Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(simre @ 2009 02 22, 22:19)
Vėliau nufotkinsiu, nors nieko ypatingo nepamatysi...

Ka reiškia tavo klausimas, kurį paryškinau?

Pasodinau į paprastą plastmasinį vazoną su skylėm, jį įdėjau į molinį be skylių.

Arklinių trąšų gavau žirgyne - šiandien nuvažiavau, kažkokio žmogėno paklausiau, kur rasti, pasakė, prisidėjau maišiuką ir viskas. Nors norint tai ir be klausimo galima rast šviežutėlių - žirgus po aikštelę vežioja, o jie krūveles dėlioja. Gal tik keistokai kam nors gali pasirodyt, kai su maišiuku ateini...
P.S. vasarą Palangoj irgi be problemų rast smile.gif

Aš turėjau mintyje ar į veltą vazoną? nu kaip būna dabar madoj velti dirbiniai, segės ir pan. Tai yra ir veltų vazonų. biggrin.gif Senukuose lyg mačiau. Ir man dar čia patarė (misterija berods), kad vienas iš variantų toks ir įmanomas. Tik reikia rasti tinkamo dydžio.
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 22, 20:15)
Manau, visada taip būna, nes maniškės persodintos irgi gerai lapatojasi vazone, kol šaknų neišleidžia naujų ir neįsitvirtina.

Dabar vargstu su viena, kuri minimaliai šaknų turi ir kliba sau tame vazone. Sakiau, atklibės, išgyvens - jos laimė  biggrin.gif

Jaučiu reikia kuo mažiau judinti tokias klibančias ir viskas.

Ačiū už atsakymą. 4u.gif Neklibinu as jos, bet mb sako uzgavau tavo gele,eik ziurek, tai galvoju jei taip kliba kad nebutu kas negerai rolleyes.gif Zodziu lai pupso kol nauju saknu prisileis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2009 02 22, 20:36)
Tai yra ir veltų vazonųbiggrin.gif

A, taip ir pagalvojau, kad apie tokius kalbi, tik norėjau pasitikslinti. Gal ir gerai į tokius sodinti, bet aš blink.gif tikrai nesugalvočiau. Nebent kaip išorinį dėl grožio naudot g.gif
Atsakyti
Nu panos ir plepses blink.gif kol perskaiciau tema,pamirsau ka norejau parasyt biggrin.gif doh.gif Bet jau dabar supratau,jog esama visuotinio orchidejinio uzkrato biggrin.gif ***** vakar pas save mieste kokiu graziu rusiu orchiu buvau uzmacius(maxej) sukausi sukausi,ale mb salia zirze-teko iseit nieko nepesus....sako:dukros gimtadienis o tu vis dar tarp geliu sukies,jei tokiais tempais,tai sveciai nei valgyt nieko negaus biggrin.gif doh.gif teko bindzent nuleidus nosi paskui MB biggrin.gif biggrin.gif bet as dar sugrisiu.... devil.gif topsecret.gif
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 02 22, 19:29)
Kaip nuostabu  wub.gif sveikinu  drinks_cheers.gif , gal kada ir aš sulauksiu savo žiedų  rolleyes.gif
Kilka, kaip tu praktiškai nustatai kada jį laistyti? Skaičiau, kad žiemos periodu nemėgsta jis drėgmės, ar aš blogai supratau  unsure.gif
Šiaip, kai saviškį po visų vabalų nuodijimo, lapų juodavimo persodinau, dabar lygtais daugiau lapai nejuodoja, sakyčiau, kad normaliai jis laikosi ant pietinės lango palangės pastatytas ant drėgmės palaikymo lovelio.., tik žiauriai daug teko man jį vargšiuką iškarpyti, na svarbiausia, kad liko gyvas  biggrin.gif

Dekui už pagyras. wub.gif wub.gif
Aš ji laistau kaip ir visas kitas gėles,gal kai pradėjo pumpurus kraut net ir dažniau kokius 2 kart į savaite.Čia matyt individualiai.Pas man jis virš 2 metu gyvena ir tik šia žiema pražydo wub.gif biggrin.gif

QUOTE(Lietuva @ 2009 02 22, 19:39)
Kilka - tavo cymbidium nuostabūs žiedai  wub.gif  labai gražu. o čia pati pražydinai, kaip supratau. Tada iš vis super.

