Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(Monteverte @ 2022 05 09, 21:04)
nežinojau, bet lietuviams tinka smile.gif

Vadinasi, panasumu yra mirksiukas.gif
Ukrainieciai net vedarus kepa, kaip lietuviai, bet dar gamina ir kitokius, kur bulves tarkuojamos stambia tarka. I tarkius imaisomos grikiu kruopos.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2022 05 09, 23:17)
Durniai nesupras, kad geguzes 8d. yra auku minejimo diena, o geguzes 9d. Europos vienybes diena. Nei pestis nei ka cia nereikia. Rusai visada buvo ir manau bus narcizai, susitelke ties savimi, garbinatys ir slovinantys tik save. Europieciai mini visus zuvusiuosius, neskirstydami ju, kaip ir apgerbia visus, kas kariavo.
Papildyta:
Butent  biggrin.gif

ir vel nusisnekejai,
Cia jus daznai uzgerusios rasot, tai blaiviam bunant sunku suprasti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 05 09, 22:20)
ir vel nusisnekejai,
Cia jus daznai uzgerusios rasot, tai blaiviam bunant sunku suprasti  biggrin.gif

Kaip visada nusitasiusi lerva, savo intencijas ir gyvenimo kredo bando pritaikyti kitiem. Suprask argumetuoja.
Atsakyti
Bet tai tūpumo viršūnė, kas liecia karo pabaigos žinias, kelios teletabės.

Isiminkite 3 nikus - paštininkė, Moontė ir Montekrista.

Jos visiškai nesigaudo istorijoje. Visiškai. Ir tai ne senoji romenų istorija, o paskutinis pasaulinis karas.

Kokia gėda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 09 gegužės 2022 - 22:28
QUOTE(Moonte @ 2022 05 09, 23:17)
Durniai nesupras, kad geguzes 8d. yra auku minejimo diena, o geguzes 9d. Europos vienybes diena. Nei pestis nei ka cia nereikia. Rusai visada buvo ir manau bus narcizai, susitelke ties savimi, garbinatys ir slovinantys tik save. Europieciai mini visus zuvusiuosius, neskirstydami ju, kaip ir apgerbia visus, kas kariavo.

Tie patys europiečiai liepė užsidaryti AE, o dabar mes pirštus graužiam.
Idealų nėra, šūkių nereikia, kada jūs pagaliau suprasite?
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2022 05 09, 23:20)
Vadinasi, panasumu yra  mirksiukas.gif
Ukrainieciai net vedarus kepa, kaip lietuviai, bet dar gamina ir kitokius, kur bulves tarkuojamos stambia tarka. I tarkius imaisomos grikiu kruopos.

ir kas? kraujo karštumas visai ne tas, tiksliau karštakošiškumas smile.gif
Atsakyti
Musiet grikiu kruopos tarkėse ukrainietes daro karštomis moteromis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2022 05 09, 22:24)
Tie patys europiečiai liepė užsidaryti AE, o dabar mes pirštus graužiam.
Idealų nėra, šūkių nereikia, kada jūs pagaliau suprasite?
Papildyta:

ir kas? kraujo karštumas visai ne tas, tiksliau karštakošiškumas smile.gif

Niekas apie idealuma ir nekalba. Bet, pvz. tu renkiesi gyventi Europoje, o ne Rusijoje. Manau tuo viskas pasakyta.

Nejaugi, kaip ismatuosi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2022 05 09, 23:28)
Niekas apie idealuma ir nekalba. Bet, pvz. tu renkiesi gyventi Europoje, o ne Rusijoje. Manau tuo viskas pasakyta.

Nejaugi, kaip ismatuosi  mirksiukas.gif

aš čia gimiau, tai ką man rinktis? Man jau parinkta iš aukščiau. O šiaip, tai laimingu galima būti ir Rusijoje kaip ir nelaimingu Amerikoje. Viskas pagrinde priklauso nuo giminės, kurioje gimstama.

Gal tiesiog pasiskaityk apie vienų ir kitų būdą?
Papildyta:
siaube siaube, vėl kėsinasi į medžius
ir dar valdininkai įžūliai meluoja, kad medžių nėra, o tik krūmai, nors jau atliktas tyrimas ir išaiškinta, kad medžiai yra
nebent tokiu korumpuotumu ir esame panašūs į ukrainiečius
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2022 05 09, 23:20)
Vadinasi, panasumu yra  mirksiukas.gif

tu neisivaizduoji, net ant kiek panasiu yra maisto patiekalu visame pasaulyje biggrin.gif tai nera tautu panasumas. Lietuva is vis Europos centre prisirinkusi patiekalu nuo Kinijos iki Afrikos, tautiniu lietuvisku iskirtiniu beveik ir nera. O bulves is Jav atkeliavusios, ir visoje Europoje panasiu patiekalu is ju daro, kur tik jas naudoja. Jus atsiribojuios senaja sssr ir nematot pasaulio visai. Daznai is vis savo kaimo, miesto kiemo, draugu ribose tik pasauli tematot. Kaip kad buvo su tais konteineriais.

Panasus jai ukrainieciai su lietuviais doh.gif kaip tu nesigaudai niekur,panasus ne daugiau nei rusai su lietuviais, o rusai su ukrainieciais tikrai daugiau panasus. mirksiukas.gif kaip zmones mes visi esam panasus ir kai ziurim i kiekviena individualiai visi ir panasus, ir skirtingi. Tautybe is vis mazai ka reiskia ypac siais laikais. Airiai, anglai ir kiti vakarieciai pastebejau is vis kitaip ziuri i tautybe, jiem svarbu labiau kur zmogus augo ir gyveno didziaja gyvenimo dali, o ne kas ju tevai. net nera tokiu zodziu kas iskirtu tautybe ir pilietybe labai.

Man klausimas kilo, kaip tavo uosviene suzinojo, kad tu ukrainiete, ypac jei jau tokei panasus ukraineiciai? Tipo atvede tave vyras pristatyti tevam ir is kart pasake tavo tevu tautybes ar kaip? ar visi kartu su tevais atejot pirma karta? ir tetis snekejo rusiskai?
Keista man ta sitacija, kaip ir viskas ka tu pasakoji is savo gyvenimo. Mes su vyru ilgai draugavom, susipazinau su jo tevais, niekas manes jokios kilmes dokumentu neprase biggrin.gif , mano tevai su jo tevais daug veliau susipazino. Mane vertino uz mane, ne mano gimine. As neisivaizduoju, kaip galima suzinoti apie tai, kad tevai rusai, ar ukraineiciai ar lenkai, jei tu gerai sneki lietuviskai, ji ka is kart klause kilmes? Na mazam miestelyje taip musu tevai siaip zinojo vieni kitus per aplinkui, bet nepazinojo, bet tu sakei is Klaipedos, tai vargu tavo tevai buvo pazystami kad ir is matymo.

Ar kazka visgi padarei, kas sukele jos antipatija, ar siaip gal elementariai charakteriai nesutapo? O tu kad nereiktu tiesai i akis ziureti prisigalvojai apie tecio tautybe? Taip buvo tais laikais, kad nelabai norejo i zentus rusu, kiek pamenu, kaimyne tuokesi su rusu tai visi stebejosi, bet tai ziurejo i zmogu, niekas del to nenustojo bendrauti ar negerbti, jei jau susituoke. Bet tikrai zmones skyre tautybes ir ju nesuplake, mano tetis net pagal pavardes zinojo ar ukrainietis, ar rusas ar koks totorius ar armenas ir tikrai ukrainieciu rusais niekas nevadino. Tuo metu ir keliavo daugiau po tas salis, zinojo ir kulturinius skirtumus ir t.t. Karpatu kalnai, Krymas, gi buvo ir lietuviu poilsio keliones. Dabar mes maziau zinom jau tuos krastus. Nebent tavo uosvene visai kuku kazkokia buvo pamisusi.

Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2022 05 09, 23:22)
Kaip visada nusitasiusi lerva, savo intencijas ir gyvenimo kredo bando pritaikyti kitiem. Suprask argumetuoja.

cia kas tu lerva?
pasiskaityk postus, kaip tavo drauges lervos dalinasi kad isgerineja rasydamos lotuliukas.gif
kas daznai is jusu postu matosi, kad sriubciojat kazka, kam neigti nesurpantu, geda ar kas?
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2022 05 09, 23:28)

Nejaugi, kaip ismatuosi  mirksiukas.gif

siaip Rusija - Europoje lotuliukas.gif

pridekim i saras ir geografijoje nesiorientuojanciu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 09 gegužės 2022 - 22:40
Cia viskas paprasciau. Anyta 'ne lygis buvo', paprasta eiline moteris, greiciausiai. Moontė rasius buvo 'pas mano tevus susirinkdavo visa grietinele'. Tos grietineles sūnai i ja neziurejo? Gražią, liekną merginą? Kas vaikinus atbaido graziose merginose? Charakteris?
Todel ir istwkejo uz kaimo berno. Kaip sako - ėjo uz to, kas ėmė biggrin.gif
Moonte, tavo vyras be specialybės, kiek atsimenu, jei gerai atsimenu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 09 gegužės 2022 - 23:02

Cia viskas paprasciau. Anyta 'ne lygis buvo', paprasta eiline moteris, greiciausiai. Moontė rasius buvo 'pas mano tevus susirinkdavo visa grietinele'. Tos grietineles sūnai i ja neziurejo? Gražią, liekną merginą? Kas vaikinus atbaido graziose merginose? Charakteris?
Todel ir istwkejo uz kaimo berno. Kaip sako - ėjo uz to, kas ėmė biggrin.gif
Moonte, tavo vyras be specialybės, kiek atsimenu, jei gerai atsimenu?

Jos pasakojimuose daug kas nesutampa. 

Atsakyti
Nu jau tiesiog akį badantis nesutapimas jos pasakojimuose yra pasqka apie jos gyvenamaja vietą iki ištekėjimo.
Ji rašė (sutrumpintai):
Yra is Klaipėdos,
Budama nelietuve geriau raso mamkose lietuviskai, nei mes lietuvės.

Kaip, gyvenanti Klaipedoje mergaitė, lankanti mokyklą, gali nesimokinti lietuviu kalbos?
Tai arba ji ne Lietuvoje gyveno ir vyras ja parsiveze is armijos, arba meluoja, kad ji ne lietuve.
Atsakyti