Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

Valdančiųjų pasiūlymas dalintis mašiną su kaimynais taupumui biggrin.gif Bl, nu kritę konkrečiai ant galvos. Kaip apskaičiuoti kiek kaimynas išekspluatavo tiksliai jos? O jei supils avarijoje? Nu ir kas, kad atremontuos. Buvus daužta nelygu nedaužtai niekada. Kaip jis už kritusią vertę atmokės? Po teismus tampytis su kaimynu, draugu? Nenorėtų jie pavyzdžio parodyti su savo šeimomis ir kaimynais? biggrin.gif Arba grįžti į viešą transportą. Aha, viruso jau nebėra, labai saugu. Ar tik neapsigalvos dėl to rudenį? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2022 04 26, 19:31)
Valdančiųjų pasiūlymas dalintis mašiną su kaimynais taupumui biggrin.gif

Ka cia tokiu budu zadama taupyti? Jei nevaziuoji, tai ir nereikia kuro pilti.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 04 26, 16:25)
Kam tu ištrauki iš konteksto kelis žodžius? Aš gi ne apie save kalbu ( rašiau-MAN NEREIKIA VYRO DĖL TO KAD MANE IŠLAIKYTŲ), man reikia draugo, partnerio lovoje pagaliau, bet daugybė moterų gyvena vien todėl su vyru, nes bijo, kad vienos materialiai sunkiai išgyvens arba jų gyvenimas žymiai suprastės, ta prasme materialiai. Negi nežinai tokių moterų?

kelis zodzius? visas sakinys, koks dar kontekstas, labai aiski mintis: Aš tai jei išsiskirčiau nebenorėčiau prie kažko derintis, nebent pati negalėčiau savęs išlaikyti, bet žinau kad taip nenutiks

Tai ar ne taip parasei, kad jei taip nutiktu, kad saves negaletum issilaikyti, tada ieskotum vyro, jei butum issiskyrusi, dabar tau nereikia, nei kas islaikytu, nei kito vyro tai paryskinau irgi ka ne taip pacitavau ar parasiau? Man nei minties nera kile , kad jei netureciau pajamu ieskotis vyro, darbo ieskociau jei buciau viena ir be pajamu.
kalbejai apie save ne apie kitas moteris, o pasaulyje zinoma visko yra.

As jei likciau viena, tai nezinau ar noreciau kito vyro namuose, bent jau kol vaikai nesuauge ne. O jei ieskociau veliau tai zmogaus, su kuriuo idomu, smagu, gera buti, kuriuo gali pasitiketi, jau visai kiti kriterijai butu nei kuriant seima, nes jau nebutu nei bendru vaiku, nei turtu. Vargu ar galeciau issileisti kita zmogu taip giliai i sirdi. Greiciausiai butu geras meiluzis, pasimatymai ir tiek biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 04 26, 16:41)
o kuo čia dėta meilė biggrin.gif Mylintis juk tavo toks pat nėštukas, abu labu tokie, būtų keista, jei jis norėtų šalia savęs gazelės, nu per amžių amžius jam negaut gazelės biggrin.gif 
Gražu lašiniai? Ar visgi gražiau normalus, sveikas kūnas? </p>

tai tu taip ir nesupratai, meile ir yra esme , mylima zmogu matai visai kitaip, jis savas. Visi tures kazkokiu trukumu, netobulumu, bet jei myli ta zmogu, jis tau bus grazus.
neziuri i zmogu kaip i atskiras dalis, o matai visa zmogu. geriau pasakyti ir su tais lasiniais zmogus vis tiek grazus, mylimas ir geidziamas. svetima gali narstyti po kauleli, ne sava.
jei nesupranti apie vyra, pagalvok apie vaikus, juk vaikas koks bebutu bus pats graziausias, mieliausias, priimtiniausias, net jei pvz jei butu virsvoris, zinoma jaudintumeisi del jo sveikatos, bet jis nebutu maziau grazus. Zvilgsnis i mylima zmogu kitoks.
Na nezinau bent man taip. Mes abu su vyru kaip sreku seimyna, nu bet man jis toks pat grazus, kaip kad buvo jaunas ir lieknesnis biggrin.gif
Ne su kunu gyveni, o su zmogum. Gal yra kunu, kurie vos ne tobuli, visi raumenukai ismankstinti, bet klausimas ar su tuo kuno saviniku zmogum noretum gyventi. visada yra kompromisai ir visuma.
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 04 26, 16:50)
<p>Žinoma, kaip baisu verysad.gif Pasakyti, kad normalaus svorio, sveikas žmogus gražesnis už storą verysad.gif Kaip nekorektiška ir blablabla biggrin.gif</p>

