QUOTE(ernesin @ 2009 06 05, 00:58)
Na jei poveikis toks geras, visgi pasiliksiu prie sviestmedžio aliejaus
Ar gerai būtų jį su sėmenų maišyti?
O kas ten per priemonė reklamuojama tame puslapyje?

Ar gerai būtų jį su sėmenų maišyti?

O kas ten per priemonė reklamuojama tame puslapyje?
Sviestmedžio aliejus sausiems plaukams labai gerai, tik sunkiai tepasi, todėl jį galima sumaišyti su skystesniu aliejumi.
Ten svetainė apie dažymą chna (henna) ir basma (indigo), aš tą merginą tik kaip pavyzdį paėmiau.
QUOTE(Eve-line @ 2009 06 05, 08:41)
o sakykit kaip daznai rekomenduojama deti aliejaus kaukes?
Mano plaukai dazyti ir pasidare laaabai sausi, luzineja, skilineja
slenka... Matyt streso poveikis.
Tepu gausiai 2 kartus per savaite, laikau apie 2val. Gal per daznai?
Siaip kazkaip jie neatsigauna, reikes pakirpti biskutuka matyt...
VAkar tepiau linu semenu alieju... oj.. kokia plaukai minkstuciai, nepalyginsi su sezamu
Mano plaukai dazyti ir pasidare laaabai sausi, luzineja, skilineja

Tepu gausiai 2 kartus per savaite, laikau apie 2val. Gal per daznai?
Siaip kazkaip jie neatsigauna, reikes pakirpti biskutuka matyt...
VAkar tepiau linu semenu alieju... oj.. kokia plaukai minkstuciai, nepalyginsi su sezamu

Jei plaukai slenka nuo streso, tai aliejai jų visiškai neatstatys. Jei žinot priežastį, kodėl jums nepabandžius kokios melisų arbatos išgerti, ar pabandyti nusiraminti eteriniais aliejais? Rašau todėl, kad manau, stresas pakankama priežastis susigadinti sveikatą, o aliejai tik dalis pagalbos plaukams. Čia tarp kitko. Šiaip, aliejus galima tepti porą kartų per savaitę tikrai ir kuo ilgiau laikysit, tuo geriau (nebent laikysit ilgiau negu 12 val., tada per ilgai nekvėpuos oda, o aliejus vistiek nieko ypatingesnio per tris dienas nepadarys, negu padarytų per vieną naktį).

QUOTE(meteora_1 @ 2009 06 05, 11:41)
Gal kas zino kur butu galima isigyti nerafinuoto kanapiu aliejaus? kazin tikrai jis padeda banguotem plaukam nuo putimosi
gal kas bande? 

Gaila, nežinau, man irgi labai reikia mitybai papildyti. Kai rasit, labai prašau parašyti ir man?

Banguotiems plaukams gerai į savo aliejų kaukę įmaišyti taukmedžio sviesto, nes jis ypač tinka sausiems plaukams, tik nepatariu jo trinti į šaknis. Tiesa, jis yra kietesnis negu kiti, todėl jį reikia išsukti su mažu kiekiu skysto aliejaus ir tada atskiesti su tiek aliejaus, kiek reikia arba truputį pašildyti, kad suminkštėtų. Galima, aišku, naudoti ir gryną taukmedžio sviestą, bet jis brangokas. Taip pat tokiems plaukams gerai kokosų, simondsijų aliejai.
Aplamai, taukmedžio sviestas labai geras dalykas, bet nuo visų ligų neišgelbės. Čia tik patarimas jį naudoti. Patariu dėl to, kad taukmedžio sviestas yra labai skvarbus, riebus, bet nepalieka tokio blizgesio, kaip kiti aliejai, nėra visiškai išplaunamas muilo, todėl tinka sausai odai ir plaukams (bet dėl to paties, manau, netinka grynas galvos odai), yra natūralus konservantas, turi gydančių, atkuriančių savybių, UV filtrų, sumaišytas su kitais aliejais yra labai skalsus, nors vienas naudoti nėra patogus, nes yra kietokas. Tai ne tik reklamos pažadai (aš jo neplatinu ir nepardavinėju), o jis iš tiesų turi tokių savybių. Kuriai iš jūsų jo reikia, jūs pačios nuspręsit geriausiai, o rekomenduoju toms, kurių oda ar plaukai yra ypač sausi.
Aišku, nereikia pamiršti, kad daugelis žmonių turi savo mėgstamiausią aliejų - kas sėmėnų, kas alyvuogių, kas kokosų, o mano mėgstamiausias yra taukmedžio sviestas. Aš labai stengiuosi patarti objektyviai, bet nežinau, aš išėjo.