Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė po Europą traukiniais

Sveiki, iš anksto atsiprašau jeigu veltui kūriau šitą temą, bet norėjau pasiteirauti galbūt kas nors iš jūsų galite patarti... Vasarą su draugu planuojame 7-14 dienų važiuoti traukiniais po keletą šalių... Būtinai norim užsukti į Prancūziją, norėčiau aplankyti ir Italiją, Gardos ežerą. Ruošiamės pirktis tuos traukinių pasus, bet pažiūrėjau, kad jie gan nemažai kainuoja... Tai dabar iš viso susimaišiau kaip geriau daryti... Ar važiuoti traukiniais i kelias šalis šiaip sau su mintim kad gal kur nors rasim kur gyventi ir aplinkui pasižiūrinėti, ar geriau konkrečiai imti vieną šalį ir ją visą apvaikščioti... Nes bijau, kad vasarą piniginė nebus labai pilna... blush2.gif Beje, gal kas žinote kur galima kuo pigiau gauti tų traukinių pasų? smile.gif
Gal kas žino SUPER YPATINGŲ vietų, kurių negalima neaplankyti? wink.gif Padėtumėt man lengviau apsispręsti kur keliauti... blush2.gif
Atsakyti
mes taip pat vasara su draugu planuojam kazka panasaus.kol kas domejausi tik InterRail traukiniu sistema.kaina nemaza,bet pagalvojus kokios neribotos galimybes vaziuot smile.gif tikrai butu idomu isgirst keliavusiu patarimus...
Atsakyti
Italijoj zinau Genuja(Genoa) yra miestas nerealus manau... smile.gif
Atsakyti
O gal tada kas nors žinot ar yra tokių dalykų, kad pirkti interrail bilietą kuris galiotų tik Prancūzijoj? Kokia jo galėtų būti maždaug kaina? Nes dabar taip pamastėm, kad per dvi savaites nespėsim nieko pamatyti, tai važiuosim tik į Prancūziją biggrin.gif Tik va bėda, neaišku kokiu būdu geriausia būtų ją visą apžiūrėti... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Motusyte @ 2009 03 02, 10:53)
O gal tada kas nors žinot ar yra tokių dalykų, kad pirkti interrail bilietą kuris galiotų tik Prancūzijoj? Kokia jo galėtų būti maždaug kaina? Nes dabar taip pamastėm, kad per dvi savaites nespėsim nieko pamatyti, tai važiuosim tik į Prancūziją  biggrin.gif  Tik va bėda, neaišku kokiu būdu geriausia būtų ją visą apžiūrėti...  blush2.gif

http://www.zigzag.lt...php/pageid/1400
Atsakyti
Dėkoju, info naudinga 4u.gif Tik kad 8 dienų mažai mums bus... g.gif Jau geriau tada sumokėti 100 eurų daugiau ir nusipirkti pasą į daugiau šalių, bet ilgesniam laikui... g.gif Nes mes planuojam ten užsibūti apie 14 dienų... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Motusyte @ 2009 03 02, 15:27)
Dėkoju, info naudinga  4u.gif  Tik kad 8 dienų mažai mums bus...  g.gif  Jau geriau tada sumokėti 100  eurų daugiau ir nusipirkti pasą į daugiau šalių, bet ilgesniam laikui...  g.gif  Nes mes planuojam ten užsibūti apie 14 dienų...  rolleyes.gif

o jūs ruošiatės visas 14 dienų ir važiuoti? ta prasme kiekvieną dieną lipti į traukinį ir važiuoti vis į kitą miestą neapsistojant ilgiau viename ar kitame?

ir šiaip mano nuomone neapsimoka pirkti tų pasų schmoll.gif aš manau, kad perkant atskirus bilietus gautūsi pigiau. bet čia tik mano nuomonė g.gif

jei yra taip keliavusių, įdomu būtų sužinoti už kuriuos traukinius nereikia primokėti? ar tik už regioninius ar dar koki nors įeina? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuiqtis @ 2009 03 04, 01:57)
o jūs ruošiatės visas 14 dienų ir važiuoti? ta prasme kiekvieną dieną lipti į traukinį ir važiuoti vis į kitą miestą neapsistojant ilgiau viename ar kitame?