Ne, nieko nekorektisko, visi turim savo skonius ir patikimus, kas kam graziau. Tik tavo isitikinimas neteisingas, kad jei moteris stora, tau negrazi, tai butinai vyras turi begti pas kitas, ar ji turi nuolat drebeti, kad ja paliks ar neras vyro ir pan.
Tie dalykai visiskai nesuristi su isoriniu standartiniu groziu niekaip, nes grozis yra subjektyvus dalykas, pilna garzuoliu vienu ir nelaimingu paliktu ir pilna nestandartiniu, apsileidusiu, net alkoholikiu, kurias vyrai ant ranku nesioja ir dulkeles nupucia. Kartais ziuri ir nesupranti, kodel tas vyras ja myli, o va myli ir viskas, tai nebutinai protu paaiskinima.
Lietuvoje - tai labai dideli reikalavimai moteriai atrodyti, kaip balerina, nuolat sypsotis, atrodyti laimingai, madingai, pasitempusiai, pasipuosusiai, nors dar dirbti ir puse biudzeto minimum islaikyti seimos.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 04 26, 20:18)
kelis zodzius? visas sakinys, koks dar kontekstas, labai aiski mintis: Aš tai jei išsiskirčiau nebenorėčiau prie kažko derintis, nebent pati negalėčiau savęs išlaikyti, bet žinau kad taip nenutiks

Tai ar ne taip parasei, kad jei taip nutiktu, kad saves negaletum issilaikyti, tada ieskotum vyro, jei butum issiskyrusi,  dabar tau nereikia, nei kas islaikytu, nei kito vyro tai paryskinau irgi ka ne taip pacitavau ar parasiau? Man nei minties nera kile , kad jei netureciau pajamu ieskotis vyro, darbo ieskociau jei buciau viena ir be pajamu.
kalbejai apie save ne apie kitas moteris, o pasaulyje zinoma visko yra.
..................

Lietuvoje - tai labai dideli reikalavimai moteriai atrodyti, kaip balerina, nuolat sypsotis, atrodyti laimingai, madingai, pasitempusiai, pasipuosusiai, nors dar dirbti ir puse biudzeto minimum islaikyti seimos.

Taigi supranti gal kad neturėjau savęs omenyje, tik pirmu asmeniu parašiau. Aš žinau, kad man nereikia, kad vyras mane išlaikytų ir nereikės, todėl neturiu baimės tokios. Kažin kodėl daugybė moterų nesiskiria su despotais ir einančiais per svetimas, nes bijo prarasti patogų gyvenimą, kai nereikia dirbti, o yra išlaikomos kad ir despoto. Ir aplamai paskaityk uardos žinutę, nu labai taiklia nuo pradžios iki galo.
...........................

O kur tie reikalavimai parašyti? Turiu kolegę virš 100 kg, pasilaiko kartais dietos, kad mažiau kg nešiotų, bet yra labai laiminga ir mylima ir tikrai jokių reikalavimų jai niekas nekelia. Pati pasijuokia iš savo antsvorio, bet nė karto negirdėjau, kad ją kas storule pavadintų.
Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2022 04 26, 16:53)
Aš irgi nesuprantu kodėl reikia bijoti, kad vyras paliks, kad liksi viena, pražusi ir t.t. Šiaip mums niekas nepriklauso, nei vyras, nei vaikas ir t.t. suprasti reikia tai. Tada ir baimių bus mažiau.
baimė pritraukia kaip tik tai, ko mes bijome. moteris kuri bijo, kad ją paliks, dažniausiai ir randa tokį  vyrą, kuris ją paliks. Ir tokia baimė įrodo, kad suvoki save kaip maža, niekam nereikalingą, nereikšminga žmogutį. Nors realiai gali būti ir stambios įmonės direktorium.
O šiaip cia iš vaikystės viskas, kai tarp tėvų buna tokios problemos, arba mama atidavė vaiką močiutei, per anksti iškeliavo į vaikų darželį ar šiaip tėvai skirdavo lb mažai dėmesio savo vaikui ir pan.. Tiesiog formuojamas toks mąstymas-artimi žmonės nepatikimi, gali bet kada palikti. Toliau suaugęs jau projektuoja į savo vyrą, žmona,  draugę ir t.t.
Baimė būti paliktai visada žygiuoja kartu su žema saviverte. Čia SM forume puikiai matosi.
Moteris ir be vyro sugeba būti, save džiuginti, būti savarankiška ir t.t. Ir dažniausiai moteris bijo žmonių reakcijos, bijo  prarasti save, savo saviverte, o ne vyrą...
Beje, kiek stiprių vienišų moterų politikoje. Ar jiems reikalingas vyras? Taigi, kiekvienas skirtingas..

