vaikai, jei tas baseinas be tvarkos ir kazkokia skyle.
Tuoj ten prishiks i ta baseina ir toliau ten tiurshksites. Kaltinsit ne sheimininkus o ta kas prishiko

Šeimininkas nori, kad nuo karo bėgantys turėtų kažkokių pramogų, daro gerą ir aš jį už tai gerbiu. Mes irgi galime pasispausti, pakentėti, bet klientų praras (manęs ne ax.gif ). Gal ir gerai, paskui kainas muš, norėdami vėl pritraukti.
Atsakyti
nu gražuolės, ką pasakysite dabar? pamenat tikiuosi istoriją? biggrin.gif
tai kaip ten? teisingumas Lietuvoje ne toks, kaip norėjote? mirksiukas.gif

Agnė Širinskienė
8 val.
Vakar pasibaigė mano važiavimo į Visaginą istorija ir beveik pusantrų metų trukęs bylinėjimasis. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) padėjo paskutinį tašką.
LAT sprendimu administracinio nusižengimo teisena buvo nutraukta nepadarius veikos, turinčios administracinio nusižengimo požymių. Kitaip tariant, Visagino policijos pareigūnai netinkamai aiškino ir pritaikė teisės aktus, nustatančius judėjimo apribojimus tarp savivaldybių karantino metu. Dar daugiau, kaip Teismas pasisako savo nutarime – policijos pareigūnai mano atžvilgiu veikė ultra vires, t.y viršydami jiems suteiktus įgaliojimus, iš esmės – savavališkai susigalvodami draudimus, kurių nebuvo tuo metu galiojusiame Vyriausybės nutarime.
Pikta ir apmaudu, kad prireikė beveik pusantrų metų bylinėjimosi tam, kad įrodytum, jog karantino metu su policininkų leidimu patekęs į savivaldybę elgeisi teisėtai, nes teisės aktai nenustatė to, ką sugalvojo laki dviejų Visagino policininkų vaizduotė po to, kai jie davė leidimą į tą savivaldybę įvažiuoti. Sekimo iki parduotuvės iš viso nei teisiškai, nei žmogiškai suprasti nebegaliu. Kaip ir to džiaugsmo pagavus Širinskienę, kurį teko išklausyti pačios policijos darytuose įrašuose.
Šiandien galiu su visišku tikrumu pasakyti – tokio Visagino kelių policininkų susidomėjimo ir sekimo nebūtų buvę, jei prieš jų akis nebūtų stovėjęs viešas asmuo, opozicijai priklausantis politikas, kurį dėl vienų ar kitų priežasčių buvo tiesiog smagu ar net naudinga nubausti, taip gadinant jam reputaciją ir įveliant į teisminius ginčus. Bandau įsivaizduoti, kiek žmonių, kurie neturi teisinio išsilavinimo ir lėšų bylinėjimuisi, atsidūrę panašioje situacijoje, kai pareigūnai tiesiog piktnaudžiauja savo galia, nuleidžia rankas ir nusprendžia, kad paprasčiau sumokėti baudą, nei metų metus tampytis po teismus.
Lietuvos policijai, tikrai mokančiai daryti viešuosius ryšius ir nuolat prašančiai lėšų kokiems nors daiktams įsigyti, norėčiau palinkėti daugiau investuoti į žmones, į pareigūnų tęstinį mokymą. Tas padėtų apsaugoti žmonių teises ir leistų išvengti nereikalingų teisminių ginčų. LAT atkreipė dėmesį į policijos klaidas padarytas surašant protokolą bei nustatant nusižengimo požymius, bet, deja, ir su kvietimu atvykti protokolo surašymui policininkams sekėsi ne ką geriau. Jį teisingai, pagal teisės aktų reikalavimus, surašyti ir pasirašyti elektroniniu būdu Visagino policininkams pavyko tik iš trečio karto, man primygtinai prašant pateikti tvarkingą dokumentą, nes su netinkamai surašytu ir nepasirašytu raštu tiesiog bijojau vykti per kelių savivaldybių teritorijas – tuo metu dar galiojo judėjimo apribojimai ir jei būčiau rodžiusi tokį raštą, kaip savo kelionės priežastį į kitą savivaldybę, kokį jie man atsiuntė pirmą kartą, bijau, kad kiti jų kolegos, stovėję postuose pakeliui, būtų nepatikėję rašto autentiškumu. Gaila, kad tokie atvejai, norėčiau tikėti – pavieniai, kaip šaukštas deguto sugadina ilgametį Lietuvos policijos įdirbį ginant ir saugojant žmones.

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2022 04 12, 21:53)
nu gražuolės, ką pasakysite dabar? pamenat tikiuosi istoriją? biggrin.gif
tai kaip ten? teisingumas Lietuvoje ne toks, kaip norėjote? mirksiukas.gif

Na ir ką, vieni laimi, kiti pralaimi, tam ir yra teismai.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 04 12, 21:55)
Na ir ką, vieni laimi, kiti pralaimi, tam ir yra teismai.

bet jūs gi buvote įsitikinę, kad ji neteisi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2022 04 12, 22:00)
bet jūs gi buvote įsitikinę, kad ji neteisi biggrin.gif

Jos dabar sakys, kad to nerašė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2022 04 12, 22:31)
Jos dabar sakys, kad to nerašė  biggrin.gif

Aš nerašiau, jei teigsi priešingai, atnešk citatą.
Atsakyti