Įkraunama...
Įkraunama...

Persikai

Jo, teks sulaukt pavasario ir apsilankyti mugese. O kaip su ligom reikalai?
Atsakyti
QUOTE(sypt @ 2016 01 12, 14:20)
Jo, teks sulaukt pavasario ir apsilankyti mugese. O kaip su ligom reikalai?

Buvo amaras truputį užpuolęs, bet nieko nedarant dingo smile.gif Grybinė liga puolė, išskyniau lapelius ir augalas kažkaip susitvarkė, nepurškiau ax.gif Tai matyt nėra labai lepus ir jautrus smile.gif
Atsakyti
Nu jo kaip ir minejau persikai lepus augalai.Pavasari paziuresiu kaip perziemojo maniskiai, nes po Mairos netekimo isigijau dar 2 veisles, joms siemet bus 2 metai.Maniskius tai labai puole ligos, maniau, kad neisgyvens.O Reliance sudomino.
Atsakyti
QUOTE(sypt @ 2016 01 12, 14:52)
Nu jo kaip ir minejau persikai lepus augalai.Pavasari paziuresiu kaip perziemojo maniskiai, nes po Mairos netekimo isigijau dar 2 veisles, joms siemet bus 2 metai.Maniskius tai  labai puole ligos, maniau, kad neisgyvens.O Reliance sudomino.

Pirkit tik atsparias šalčiui veisles. Žiemai reikia šaknis užpilti durpėmis. Be to, reikia dengti.. ypač pavasariop, kai išbrinksta pumpurai ir užeina šalnos.
Liga pas mane puola tik viena - ragangrybis, kai lapai susigarankščiuoja. Jei nepadeda lapų išskynimas, purškiu kokiu nors priešgrybiniu preparatu.
Nuo amarų pats paprasčiausias gynimosi būdas - nusipirkit specialios lipnios juostos medeliams sodininkų parduotuvėje. Apsukti juostą aplink kamieną, ir visą vasarą bus ramu. Su visais medeliais taip darau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 01 14, 10:39)
Pirkit tik atsparias šalčiui veisles. Žiemai reikia šaknis užpilti durpėmis. Be to, reikia dengti.. ypač pavasariop, kai išbrinksta pumpurai ir užeina šalnos. 
Liga pas mane puola tik viena - ragangrybis, kai lapai susigarankščiuoja. Jei nepadeda lapų išskynimas, purškiu kokiu nors priešgrybiniu preparatu.
Nuo amarų pats paprasčiausias gynimosi būdas - nusipirkit specialios lipnios juostos medeliams sodininkų parduotuvėje. Apsukti juostą aplink kamieną, ir visą vasarą bus ramu. Su visais medeliais taip darau smile.gif

Aš niekuo nedengiu jau gal 4 žiema jam bus, pažiūrėsiu kaip atlaikys šią žiemą g.gif Prieš numatomas šalnas pavasarį- gausiai paliedavau, o kažkuriais metais dangsčiau agro plėvele nu ir nepadėjo- nušalė vistiek pumpurai verysad.gif Tai jau su agro sakiau nebežaisiu, tik paliesiu kai numatomos bus šalnos ax.gif
Gaila man tokios priemonės dar netinka tai duodu patiems augalui tvarkytis su savo bėdomis verysad.gif Mano gamtininkė garantuotai arba priliptų arba pati būtų lipni lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2016 01 14, 14:19)
Aš niekuo nedengiu jau gal 4 žiema jam bus

jei aš Kaune gyvenčiau, tai irgi nedengčiau. Ten pas jus nei padorių šalčių, nei vertų dėmesio šalnų nebūna. Mano augintiniai Varėnos rajone, tai nebūna žiemos ar pavasario, kad taip ramiai be siurprizų praeitų.
Tai neduok gamtininkei, pati pririšk tą juostelę. Ji skaidri, paskui nelabai ir matosi ant medžio. Vaikas nei nematys, kad ten kažkas įdomaus yr.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 01 14, 14:25)
jei aš Kaune gyvenčiau, tai irgi nedengčiau. Ten pas jus nei padorių šalčių, nei vertų dėmesio šalnų nebūna. Mano augintiniai Varėnos rajone, tai nebūna žiemos ar pavasario, kad taip ramiai be siurprizų praeitų.
Tai neduok gamtininkei, pati pririšk tą juostelę. Ji skaidri, paskui nelabai ir matosi ant medžio. Vaikas nei nematys, kad ten kažkas įdomaus yr.

Kad ir pas mus visko būna g.gif Aišku gal pačių baisiausių nebūna, bet apšąla kartais augalai. Prisisodinau nektarinų, pirma žiema- žiūrėsiu kaip jiems seksis ar be pasėkmių žiema g.gif
Manau nieko nebus jei ir nematys- ji beveik visus medžius apglosto, pačiupinėja, ypač persiką mėgsta, pakalbina, pažiūri kiek paaugo bigsmile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 14 sausio 2016 - 14:59
Nektarinas pas mane uzsilenke 3 metuose, tad nei vaisiu paragaut neteko. Del agro pleveles persikams:vienais metais dendiau persika, tai manau, kad belupdama ja nuo medzio nulupau visus pumpurus.daugiau nedengiau.
Atsakyti
Antrametė Maira pernai davė labai didelį derlių. Tik vaisiai buvo nedideli, kartoko skonio. Toks jausmas, kad saulės mažoka, nespėjo gerai prisirpti. Čia ne tik su jais pernai vasarą taip atsitiko, šilauogės irgi nespėjo visos prisirpti.
Atsakyti
Maira ir mūsų dabar bus antrametė, žiūrėsim, kaip po žiemos atsilaikė, apdengiau šaknis ir skiepo vietą su eglišakėm ir dar aprišau agro.
Atsakyti