jo visus skirtingai paveikia tos vaikystes traumos, kam i viena sona isikimba i vyrus, kam i kita is vis nesugeba seimos sukurti...
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 04 26, 20:40)
O kur tie reikalavimai parašyti? Turiu kolegę virš 100 kg, pasilaiko kartais dietos, kad mažiau kg nešiotų, bet yra labai laiminga ir mylima ir tikrai jokių reikalavimų jai niekas nekelia. Pati pasijuokia iš savo antsvorio, bet nė karto negirdėjau, kad ją kas storule pavadintų.

reikėjo šią žinutę adresuoti Montekristai. Mes tai tą žinome smile.gif
Atsakyti
Despotu nepqlieka ir dirbancios, bei save ir seimą islaikancios moterys. Maciau ne vieną 'in charge ' kurios slepia mėlynes ant veido.

Isvis moterys yra labai mušamos, tik tyli. Pries savaite bendradarbe (inteligentu šeima) atejo su melynemis ant zandikaulio - dviejų krumplių žymės. Kas nemate tokiu dalyku, tai galima kazka sumeluoti, o kai as turedavau reikalu per diena po 4-5 domestic violence patiriancias moteris, tai is karto atpazystu specifines melynes.
Vakar atvaziavo merginos valyti namus...jauna moteris turi valymo imone, pati nevalo, valo kitos merginos, bet ji jas vezioja pas klientus. Masina gerule pati irgi labai gerai atrodo, o po akimi melyne issimuse is po pudros, pati nescia 4 men.. As jai labai korektiskai tik pasakiau, kad kai ji nuspres, jog jai gana - visada padesiu ir nuvesiu kur reikia. Tai taip paziurejo I mane, kaip I zmonijos priešą biggrin.gif . Pagalvojau tada - aisku, ji is tu, kuri ir temps pati viska ir dar I spranda gaus, bet nieko nekeis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 26 balandžio 2022 - 20:22
QUOTE(Maja Di @ 2022 04 26, 20:40)
Taigi supranti gal kad neturėjau savęs omenyje, tik pirmu asmeniu parašiau. Aš žinau, kad man nereikia, kad vyras mane išlaikytų ir nereikės, todėl neturiu baimės tokios. Kažin kodėl daugybė moterų nesiskiria su despotais ir einančiais per svetimas, nes bijo prarasti patogų gyvenimą, kai nereikia dirbti, o yra išlaikomos kad ir despoto. Ir aplamai paskaityk uardos žinutę, nu labai taiklia nuo pradžios iki galo.
...........................

Nu ne zinok tikrai nesupratau, jei zmogus raso as, tai ir suprantu kad raso apie save.

As manau, kad nesiskiria del daug priezasciu, kaip ir alkoholikai kodel nemeta gerti, juk protu suvokia, kad tai i kapus nuvarys. Daug moteru dar tuos despotus ir islaiko arba jie ju neislaiko, tai tikrai ne del pinigu gyvena, manau daug daugiau kompleksiniu problemu. Taip pritariu uardai.

Cia montekristos klausk, jos zinutes perskaityk. Jai atrodo, jei moteris stora ir dar jau virs 50 m, tai jau tikrai vyro naujo nerastu ir drebeti turi nuolat del to, kad vyras paliks, as su tuo ir nesutinku, kaip matai.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2022 04 26, 19:31)
Valdančiųjų pasiūlymas dalintis mašiną su kaimynais taupumui biggrin.gif Bl, nu kritę konkrečiai ant galvos. Kaip apskaičiuoti kiek kaimynas išekspluatavo tiksliai jos? O jei supils avarijoje? Nu ir kas, kad atremontuos. Buvus daužta nelygu nedaužtai niekada. Kaip jis už kritusią vertę atmokės? Po teismus tampytis su kaimynu, draugu? Nenorėtų jie pavyzdžio parodyti su savo šeimomis ir kaimynais? biggrin.gif Arba grįžti į viešą transportą. Aha, viruso jau nebėra, labai saugu. Ar tik neapsigalvos dėl to rudenį? biggrin.gif