Ja ja čia mano nuopelnas biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos orchidėjų mylėtojos. smile.gif Aš turiu namie ne vieną orchidėją. Kol kas sunkiai su jomis susikalbu. Lapų daug yra naujų prileidusios - tai viena, tai kita. Bet žiedkočių kažkodėl nė viena neleidžia. Tiesa, dabar mačiau vienos senojo žiedkočio galas "atsigavo" smile.gif Buvau jį nukirpusi iki nudžiūvusios vietos. Tai gal ir išaugins kokį vieną žiedą. O ant kitos, kiek suprantu, keikis sukrautas. Kažkur esu skaičiusi, kad jeigu orhidėja pradeda auginti keikį, tai jau prieš "mirtį". Jinai kaip ir savęs vietoj kažką palieka smile.gif Nu bet motininė kol kas stipri, tai gal ta mirtis negreit ateis blush2.gif biggrin.gif
Man kyla klausimų, kaip jūs prižiūrit savo orchidėjas namų sąlygomis žiemą? Juk tikrai visos orchidariumų neturit. Negi purškaliojat jas kasdien? Pvz mūsų buto visi langai į pietinę pusę. Žiemą šviesos vis tiek kažkaip per mažai. Ant palangės dėti nesinori, nes nuo lango eina šaltis. Plius šalia radiatorius - oras sausas. Jeigu nunešu toliau nuo lango ir radiatoriaus, tai jau šviesos mažoka. Laistyt irgi laistau, tręšiu su Shultz trąšomis. Bet kažkaip pas mane lėtai džiūva substratas. Praktiškai gaunasi laistymas maždaug vieną kartą per 2 savaites. Tai galbūt nereikia išlaukti, kada visai išdžius jis, ar kad šaknys pabals? Bet perlaistyti irgi baisu... Jau 2 orches supūdžiau blush2.gif Tai taip ir nerandu aukso vidurio šitų gėlių priežiūrai... verysad.gif
Atsakyti
Nu simre tu ir duodies biggrin.gif as maniau, kad tu jodinet i zirgyna isvarei lotuliukas.gif galvoju, nu ka gi, myli moteriske gyvunus, dabar ir zirgus dar myles lotuliukas.gif o cia reikalas rimtas - cimbidis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(simre @ 2009 02 22, 19:36)
Visai neseniai gavau šviežiai atskirtą ir pasodintą keikį su dviem žiedkočiais. Kadangi simrinas benešdamas šiek tiek pabarstė, teko jį dar kartą sodint. Ant vieno žiedkočio pumpuras nukrito, ant kito prasiskleidė du žiedai, kol kas laikosi puikiai. Čia ne patarimas, kad reikia atskyrinėt, nes iš tiesų nežinau, kaip geriau. 

Noriu papildyti, kad sis keikis jau buvo ganetinai suauges. Siaip nereikia skubet atskirt, nes motininis augalas maitina ir augina keikiuka.
Papildyta:
QUOTE(Lietuva @ 2009 02 22, 20:36)
Aš turėjau mintyje ar į veltą vazoną? nu kaip būna dabar madoj velti dirbiniai, segės ir pan. Tai yra ir veltų vazonųbiggrin.gif Senukuose lyg mačiau. Ir man dar čia patarė (misterija berods), kad vienas iš variantų toks ir įmanomas. Tik reikia rasti tinkamo dydžio.

Lietuva, tik nesupyk, man sukelei juoko priepuoli su savo veltais vazonais lotuliukas.gif nu ziauriai juokinga man kazkodel pasirode. Sedziu ir chachatalinu hihihi.gif Bet tikrai nesupyk, viskas OK drinks_cheers.gif tik nesodink tu i ta veltini, jau geriau tada kokosini rinkis wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 22 vasario 2009 - 23:10
QUOTE(Tina* @ 2009 02 22, 23:17)
Lietuva, tik nesupyk, man sukelei juoko priepuoli su savo veltais vazonais  lotuliukas.gif

O man tai nieko keisto, kad norisi kas geriausia savo hobi - gėlytėms mirksiukas.gif

Kilka, dėkui, bandysiu dažniau ir aš lieti, dabar 1xsavaitėje perlieju, bet kasdiena aplink orą apipurškiu.
Gal paskubėjau persodinti, neįdėjau savo cimbidžiui ko ėsti g.gif , bet baimės akys visada būna didelės biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
QUOTE(Tina* @ 2009 02 22, 23:17)
Nu simre tu ir duodies  biggrin.gif as maniau, kad tu jodinet i zirgyna isvarei  lotuliukas.gif galvoju, nu ka gi, myli moteriske gyvunus, dabar ir zirgus dar myles  lotuliukas.gif o cia reikalas rimtas - cimbidis  smile.gif

Na taip, rimtas... Nusipirkau seniuose nukainuotą kažkokį už 11 lt, bus man pabandymui.
O tie gyviai tikrai gražūs, mylėt galima. Bet nėr kada... Užteko man vakar žirgyne su kažkokiu vietiniu brisium pabendraut.
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif

po ilgo laiko prisedau prie jusu paplepeti ir nepastebejau naujos temos doh.gif

ir sukuriau dar viena doh.gif gal zinot kaip galima istrint ar cia jau moderatoriaus darbas g.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Atsiprašau, kad įsiveržiau į temą, turiu svarbų klausimą.
Ar reikia tręšti žydinčią/pražydusią Orchidėją?
tarkim parsinešiau gražią vešlią Orchidėją iš pard.
Ar lieti ją paprstu vandeniu, ar truputį įpilti Orchidėjoms skirtų trąšų?

Dėkoju Orchių mylėtojoms už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Laba ryta...
help.gif

as vel su ta savo anytos orchideja... ja gelbeju, bet nelabai sekasi.. situacija dabar tokia, kad nugelto vienas lapas, ir as ji nupjoviau visai. Liko jau tik vienas (nes pirmaji nupjoviau su juodom puvesio demem). Saknu zaliu yra, bet orines saknys padziuve. Sakyciau ja traukt lauk reikia, bet... ziedkotis sveikut sveikutelis, bet ziedu nera jau. Ir matosi, kad leidzia is ziedkocio akuciu dar stiebelius matyt. Tai gal negalima jos judint dabar.. man nepatinka, kad ta vieta prie pat zemiu, is kur auga lapai, ji tokia lyg gelsva, o kitu mano orchideju sveikai zalia.

Jau nuo palanges nuemiau paskutine orchideja, nes tai irgi matau prastai jau darosi.. matyt saltoka ten.
Atsakyti