Tiek prisiskaičiau, kad net akys apraibo. Visą gyvenimą buvau įsitikinusi, kad tikriausius čenakus daro mano tėtė su džiovintais vaisiais. Prašom receptas čia:
Dedu sluoksniais:
1. Pjaustytos gabaliukais morkytės.
2. Apkepinta mėsytė. (Kai neturiu dedu dešrelės)
3. Pjaustytos kvadratukais bulvytės.
4. Paprika saldžioji.
5. Aštriosios paprikos pagal skonį ir kokio aštrumo norit.
6. Džiovinti vaisiai: pora džiovintų slyvų, pora džiovintų obuolių, kriaušyčių, razinų.
7. Pagal skonį vegetos.
8. Užpilu verdančiu vandenu, kad dar neapsemtų visko.
9. Grietinės ir kečupo.
10. Šaunu į orkaitę 20 min.
Patiekiu tuose pačiuose indeliuose. Valgyti su šaukštais, nes būna nemažai skystimo

Skanaus.