
...Ne taip senai radau receptuką, kuris neatims iš jūsų daug laiko ir vargo...O šeimyną tikrai palepinsim kiek kitokiais makaronais

Taigi, čiumpame spagečius...


Ko reikės: spagetti, trijų šviežių kiaušinių, porą šimtų gr. šoninės mėsos, sūrio (pageidautina Parmezano, nors...), skiltelės česnako, šiek tiek alyvuogių aliejaus, maltų juodujų pipirų, druskos, ir visai nedaug grietinėlės.
P.S. vėl gi: kiek-ko,-žiūrim iš praktikos...Čia maždaug 2-3 asmenims.
a) pasiruošiam šoninę, nuvalom česnako skiltelę.
b)dabar jau gaminsim kiaušininį užpilą, kuris turės būti kreminės konsistencijos. Atskiriam trynius nuo baltymų, sudedam tarkuotą sūrį, ir dar supilam kokius tris šaukštelius grietinėlės. Pabarstome pipiriukais. Visa tai plakame iki " kremo" .
c)apkepam šoninę kartu su skiltele česnako alyvuogių aliejuje.Kai tik česnakas patamsės,-jis jau bus atlikęs savo pareigą- jį išimkime iš keptuvės, o šoninę apkepame iki "taps permatoma".
d)makaronus verdame viena minute mažiau nei nurodyta pakuotėje, ir tada jau keptuvėje juos apvirusius sudedam kartu su šonine. Troškinam dar porą minučiu jau kartu.
e)pabaigoje šio proceso troškinį apipilame mūsų kiaušininiu užpilu. Tai galim atlikt ar į tą pat keptuvę ar jau suvertus makaronų-mėsos troškinį į paruoštą indą.Tuoj pat apibarstome tarkuotu sūriu. Aštresnių patiekalų mėgėjai papildomai pasibarsto maltais pipirais.
Ką gi- patogiau atsisėdam prie pietų stalo...Sako, balto vyno taurė labai tinka prie šio šedevro

S K A N A U S !