Įkraunama...
Įkraunama...

Avinžirniai

QUOTE(mamkaa @ 2009 02 25, 15:03)

va pagal šitą ryt bandysiu pagaminti pateikalą... tikiuosi bus skanu, kad MB neišpeiktų lotuliukas.gif
Atsakyti
gaminau falafelius, lengva ir tikrai skanu net salti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dee @ 2009 11 01, 21:42)
gaminau falafelius, lengva ir tikrai skanu net salti  thumbup.gif

o neprisigėrė per daug aliejaus? smile.gif
Atsakyti
o as is viso daugiau tokio patiekalo nebedarysiu schmoll.gif nepatiko ir neskanu feee irnesakyk.gif
Atsakyti
Iš,avinžirnių darau salotas,falafelius,verdu sriubą,darau humusą.
Atsakyti
Aš nelabai įtemą, bet gal kas žinos blush2.gif O kur dar be humuso galima sezamų pastą dėt? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 22 sausio 2010 - 11:28
Aš neseniai per TV mačiau receptą, gal kam nors pravers, nes atrodė labai gundančiai... bigsmile.gif

Taigi, KRETOS SALOTOMS reikia:
virtų avinžirnių
virtų lęšių
virtų pupelių
kukurūzų (viskas lygiomis dalimis)
smulkiai pjaustyto pomidoro
smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų
smulintų krapų
padažui: alyvuogių aliejus, citrinos sultys ir raudonojo vyno actas, druska ir pipirai.
Atsakyti
O gal kuri nors netycia zino receptuka, Viliaus senamiestyje graiku restorane "Metaxa" esancio patiekaliuko is avinzirniu ir dar keliu darzoviu, jau toks man skanus blink.gif bet recepto net neisivaizduoju verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Push_Push @ 2009 10 19, 12:44)
o kur tahini perkat Vilniuje? Avinžirnius humusui reik naudot virtus ar tik išbrinkytus?

Bet jau as neradau Tahini Vilniuj, teko paciai pasigaminti.
Avinzirniai humusui nadojami virti. Kai tingiu virt perku koncervuotus.
Atsakyti
Avinzirniu salotos su keptomis darzovemis

Avinzirniai 400g.
Baklazanai 2vnt.
Morkos 2vnt.
Raudonieji svogunai 2vnt.
Alyvuogiu aliejaus 4v.s.
Druska pagal skoni
Prieskonines zoleles
PADAZAS:saldzios paprikos milteliai 0,5a.s
kuminai malti 0,5a.s.
medaus 1v.s.
vienos citrinos sultys
alyvuogiu aliejaus 2v.s.
Baklazanus bei morkas supjaustykite juostelemis ir berkite i skarda,apslakstykite aliejumi druska ir kepti 180 laipsniu ikaitintoj orkaitej,kol darzoves suminkstes ir svelniai apskrus.Dubenyje sumaisykite is anksto isvirtus avinzirnius su dar karstomis darzovemis,smulkiai sukapotais raudonaisiais svogunais ir zalumynais.Salotas pagardinti padazu.
Cia Lino receptas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(geisha @ 2010 03 01, 22:23)
Avinzirniu salotos su keptomis darzovemis

Ačiū labai thumbup.gif iš bandėm, super patiko visiems, nieko nebeliko biggrin.gif
Atsakyti
Espinacas con garbanzos

user posted image

smile.gif
Specialiai parašiau tokį pavadinimą biggrin.gif
Receptas iš čia http://smittenkitche...-and-chickpeas/

Mane pralinksmino patiekalo pristatymas. Prisivirusi avinžirnių ieškojau internete ką gi dabar toliau su jais daryti. "Pirmiausia, šitas patiekalas nėra tiesiog Avinžirniai su Špinatais, tai Espinacas con garbanzos. Ar nesutinkate? Avinžirniai su Špinatais yra kažkas tokio, ką jūs valgote, nes tai sveika. O Espinacas con garbanzos skamba seksualiai ir skaniai." biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Na, aš išsirinkau jį todėl, kad man jis kažkuom pasirodė panašus į mano mėgstamą indišką patiekalą bulves su špinatais. Ir neapsirikau. Tik dariau mažumytę kitaip, bet manau gavau tą patį.
Ingredientai
230 g sausų avižirnių
Alyvuogių aliejaus
450g špinatų
2 riekės paprastos baltos duonos, supjaustytos kubeliais
3 skiltelės česnako
0,5 šaukštelio kumino
šaukštas acto
0,5 šaukštelio paprikos (ten buvo parašyta rūkytos, bet aš neturėjau, dėjau paprastos)
pipirai, druska
raudonųjų pipirų irgi nedėjau
dar buvo parašyta 0,5 puodelio pomidorų padažo, bet kad neturėjau, tai į keptuvę perpjovusi įmečiau nemažą pomidorą.

Avinžirnius išvirti.
Keptuvėje pakaitinti aliejų, kuminą, smulkiai papjaustytą česnaką, paskrudinti duonos kubelius, įdėti pomidorą. Kadangi viską paskui reikia sublenderiuoti, tai lupti odą nuo pomidoro nesivarginau. Duona staigiai "prarijo" aliejų, tai viską sublenderiavau (ir actą įpyliau dabar, nes viskas sausoka pasirodė) ir sumaišiau su avinžirniais ir vėl sudėjau į keptuvę. Viskas spėjo perkaisti, pakol ruošiau špinatus. Ant poko buvo užrašyta 250g ir man pasirodė labai daug, tai nedėjau, kiek parašyta recepte. Juos trupučiuką persmulkinau ir suverčiau į keptuvę ir viską permaišiau. Druskos, pipirų. Kol špinatai perkaito, paaiškėjo, kad ramiai galėjau ir visą kiekį sukrauti, nieko ten jų neliko.
Gavosi skanumėlis. Naujų receptų su avižirniais dar ieškosiu, bet šitas tai tikrai bus mano nuolatiniame meniu.

Tiesa, komentaruose buvo pasiūlymas vietoj duonos sublendinti truputį virtų avinžirnių. Turėtų irgi skaniai gautis, esu jau kažką taip dariusi. Recepte kiekius galite keisti kaip tik patinka: padažo daugiau ar mažiau, špinatų, acto...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donalita: 12 gegužės 2012 - 19:35