Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

Dėkoju visoms už info 4u.gif
Manau pas Jus atkeliausiu dažniau biggrin.gif
Gėda, bet neturiu jokios patirties su orchidėjomis, o gėlytę turiu.
Noriu tinkamai prižiūrėt rolleyes.gif
Tarkim toks kvailas klausimas, kada reikia persodinti, kas kiek laiko?
Atsakyti
QUOTE(aleksandra_mija @ 2009 03 11, 15:11)
Tiesiog noriu sužinoti ar teoriškai įmanoma, kad vienastiebė orchidėja užaugintų antrą stiebą (ar taip būna iš vis praktikoje), aš to nežinau, niekur nerandu ats, dėl to ir klausiu, nes noriu sužinoti( žingeidumas )  blush2.gif  Ir tikrai nesiruošiu savosios gėlytės "prievartauti"  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 
Neseniai pamačiau pirkti orch su dviem stiebais, tai ir susimasčiau... o gal ten po dvi susodintos g.gif

Jei tu apie Phalenopsius klausi, tai tikrai įmanoma, kad kelis žiedstiebius išleistų (esu mačius ir su 3 wub.gif ), nors nemačiau dar kol kas, kad namie auginant išleistų kelis žiedstiebius smile.gif čia gal kuri labiau patyrusi augintoja galėtų tuom pasigirti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daluksa @ 2009 03 11, 14:50)
Žiūrėk ne į orines, bet tas kur vazono viduj  smile.gif pas mane ir vienoj yra truputį tų žalių samanų, bet auga, tai palikau  smile.gif

viduj jos zalsvokos, bet aciu uz patarima mirksiukas.gif vaziuosiu siandien trasu pirkti. o kaip teisingai palaistyti orchideja? ar pastatyti i inda su vandeniu pusvalandziui ar tiesiog palieti ant substrato ir ziureti, kad isbegtu visas vanduo?
Atsakyti
QUOTE(Melanija @ 2009 03 11, 15:40)
viduj jos zalsvokos, bet aciu uz patarima  mirksiukas.gif  vaziuosiu siandien trasu pirkti. o kaip teisingai palaistyti orchideja? ar pastatyti i inda su vandeniu pusvalandziui ar tiesiog palieti ant substrato ir ziureti, kad isbegtu visas vanduo?

Aš tai iš pradžių perlieju vandeniu, o po to jau statau į indą su vandeniu ir trąšom. Iš pradžių perlieju tam, kad trąšos šaknų nenudegintų. smile.gif
jei žalsvos, luktelk dar smile.gif
Papildyta:
QUOTE(simmonnete @ 2009 03 11, 15:29)
Dėkoju visoms už info  4u.gif
Manau pas Jus atkeliausiu dažniau  biggrin.gif
Noriu tinkamai prižiūrėt  rolleyes.gif

kai puvinys įsimeta, žievės jau visai sudūlėja, dar kokia nelaimė atsitinka, jau šaknys visiškai nebetelpa, o šiaip nereik smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daluksa: 11 kovo 2009 - 14:47
QUOTE(simmonnete @ 2009 03 11, 15:29)
Dėkoju visoms už info  4u.gif
Manau pas Jus atkeliausiu dažniau  biggrin.gif
Noriu tinkamai prižiūrėt  rolleyes.gif

As cia irgi naujoke, bet sita jau ismokau. teoriskai orchidejas persodinti reikia kas 2-3 metus, geriausia sita daryti po zydejimo ax.gif o kaip ten praktika rodo tai gal labiau ismanancios pasakys, as su tuo dar nesusiduriau.
Atsakyti
QUOTE(Melanija @ 2009 03 11, 15:40)
viduj jos zalsvokos, bet aciu uz patarima  mirksiukas.gif  vaziuosiu siandien trasu pirkti. o kaip teisingai palaistyti orchideja? ar pastatyti i inda su vandeniu pusvalandziui ar tiesiog palieti ant substrato ir ziureti, kad isbegtu visas vanduo?

visada merkiu i inda su vandeniu, o trasu dedu maziau nei nurodyta instrukcijose
Atsakyti
QUOTE(Daluksa @ 2009 03 11, 15:46)
Aš tai iš pradžių perlieju vandeniu, o po to jau statau į indą su vandeniu ir trąšom. Iš pradžių perlieju tam, kad trąšos šaknų nenudegintų.  smile.gif
jei žalsvos, luktelk dar  smile.gif

bet taip norisi patresti blush2.gif gal ir zydetu tada geriau, nes dabar tik toks vienas nupiepes ziedelis kabo unsure.gif ai bala nemate, dar palauksiu
Atsakyti
QUOTE(Melanija @ 2009 03 11, 15:56)
bet taip norisi patresti  blush2.gif  gal ir zydetu tada geriau, nes dabar tik toks vienas nupiepes ziedelis kabo  unsure.gif ai bala nemate, dar palauksiu

Norisi ir patampyt, kad greičiau augtų (bent jau man blush2.gif ), bet negalima lotuliukas.gif palauk, spesi patręšt smile.gif aš tai va, namie sedžiu, tai ir tupinėju aplink lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2009 03 11, 15:20)
gali ne du, o net 3 isa jau priklauso nuo gelytes noro zydeti, mano viena orchyte isleido ziedztiebi ir jis sustojo augti tada ji neiko nelaukus isleido nauja ir va koks grazuolis  smile.gif
user posted image

Ačiū
Kaip smagu bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(negative @ 2009 03 11, 15:32)
Jei tu apie Phalenopsius klausi, tai tikrai įmanoma, kad kelis žiedstiebius išleistų (esu mačius ir su 3  wub.gif  ), nors nemačiau dar kol kas, kad namie auginant išleistų kelis žiedstiebius smile.gif čia gal kuri labiau patyrusi augintoja galėtų tuom pasigirti  mirksiukas.gif

as toki turiu kur buvo isleides 3 ziedkocius,ant vieno buvo 3 ziedai ant kito 4 ant trecio 5,ir visai as nepatyrus augintoja mirksiukas.gif
Papildyta:
ir dabar isleides viena bet jau ko apie men stovi vietoj nieko nedaro ,nezinau kas jam,gal per salta
g.gif
Atsakyti
QUOTE(negative @ 2009 03 11, 15:32)
Jei tu apie Phalenopsius klausi, tai tikrai įmanoma, kad kelis žiedstiebius išleistų (esu mačius ir su 3  wub.gif  ), nors nemačiau dar kol kas, kad namie auginant išleistų kelis žiedstiebius smile.gif čia gal kuri labiau patyrusi augintoja galėtų tuom pasigirti  mirksiukas.gif

Man irgi labai gražu tokie išsikeroję (į plotį ) žiedynai, su keliais žiedkočiais wub.gif
Įdomu, kur čia ta paslaptis glūdi g.gif Gal užteks pakuždėti į ausytę gėlytei lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Pasigirsiu biggrin.gif
Mano gėlytė išleido kotelį ant kurio krauna žiedus, netrukus sužydės, labai laukiu.
Atsakyti