Jo, teks sulaukt pavasario ir apsilankyti mugese. O kaip su ligom reikalai?
QUOTE(sypt @ 2016 01 12, 14:20)
Jo, teks sulaukt pavasario ir apsilankyti mugese. O kaip su ligom reikalai?
Buvo amaras truputį užpuolęs, bet nieko nedarant dingo

Nu jo kaip ir minejau persikai lepus augalai.Pavasari paziuresiu kaip perziemojo maniskiai, nes po Mairos netekimo isigijau dar 2 veisles, joms siemet bus 2 metai.Maniskius tai labai puole ligos, maniau, kad neisgyvens.O Reliance sudomino.
QUOTE(sypt @ 2016 01 12, 14:52)
Nu jo kaip ir minejau persikai lepus augalai.Pavasari paziuresiu kaip perziemojo maniskiai, nes po Mairos netekimo isigijau dar 2 veisles, joms siemet bus 2 metai.Maniskius tai labai puole ligos, maniau, kad neisgyvens.O Reliance sudomino.
Pirkit tik atsparias šalčiui veisles. Žiemai reikia šaknis užpilti durpėmis. Be to, reikia dengti.. ypač pavasariop, kai išbrinksta pumpurai ir užeina šalnos.
Liga pas mane puola tik viena - ragangrybis, kai lapai susigarankščiuoja. Jei nepadeda lapų išskynimas, purškiu kokiu nors priešgrybiniu preparatu.
Nuo amarų pats paprasčiausias gynimosi būdas - nusipirkit specialios lipnios juostos medeliams sodininkų parduotuvėje. Apsukti juostą aplink kamieną, ir visą vasarą bus ramu. Su visais medeliais taip darau

QUOTE(saintlina @ 2016 01 14, 10:39)
Pirkit tik atsparias šalčiui veisles. Žiemai reikia šaknis užpilti durpėmis. Be to, reikia dengti.. ypač pavasariop, kai išbrinksta pumpurai ir užeina šalnos.
Liga pas mane puola tik viena - ragangrybis, kai lapai susigarankščiuoja. Jei nepadeda lapų išskynimas, purškiu kokiu nors priešgrybiniu preparatu.
Nuo amarų pats paprasčiausias gynimosi būdas - nusipirkit specialios lipnios juostos medeliams sodininkų parduotuvėje. Apsukti juostą aplink kamieną, ir visą vasarą bus ramu. Su visais medeliais taip darau

Aš niekuo nedengiu jau gal 4 žiema jam bus, pažiūrėsiu kaip atlaikys šią žiemą

Gaila man tokios priemonės dar netinka tai duodu patiems augalui tvarkytis su savo bėdomis

QUOTE(jolituxxx @ 2016 01 14, 14:19)
Aš niekuo nedengiu jau gal 4 žiema jam bus
jei aš Kaune gyvenčiau, tai irgi nedengčiau. Ten pas jus nei padorių šalčių, nei vertų dėmesio šalnų nebūna. Mano augintiniai Varėnos rajone, tai nebūna žiemos ar pavasario, kad taip ramiai be siurprizų praeitų.
Tai neduok gamtininkei, pati pririšk tą juostelę. Ji skaidri, paskui nelabai ir matosi ant medžio. Vaikas nei nematys, kad ten kažkas įdomaus yr.
QUOTE(saintlina @ 2016 01 14, 14:25)
jei aš Kaune gyvenčiau, tai irgi nedengčiau. Ten pas jus nei padorių šalčių, nei vertų dėmesio šalnų nebūna. Mano augintiniai Varėnos rajone, tai nebūna žiemos ar pavasario, kad taip ramiai be siurprizų praeitų.
Tai neduok gamtininkei, pati pririšk tą juostelę. Ji skaidri, paskui nelabai ir matosi ant medžio. Vaikas nei nematys, kad ten kažkas įdomaus yr.
Kad ir pas mus visko būna

Manau nieko nebus jei ir nematys- ji beveik visus medžius apglosto, pačiupinėja, ypač persiką mėgsta, pakalbina, pažiūri kiek paaugo

Nektarinas pas mane uzsilenke 3 metuose, tad nei vaisiu paragaut neteko. Del agro pleveles persikams:vienais metais dendiau persika, tai manau, kad belupdama ja nuo medzio nulupau visus pumpurus.daugiau nedengiau.
Maira ir mūsų dabar bus antrametė, žiūrėsim, kaip po žiemos atsilaikė, apdengiau šaknis ir skiepo vietą su eglišakėm ir dar aprišau agro.