Espinacas con garbanzos

Specialiai parašiau tokį pavadinimą
Receptas iš čia
http://smittenkitche...-and-chickpeas/Mane pralinksmino patiekalo pristatymas. Prisivirusi avinžirnių ieškojau internete ką gi dabar toliau su jais daryti. "Pirmiausia, šitas patiekalas nėra tiesiog Avinžirniai su Špinatais, tai Espinacas con garbanzos. Ar nesutinkate? Avinžirniai su Špinatais yra kažkas tokio, ką jūs valgote, nes tai sveika. O Espinacas con garbanzos skamba seksualiai ir skaniai."
Na, aš išsirinkau jį todėl, kad man jis kažkuom pasirodė panašus į mano mėgstamą indišką patiekalą bulves su špinatais. Ir neapsirikau. Tik dariau mažumytę kitaip, bet manau gavau tą patį.
Ingredientai
230 g sausų avižirnių
Alyvuogių aliejaus
450g špinatų
2 riekės paprastos baltos duonos, supjaustytos kubeliais
3 skiltelės česnako
0,5 šaukštelio kumino
šaukštas acto
0,5 šaukštelio paprikos (ten buvo parašyta rūkytos, bet aš neturėjau, dėjau paprastos)
pipirai, druska
raudonųjų pipirų irgi nedėjau
dar buvo parašyta 0,5 puodelio pomidorų padažo, bet kad neturėjau, tai į keptuvę perpjovusi įmečiau nemažą pomidorą.
Avinžirnius išvirti.
Keptuvėje pakaitinti aliejų, kuminą, smulkiai papjaustytą česnaką, paskrudinti duonos kubelius, įdėti pomidorą. Kadangi viską paskui reikia sublenderiuoti, tai lupti odą nuo pomidoro nesivarginau. Duona staigiai "prarijo" aliejų, tai viską sublenderiavau (ir actą įpyliau dabar, nes viskas sausoka pasirodė) ir sumaišiau su avinžirniais ir vėl sudėjau į keptuvę. Viskas spėjo perkaisti, pakol ruošiau špinatus. Ant poko buvo užrašyta 250g ir man pasirodė labai daug, tai nedėjau, kiek parašyta recepte. Juos trupučiuką persmulkinau ir suverčiau į keptuvę ir viską permaišiau. Druskos, pipirų. Kol špinatai perkaito, paaiškėjo, kad ramiai galėjau ir visą kiekį sukrauti, nieko ten jų neliko.
Gavosi skanumėlis. Naujų receptų su avižirniais dar ieškosiu, bet šitas tai tikrai bus mano nuolatiniame meniu.
Tiesa, komentaruose buvo pasiūlymas vietoj duonos sublendinti truputį virtų avinžirnių. Turėtų irgi skaniai gautis, esu jau kažką taip dariusi. Recepte kiekius galite keisti kaip tik patinka: padažo daugiau ar mažiau, špinatų, acto...