Kiek gyva esu, tiek čenakus valgau
Darau taip:
6 porcijoms imu
apie 1-1,2 kg kiaulienos kumpio
bulvių
morkų
svogūnų
česnakų
grybų
prieskonių
petražolių, krapų
grietinės
pomidorų padažo
Supjaustau mėsą, pamarinuoju su druska, pipirais, vegeta, česnaku ir dedu į čenakines.
Nedideliais kubeliais supjaustau bulves ir dedu ant mėsos. Bulvių reikia pridėti tiek, kad liktų trečdalis laisvos čenakinės.
Ant viršaus dėti tarkuotas morkas (žiupsnelį), svogūnų (žiupsnelį), uždėti grybų, užbarstyti krapų ir petražolių.
Pabaigoje užberti prieskonių, druskos.
Įpilti vandens tiek, kad apsemtų daržoves.
Kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 45-60 minučių.
Iškepus piltis grietinę, pomidorų padažą.
Tai toks tas karaimiškas patiekalas.
Skanaus!
QUOTE(krika @ 2008 10 10, 17:08)
sakykit o tos čenakinės ra dangtelyje gali turėti skylutę? turėjom du mažus molinius indukus, ten gamindavom. o dabar sakėm bendro reikia. tai nusipirkom iš maximos molinį indą, bet kad su skylute dangtelyje. nenukentės nuo to patiekalas?
Manyčiau, kad nenukentės.
Kartais troškindama čenakus, nuo indelių nuimu dangtelius. Skonis išlieka tas pats, tiesiog vanduo per kraštus nebėga.