Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(Spurgita @ 2010 03 13, 14:49)
Maniškė jau keli mėn. stovi be lapų, bet vis tikiuosi, kad dar atsigaus, persodinau, tai šaknys gražios, nesupuvę, nors pats medelis labiau į nudžiuvusį panašus sad.gif

As nezinau, ka ne taip buvau savo kalamantui padariusi, bet pernai apie sausio menesi jis visiskai numete lapus ir nudziuvo virsune. Atrode medukas negyvas, ne vieno lapo neturejo. Kazkaip pasigailejau, vis nemeciau, jau be vilciu vis palaistydavau ir jis pradejo atsigaudineti. Dabar vel uzauges dailus medukas, turi nauja virsune (tiksliau tirs), tarp lapu pasislepusi senoji nudziuvusi. Tiesa ataugo didesniais lapais nei pirkau ir vaisius didelius sukrove. Na as bandziau spelioti kas jam netiko, nes pries pradedant dziuti, jis stipriai zydejo, tai gal: nesureguliavau ziedu skaiciaus (skaiciau, kad 12ai lapu turi kliuti 1as ziedas ant sakos), pagavo skersvejis (buvo ziema), pertresiau (labai stengiausi jam su tais ziedais padeti). Nuo to laiko vargsas nebuvo trestas ne karto.
Siandien kaip tik ant vienos sakos radau keturis ziedeliu pumpurus. Gaila, bet tris nuskyniau. Vis vien kai uzaugs vaisius, ta saka tures ka veikti ji islaikydama.
Mastau kazkada persodinti, bet skaiciau, kad kai daug vietos turi, krauna lapus, o ne ziedus.
Atsakyti
'Nudzhiuvusiu' citrusu nieku gyvu negalima ishmesti schmoll.gif labai daznai jie po kokio pusmechio atzhelia....jei ne 'originalus augalas', tai dazhnai poskiepis....
ash faktishkai 'specializuojuos' citrusu numarinime, galiu parodyt kas gavosi ish shtai tokio kalamondino:
user posted image

po pusantru metu uzhaugo puikiausios citrinos:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 28 kovo 2010 - 12:17
QUOTE(uups @ 2010 03 28, 12:05)
'Nudzhiuvusiu' citrusu nieku gyvu negalima ishmesti  schmoll.gif  labai daznai jie po kokio pusmechio atzhelia....jei ne 'originalus augalas', tai dazhnai poskiepis....
ash faktishkai 'specializuojuos' citrusu numarinime, galiu parodyt kas gavosi ish shtai tokio kalamondino:
user posted image

po pusantru metu uzhaugo puikiausios citrinos:

user posted image

Tai vat ir lauzau as tuos vargsus ziedus kad mano kalamondinui (pinasi pavadinimas) taip nesigautu doh.gif , nes nuo vieno vaisiaus ir tai saka zemyn keliauja
Atsakyti
Maniškė fortunela kol kas nerodo jokio gyvybės ženklo, jaučiu perlaisčiau aš ją ir ji neatsigaus. sad.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, labai noriu pasikonsultuosi su jumis del savo citrusiuko.Pradejo leisti naujus lapelius ir ant tu lapeliu (ne visu) atsirado mazu rudu demeliu(tarsi musiu apkakotu, atsiprasau uz isireiskima), taip pat yra ir ant senu lapu.Kai kur tie rudumai nusivalo. Ir tie senieji lapai tokie balksvi, na ne tamsus zali yra daug iplysusiu.Ju vidinej lapu pusej yra labai mazu baltu kazko, bet jie nusivalo. ar cia puola mano medeli kazkas ar cia taip turbut.Medelis yra didelis gal kazkur apie 1.5m, tai gal su tais dideleis lapais visks normaliai. Lauksiu jusu komentaru. Aciu
Atsakyti
QUOTE(ataner24 @ 2010 03 28, 18:40)
Sveikos merginos, labai noriu pasikonsultuosi su jumis del savo citrusiuko.Pradejo leisti naujus lapelius ir ant tu lapeliu (ne visu) atsirado mazu rudu demeliu(tarsi musiu apkakotu, atsiprasau uz isireiskima), taip pat yra ir ant senu lapu.Kai kur tie rudumai nusivalo. Ir tie senieji lapai tokie balksvi, na ne tamsus zali yra daug iplysusiu.Ju vidinej lapu pusej yra labai mazu baltu kazko, bet jie nusivalo. ar cia puola mano medeli kazkas ar cia taip turbut.Medelis yra didelis gal kazkur apie 1.5m, tai gal su tais dideleis lapais visks normaliai. Lauksiu jusu komentaru. Aciu

panashu, kad skydamariai uzhpuole
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ataner24 @ 2010 03 28, 19:40)

noriu patikslint del tu baltu padariniu, jie yra panasus kaip skruzdziu kiausinukai tik jie yra milimetrinio dydzio.Nesimato kad kas judetu ar krutetu. Siande pamaciau kad patys maziausi nauji lapelei-uzuomazgos nurudavo(numire) verysad.gif
Atsakyti

cia tie neaiskums balti nusikalteliai
http://www.supermama...?...i&img=34886 ir
http://www.supermama...?...i&img=34887
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ataner24: 29 kovo 2010 - 12:29
Hmm, nesu rimta eksperte, dziaugiuosi, kad saviskio citrusiuko nenumarinau, bet del taviskio man kilo mintis kad panasu lyg i kalkiu nuosedas. Gal tu kokiu "neteisingu" vandeniu ji nupurski? Esu girdejusi, kad tinka arba lauko arba virintas vanduo. Tiesa sakant as dabar saviskio is vis nenupurskineju, nes esu naujai iskepta mamyte ir taupau laika jo saskaita. Auga jis pas mane virtuvej, ten dregna. Nieko, per daug kol kas nesiskundzia.

QUOTE(ataner24 @ 2010 03 29, 12:28)

Atsakyti
na teisybe papurskiu vandeniu is krano, bet laistau tai visalaik atvirintu ir pastovejusiu. Nuvaliau visus lapelius dabar zesim kas bus. Dar labai noriu pasigirti ax.gif , kad prazydo 2 ziedeliai, o jau kvapas tai nuostabus.... aciu visoms mamytes kurios pasidalino mintimis 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif ziuriu forumas truputi apmire, na tai dalinkites savo dziaugsmeliais, juk pavasaris uz lango sviecia 4u.gif kaip jusu augaliukai, turbut auga kaip ant mieliu biggrin.gif
Atsakyti
Mano tai su maiseliu apdengtas stovi, su 5-iais lapeliais biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti