as avinzirnius is vakaro uzmerkiu, kita diena isvedu, sutrinu blenderiu iki kosytes, ipilu siek tiek alyvuogiu aliejaus, prieskoniu ir butinai svieziai malto pipiro - gaunasi toks "dip'as", ji tepam ant duonos, valgom su svieziu agurku ar morkom - nerealiai skanu
Sakykis o koncervuoti avinzirniai tiktu tai misrainiai maxsiminei, kuri vadinas prie alaus ar kazkas panasaus, kur kepta duonyte, suris, avinzirniai, poras man regis iena, ar tokiai misrainei tinkami tik virti avinzirniai?
Is vis ka galima pasigaminti is koncervuotu avinzirniu turiu indeli ir nezinau ka su juo veikt.
Is vis ka galima pasigaminti is koncervuotu avinzirniu turiu indeli ir nezinau ka su juo veikt.
Tiks, kodel gi ne. I misraines, troskinius galit deti, pakepinti su cesnakais, prieskoniais, humusa padaryt.
Kaip jūs verdat avinžirnius? Kiek teko ragauti konservuotus ar kur kavinėje - jie minkštučiai. O namuose mirkyk kiek nori, virk kiek nori, man jie kietoki gaunasi. Susidarė įspūdis, kad gal tik greitpuodis (tas kur su slėgiu) juos minkštai išvirtų
O aš jau žinau, kaip avinžirnius minkštai išvirti. Įdėjau šaukštelį sodos, kol mirko per naktį, tada perploviau ir įdėjau šaukštelį virdama. Soda visiškai skonio nekeičia. Pajutusi kvapus užėjau į virtuvę su mintim "o, avinžirniai pagaliau užvirė". O jie ne tik kad užvirė, jie vos ne pervirę buvo. Nepasakysiu per kiek laiko, bet labai greitai viskas įvyko, gal per valandą. Gavosi minkštučiai kaip iš skardinės.