QUOTE(Monteverte @ 2022 05 13, 11:42)
netiesa, aš juos labai užjaučiu kaip ir kitus, pas ką karas šalyse. Bet taip pat užjaučiu ir tuos, pas ką bėga svetimi žmonės ir kurie turi juos po to remti, išlaikyti, nors niekuo nekalti. Tai labai sunki našta. Šalys ne guminės, savų gana.
aš ne apie juos rašau dabar, o apie tave ir tavo teiginius, tu juk pati sau prieštarauji. Taip ir sakyk, kad tu bėgtum lėktum, su visais savo vaikais kur akys mato ir dar svetimus prigriebtum. Kam čia tie lozungai: aš geriau nusižudyčiau save, vaikus, kad vergu nebūt ir t.t.
Papildyta:
Todėl aš pasąmoningai niekada ir nešlovinau Vakarų Europos ar Amerikos, nes realiai mes kaip Lietuva esami vieni. Pripažinkim tai. Na su latviai ir estais ir gal su lenkais dalinai.
Sąjunga niekada nieko negarantuoja, nes joje gali būti pilna išdavikų. Ir visada sakiau - vargšai mes gimę mažoje šalyje. Iš didesnės, žr. Ukrainą ir pabėgti net lengviau, jei kas (ir tai ne visiems)
O tu pakllausk tie zmones kurie remia, jiems tavo uzuojauta reikalinga? Man ne, nes as tai darau viska savo noru. O kai darai tai del saves, taip tenkindamas savo altruistiska prada, tai teikia malonuma, kad gali prisideti, padeti tam, kam daugiau reikia. Juk tai malonu ir gera.
Jei visi taip vertintu situacija, tai lerva ir burbanti turetu grizti i namus, salys, ten kur jos gyvena, gi negumines... civilzuotos salys gi supranta, kad atvyke zmones, tai darbo jega mokanti mokescius, kurie surenkami i tos salies, kurioje gyvena, biudzeta.
Monteverti, tai tik tavo mano teksto interprtacijos, jos galimai ir pariestarauja. Tu ir lerva norite subanalinti ukrainieciu heroizma, meile tevynei, tik tiek. As gi bandau paaiskinto to istakas, vardan ko zmones aukoja savo gyvybes. Tarkim, kodel as paaukociau.
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 05 13, 07:41)
Per 30 metu salis galejo tapti ekonomine galybe o ne korumpuotu liunu. Deja cia kaip su zmonemis, vieni mokosi, kazka kuria o kiti uzhsiima niekais.
Tai kad kovoja su Rusija yra puiku, bet geriau butu tapus ekonomishkai galinga. Tada gal ir Rusijai naudinga.
Bet va tas mentalitetas.
Lietuvoje panashios problemos, del to ir baisu
Negalejo, suskiai teen buvo labai giliai ileide saknis. Ir dabar suskiu agentu Ukrainoje pilna. Ukraina ne Lietuva, kuri niekada nepaistikejo rusijos valdzia.
Ukrainoje kaip jau minejau, net karininkai, kurie privlaejo ginti Ukrainos teritorija, draugavo su rusais karininkais. Dabar Ukraina laimi, kad turi nauja, iliuziju rusu atzvilgiu neutinccia ir norincia apginti savo tevyne. Sis karas, uzribin, istume diduma rusijos snipeliu, kaip pitino kuma, kurie aktyviai kenke Ukrainai, tiesiogiai dalyvaudami politikoje, net vadovaudami partijoms. Gaudami is rusijos pinigus vykde kenkejiska veikla. Karas viska pekeite, visuomeneje ivyko katarsis.
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2022 05 13, 11:46)
Jei tu argumentuotum ta mano bukuma būtų įdomiau, dabar na ką galim a į issikeikti nejau tau to labai norisi? Ir argumentuodama pati protingiau atrodytum.
Kas kam, kam ivazdis, kam turinio esme.