Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėn. kūdikio mityba

QUOTE(Dulsija @ 2009 10 16, 16:08)
Pasidalinsime ir mes savo valgiarasciu. Mums taip pat 6 men, primatinima pradejau nuo 5 men. Valgom rytais apie 9 val. vaisiu tyreles pirktines arba patarkuoto obuoliuko + kartais banano itrinu. Vaisiu tyreles valgom viena karta per diena ir dazniausiai is ryto.
Pietums apie 13-14 val.valgom darzoviene, jau ragavom, bulve, morka, cukinija, moliuga, kopusta. Parenku 2-3 darzoves ir verdu kosyte is ju. :

Primaitinima pradejom nuo 4.5 men, pradejom nuo vaisiniu tyreliu, banano ir obuoliuko, nors girdejau ivairiu nuomoniu, kad paskui darzoviu nevalgys. Mano vaikas kuo puikiausia dabar valgo darzovienes thumbup.gif Taigi musu valgiarastis:mes 12-13 val valgom darzoviene, o vaisiu tireles apie 17 val, pakolkas darzoviene duodu viena karta per diena, visi kiti maitinimai MP, kartais vakare istraukiu uzsaldyta viena braske, maziuke labai megsta 4u.gif

QUOTE(DDajana @ 2009 10 16, 16:30)
nu aš nemanau, kad baisiai didelė nuodėmė pirmiausia prie košyčių pripratint, po to prie mėsos. nebent žemas hemoglobinas pas vaikiuką- tada jautiena pagelbėtų. o aš manau, kad pradėsim košes ragaut pirma, po to mėsą. ar yra man pritariančių? ax.gif

Man ir atrodo kad nieko cia baisaus nuo ko pradedi pratint, bet mes nuo 6.5 men planuojam kosytes ivest, o nuo 7 men mesyte, nuo 8 gal zuvyte 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(patareja @ 2009 10 18, 22:31)
Primaitinima pradejom nuo 4.5 men, pradejom nuo vaisiniu tyreliu, banano ir obuoliuko, nors girdejau ivairiu nuomoniu, kad paskui darzoviu nevalgys. Mano vaikas kuo puikiausia dabar valgo darzovienes thumbup.gif
Man ir atrodo kad nieko cia baisaus nuo ko pradedi pratint, bet mes nuo 6.5 men planuojam kosytes ivest, o nuo 7 men mesyte, nuo 8 gal zuvyte 4u.gif

Mes irgi pradejom nuo vaisiniu tyreliu (taip patare pediatre) ir su darzovem veliau jokiu problemu nebuvo. Su saviske jokio vargo del maisto neturiu, valgo viska, ka duodu.
As neseniai pradejau duoti tyreles su vistiena, tai oi kaip skaniai valgo. Maciau ir su zuvimi yra, bet dar truputi palauksim. Isbandziau pirktine tyrele, dabar pati ka nors paruosiu su vistiena.
Atsakyti
O man kosyciu davimas atrodo tokia sudetinga procedura ax.gif Mums patare duoti ryziu, kukuruzu, soru, bulviu+ morku, bulviu+molugu ir pan. kosytes. ax.gif Tai laukiam kol sueis 6 menesiukai ir pradesim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(patareja @ 2009 10 18, 21:31)
Primaitinima pradejom nuo 4.5 men, pradejom nuo vaisiniu tyreliu, banano ir obuoliuko, nors girdejau ivairiu nuomoniu, kad paskui darzoviu nevalgys. Mano vaikas kuo puikiausia dabar valgo darzovienes thumbup.gif Taigi musu valgiarastis:mes 12-13 val valgom darzoviene, o vaisiu tireles apie 17 val, pakolkas darzoviene duodu viena karta per diena, visi kiti maitinimai MP, kartais vakare istraukiu uzsaldyta viena braske, maziuke labai megsta 4u.gif