Kas ir konkrečiai siūlo? Dalinimasis (angl. "car sharing" arba "ride sharing") gali būti įvairus, pvz. "car sharing" yra tas pats City Bee, "ride sharing" - kai kaimynai kooperuojasi paeiliui vaikus į mokyklą vežti ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2022 04 26, 21:28)
Kas ir konkrečiai siūlo? Dalinimasis (angl. "car sharing" arba "ride sharing") gali būti įvairus, pvz. "car sharing" yra tas pats City Bee, "ride sharing" - kai kaimynai kooperuojasi  paeiliui vaikus į mokyklą vežti ir t.t.

Kaimynai kooperuojasi paeiliui vaikus vezti, kai tarpusavyje gerai sutinka, o ne kai valdantieji isako.

Nebaraškini nieko apie tokius skirtumus? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2022 04 26, 21:16)
Despotu nepqlieka ir dirbancios, bei save ir seimą  islaikancios moterys. Maciau ne vieną 'in charge '  kurios slepia mėlynes ant veido.

Isvis moterys yra labai mušamos, tik tyli. ....

va ka ir sakau daugiau atveju zinau moteru, kurios dirba ir gyvena smurtiniuose santykiuose, nei nedribancios, viena is vis savo versla, siuvykla turejo, bet galu gale issikyre.

ziauru... bet kas kaip nori taip ir gyvena, na ka tu jiem gali padaryti,nieko, tik pasiulyti pagalba.
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2022 04 26, 21:16)
Despotu nepqlieka ir dirbancios, bei save ir seimą  islaikancios moterys. Maciau ne vieną 'in charge '  kurios slepia mėlynes ant veido.

Isvis moterys yra labai mušamos, tik tyli. Pries savaite bendradarbe atejo su melynemis ant zandikaulio - dviejų krumplių žymės. Kas nemate tokiu dalyku, tai galima kazka sumeluoti, o kai as turedavau reikalu per diena 4-5 domestic violence patiriancias moteris, tai is karto atpazystu specifines melynes.
Vakar atvaziavo merginos valyti namus...jauna moteris turi valymo imone, pati nevalo, valo kitos merginos, bet ji jas vezioja  pas klientus. Masina gerule  pati irgi labai gerai atrodo, o po akimi melyne issimuse is po pudros, pati nescia 4 men.. As jai labai korektiskai tik pasakiau, kad kai ji nuspres, jog jai gana - visada padesiu ir nuvesiu kur reikia. Tai taip paziurejo I mane, kaip I zmonijos priešą  biggrin.gif . Pagalvojau tada - aisku, ji is tu, kuri ir temps pati viska ir dar I spranda gaus, bet nieko nekeis.

Turiu vieną tokią draugę (tiesa, dabar dėl jos šeimamaršiškų ir rusofobiškų įsitikinimų ir prievartinio yotubės tiesų brukimo beveik nebebendraujam)... Per metus kelios kelionės į tolimiausius pasaulio kraštus, kažkada buvusi vieno miesto mis, iš šono pažiūrėjus, atrodo gyvenime tik gulbės pieno tetrūksta. Bet kai sužinai kas vyksta už uždarų durų, kaip tampoma būdavo už plaukų po visus namus vaikų akivaizdoj. Gyvena ant depresantų ir visad šypsosi, o jei prie svetimų kokiam baliuj atrodo nusiūdusi, būna iškviesta šokiui ir įsakoma šypsotis. Nepalieka, pradžioj dėl vaikų, nes nu kas privačią mokyklą apmokės, prestižinius būrelius, vien jos asmeninėms reikmėms po 3 tūkst kas mėnesį į kortelę pareina. Dabar jau kaip ir galėtų, na bert "kur aš gyvesnsiu, kur darbą rasiu, vsiakoje takoje". Visas nekilnojamas turtas ant jo motinos vardo. Dabar pripratus jau, kai negrįžta namo nors ir nežino, bet beveik tikra, kad yra kitos moterys, bet bent nebus niekinama ar sumušta, bet guodžiasi tuo, kad ji per šventes šalia jo, kelionėse po visą pasaulį irgi, jau nebemokėtų kitaip gyventi.
Atsakyti