ir šiaip mano nuomone neapsimoka pirkti tų pasų  schmoll.gif  aš manau, kad perkant atskirus bilietus gautūsi pigiau. bet čia tik mano nuomonė  g.gif 

jei yra taip keliavusių, įdomu būtų sužinoti už kuriuos traukinius nereikia primokėti? ar tik už regioninius ar dar koki nors įeina?  g.gif

Na planavom kokias 10 dienų keliausti, 2 dienom apsistoti Paryžiuje o paskui visur kitur po vieną dieną skirti trumpam apsižiūrėjimui. Bet dabar planai pasikeitė, nes pamatėm , kad keliaujant traukiniais daug ką pražiopsosim, nes iki grąžių vietų nuo traukinių stoties dar min.30 km važiavimo, peškom nelabai norisi eiti tokio atstumo. Tai žodžiu daug sugaišime... Padarysim kitaip. Paprastais bilietais nuvarysim iki Paryžiaus, o ten jau nuomosimės automobilį, ir tada galėsim aplekti viską ką planavom biggrin.gif

Šiaip aš manau kad pasus pirkti apsimoka, jeigu gali skirti tam daugiau laiko, nes su jais nuvažiuoti galima tikrai daug kur... 4u.gif Kitą kartą tikrai reikės susiorganizuoti kažką tokio, nes tokios kelionės man atrodo labai įspūdingos wub.gif
Atsakyti
Tie pasai patogu, bet su jais sunkiai pamatysi gamtą, daugiau orientuota į miestus ir visokią kitokią uzbanizuotą civilizaciją.
Atsakyti
Sveikos,

Pries pora metu dviese esam keliave 9 dienas su Interrail bilietais. Pries kelione tikrai daug informacijos ieskojau internete, ziurejau ar susiderina traukiniu grafikai ar nereiks ilgai laukt ir tt ir pan. Zodziu, pries ishvaziuojant jau turejom susidare plana kur norim nuvaziuot ir kaip tai padaryti. Keliavom is Airijos ir marsrutas buvo toks: Airija-Venecija-Roma-Atenai-Meteoros vienuolynai-Salonikai-Stambulas-Ankara-Cappadocia-Efesas-Pamukkale-Stambulas-Londonas-Airija. Keliauti teko ne tik traukiniais, bet ir autobusais (Tukijoje kelis kartus). Is Romos skridom i Atenus (taupant laika ir kainavo ne ka brangiau nei keltu keltis). Kontrolieriams uztekdavo parodyti bilietus ir jie net neziuredavo normaliai, gal tik Turkijoje jau i keliones pabaiga normaliau pasiziurejo ir net uzpilde grafas, kurias jiems reiktu tikrinant uzpildyti smile.gif Del apsimokejimo, tai nzn... Priklauso nuo marshruto. Mes paskaiciavom daugmaz panashiai butu iseje jei butum atskirais bilietais pirke, bet jei nebutum vaziave dar autobusais, tai tikrai butu apsimokeje, tik gal maziau butum speje pamatyt, nes ne visur su traukiniais privaziuot gali arba daug persedimu.
Kam idomu placiau - klauskit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Motusyte @ 2009 02 20, 16:06)

Gal kas žino SUPER YPATINGŲ vietų, kurių negalima neaplankyti? wink.gif Padėtumėt man lengviau apsispręsti kur keliauti...  blush2.gif

Prancuzijoje yra ispudingas vienuolynes Normandijoje San Michel, . Nepraleisciau progos jo aplankyti, unikali vieta, per juros potvyni vienuolynas lieka saloje. Stipri vieta smile.gif
Atsakyti
Nedulia, o kokia keliones samatele gavosi, jei ne paslaptis?wink.gif marsrutas ispudingas, tikiuos ispudziai taip pat smile.gif
Atsakyti