Man keista tokia diskusija, kalba neina apie tai, kas ka asmeniskai daro ar nedaro, ne cia probelmos saknys. nematyti, kas darosi salyje aplink tave, na kad ir ne artimiausioje aplinkoje na keista.
Visur pasaulyje egzistuoja ir korupcija ir aferos ir tai ne joks sovietinis palikimas, tai zmogaus esme jame visko yra ir geru dalyku ir blogu, vagystes, aferos, piktnaudziavimai padetim buvo ir bus tikriausiai nuo amziu amzinuju.
Tik kitur pvz pas mus, tai ne tokiam zemam lygyje, nepaduosi policininkui kysio, ar daktaras irgi neprasys uz operacija
stafkes . Zmones gerai uzdirba jiem nereikia taip zemintis ir rizikuoti, norit sukurti savo seimai normalu gyvenima ir saugo savo gera varda. Cia labiau veikia pazintys ir tavo vardas visuomeneje, jei busu geras zmogus, pazinosi koki policininka, tai jis taves ir nebaus, jei kokia ten smulkmena, perspes , patars ir t.t.
Lietuvoje problema ne ta ar kokios bobutes duos ar neduos. Problema ir vel pasikartosiu
algos, pakelus zmoniskai algas, ypac medikam, policinikam, daug bedu issiprestu, jiem nereiktu plesytis per 5 darbo vietas ir kaip elgetom kysiu laukti ar emigruoti.
As asmeniskai nesu davusi kysio, nei po gimdymo, norejau is tikro, bet mano ginekloge neeme, nors atvyko nakti is namu, ne darbo metu, tai siaip dovenele nupirkau geliu saldianiu visam personalui, nors tai ir nelaikau kysiu, nes tai man atsidekojimas po visko, o ne pries.
Bet as ir neturejus sudetingu ligu ar operaciju, kur zmogui pavojus gyvybei ir t.t.
Vietinis musu mieste gydytojas, is kart pasake pas mane prieziura ir gimdymas kainuos tiek ir tiek

nors prieme mane budejimo metu gimdymo namuose

na as tik karta pas ji nuejau, nes labai nepatiko, ir kai pas ji neatvykau planiniam cezariui labai supyko, skambino sake musu bizniai baigti....

Mano poziuris toks, jei gydytojas negydo be kysiu, tai toks jis ir gydytojas. Bet nesmerkiu tu, kurie priima pinigines padekas po visko. Kazin kas noretu tiek studijuoti, dirbti toki atsakinga darba uz kelis centus. Va brudai tai tie, kurie zmonem pavercia gyvenima pragaru , nesulauke vokelio.
O del tu paskundimu pamacius, tai tik vaikai tokio naivumo gali buti ir tiketi, kad tai kazka pakeis. Visi viska zino, kas nemiega diena atsimerkes.

kaip su kontrabanda, policinikai ruko kontrabandines cigaretes ir net nesislepia