vat taip kaip tu čia išdėstei mano gydytoja šiandien sakė thumbup.gif aš sakau, mamos žino geriausia ko reikia jos vaikiukui
Klausimėlis- man šiandien gydytoja išvartė, kad kruopines košes ruošti su vandeniu, be jokio pienuko blink.gif feeeeee, juk turetu buti neskanu. ka jus apie tai galvojat?man nusitraukimas baisiai nepatinka, ale tada bent jau mišinuko įmaišyt, o ne H2O doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DDajana: 19 spalio 2009 - 14:31
sveikos,
cia gal truputi ir ne i tema, bet IKI prekybos centruose vyksta akcija:perki 2 vnt vaisines Hipp tyreles ir trecia nemokamai. Kadangi tu lietuvisku vaisiu nelabai ir bera, tai mes i kose dedam ir siu vaisiniu tyreliu, o ypac skaniai sueina avizine kose su slyvomis.
Atsakyti
QUOTE(DDajana @ 2009 10 19, 14:29)
vat taip kaip tu čia išdėstei mano gydytoja šiandien sakė thumbup.gif aš sakau, mamos žino geriausia ko reikia jos vaikiukui
Klausimėlis- man šiandien gydytoja išvartė, kad kruopines košes ruošti su vandeniu, be jokio pienuko blink.gif feeeeee, juk turetu buti neskanu. ka jus apie tai galvojat?man nusitraukimas baisiai nepatinka, ale tada bent jau mišinuko įmaišyt, o ne H2O doh.gif

Sveikos mamytes, prisijungiam jau ir mes i sita bureli smile.gif

Mes kruopines kosytes darom su....butent H2O ax.gif ir valgo puikiai..ir darzovienes su H2O,jokio MP, jokio misinuko.... tfu tfu tfu.... kolkas jam skanu tongue.gif
Atsakyti
Mes pradejom valgyti Milupos kruopu kosytes. Darydavau su misinuku, dabar pabandziau avizine kosyte su vandeniu. Visai skanu. Valgo puikiai.
O bandziau pirkti kruopas ir malti pati, tai visai neskanu, kaip miltai su vandeniu. Tai net nesiuliau vaikui. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kincioskis @ 2009 10 21, 07:46)
Sveikos mamytes, prisijungiam jau ir mes i sita bureli  smile.gif

Mes kruopines kosytes darom su....butent H2O  ax.gif  ir valgo puikiai..ir darzovienes su H2O,jokio MP, jokio misinuko.... tfu tfu tfu.... kolkas jam skanu  tongue.gif

mes šiandien kaip tik paragavom pirmą kruopų košę- ryžių. maišiau su mišinuku. vis dėl to man atrodo taip maistingiau nei su vandeniu g.gif
Atsakyti
o as nupirkau bebi avizos su obuoliais, ten parasyta kad uzvirintu pienu uzpili ir valgai g.gif kazkaip keista.... nereikia net virti g.gif ar tai sveika vaikui?
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
Mes pradejome nuo vaisiu tyreliu, po to ivedeme darzoviu kosyte, valge ir valgo viska labai noriai thumbup.gif Dabar jau valgom grudu kosytes, Milupa, Hipp. Darzoviene valgom pietum ir darom tik su vandeniuku, jokio misinuko schmoll.gif , o ryte ir vakare grudu kosytes 4u.gif Dar valgom banana, obuoliuka, bandem sausainiukus su misinuku, tyreles, jau jau greit pradesim ivedineti mesyte thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(vlymae @ 2009 10 22, 09:58)
o as nupirkau bebi avizos su obuoliais, ten parasyta kad uzvirintu pienu uzpili ir valgai g.gif  kazkaip keista.... nereikia net virti g.gif ar tai sveika vaikui?

Tai kad visos tos vaikiskos kosytes uzpilamos su misinuku arba vandeniuku 4u.gif na mes bebi nebandem, bet Hipp ir Milupa tikrai nereikia virti 4u.gif tikrai nemanau kad tai nesveika mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamukas2: 22 spalio 2009 - 17:53
QUOTE(Donata87 @ 2009 02 26, 18:16)
as ryziu dar nebandziau duoti... g.gif

o mano grazuole ryziu nevalgo
O ir avizu kose turiu maisyti su vaisui tyrelem, kad valgytu

Papildyta:
QUOTE(dange29 @ 2009 03 01, 21:21)
Mes tik bulvę, morką ir moliūgą ragaujam. Mėsos neduosiu dar mėnesį tikrai.

Mano grazuole mesa valgo jau nuo 5 men
Atsakyti
Siandien ragavom mesyte...pradejom nuo stirnienos bigsmile.gif
mes valgom kieta maista tik pietum,bet siandien gal jau vakarienai pavalgysim kruopienes g.gif
Atsakyti