Įkraunama...
Įkraunama...

Dantų gydymas su narkoze

O kur Kaune su sedacija gydo? Taip ir neradau.
Aciuuuuu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliukas: 11 rugpjūčio 2010 - 08:13
Kai dukrai buvo 4m, turėjome baisų pūlinį. Prieš tai buvo pora savaičių ilgų ir didelių skausmų, bet Vokietijoj niekur negydė, siuntinėjo vieni pas kitus, būtume net tą pilną narkozę darę, bet kad reikėjo eiles laukti.. Grįžau į LT, irgi apėjau 10 gydytojų - jokių rezultatų, kol nesutino ir tada jau KMUK pragrežė prievarta pražiodinus ir laikant.. Panašiai vėliau Aukštėjoj [vienintelė įstaiga, kuri "pasirašė"] vyko to dantuko taisymas.. Mokėjau po 100lt už vaistų pakeitimą ir 200lt už pliombą, bet nebuvo nieko gaila, nes buvau praradusi viltį smile.gif Ir ką - po mėnesio ar dviejų pliomba iškrito.. Vėl skambinausi n daktarų, niekas nepriėmė, siuntė pas tuos, pas ką esame prisirašę.. Bet prisirašę pas nieka nebuvom, o su tokiomis problemomis prirašyti nenorėjo.. Kol nesikreipiau į buvusią savo įstaigą Šilainių Maximoj, kur netikėtai nelauktai, kaip koks stebuklas, su dantiste Asta vaikas puikiai susitarė ir labai maloniai tvarkydavosi dantis. Aišku, ne visada viską leisdavosi, reikėdavo ir man nemažai padirbėti prieš vizitus, ir daktarei, bet vistiek bent kažkiek rūpinomės. Aišku, su laiku atsirado daugiau sugedusių sad.gif Pradėjo tirpti dviejų krūminių šaknys, pradėjau kalbinti dukrą dėl traukimo, nes ir nuolatiniai krūminiai tuo metu pasirodė.

Bet visa bėda, kad dabar sugrįžom atgal gyventi į Vokietiją, ir apsivizitavom pas vieną vietinę giriamą daktarę.. Prisiklausiau visokių įdomybių, ir dabar jaučiuosi pasimetusi. Visų pirma, pareiškė, kad jos sutaisymai dantukų tikrai puikiai laikysis, ir nebus jokių plombų kritimo [nors aš maniau, kad pieniniam dantukui tokių garantijų negalima duoti? ]. Antra, iškart pasiūlė taisymą pilna narkoze arba kažkokiom dujomis, nuo kurių vaikas būna ramus ir nieko nejaučia - čia tikriausiai ta segnacija? Kur galima būtų pasiskaityti apie šalutinį poveikį? Dabar esu griežtai prieš bet kokią vaikų pilną narkozę, kai tai yra ne gyvybės klausimas, ir tokie pasiūlymai, kai sakau kad vaikas duodavosi taisyti, man įtartina. Įtariu, kad to kasos nepadengia, ir už tai reikėtų mokėti papildomai.
Dar kas nerimą, tai siūlymas taisyti visus dantis, net menkiausiai pažeistus, nes "Veisiasi bakterijos, gadinami nuolatiniai, esantys po gendančiais, burnoje pastoviai laikomi ligų sukėlėjai" ir tt. Pas mažesnįjį vaiką, sūnų, dantukai 10x geresni negu pas dukrą [nors valau ir maitinu vienodai], vos ant poros matosi vos rusvos dėmelės prie pat šaknų [nuo saldžių gėrimų, kaip aiškino daktarė, nors mes gėrimų negeriam, tik saldainius valgom ax.gif ]. Ir suskaičiavo tokių pas jį burnoje net 10, ir tai pateikė kaip mūsų nevalyvumo įrodymą, nors aš net nemačiau kur ji mato tą kariesą ant kai kurių dantų, ir visus juos reikės taisyti. Aš pati esu susidėjusi breketus, ir man tokių dėmelių prie šaknų prieš tai netaisė, nes sako, kad tokiu atveju reikėtų daug daugiau sveiko danties išgręžti, kad pliombą uždėti. O trijų metų vaikučiui tai mirtina bakterijų dozė, nes reikalinga net pilna narkozė?..
vnž, esu dabar susimėčiusi. Laukiame paskirto termino "dantų higienai", kad vaikus "supažindinti su aplinka", pamokinti mane dantų valymo, ir aišku, tai vėl gi kasų neapmokama, kainuos 50eur/1vaikui blink.gif Tikiuosi, tada pilnai išsiklausinėti apie jos numatomas procedūras, ir paprašyti pasiaiškinimo. Norėtųsi išgirsti nuomonę, apie būtinybę taisyti bet kokias mažytes dantų dėmeles naudojant net drąstiškas priemones, ir labiausiai - apie jų šalutinį poveikį.
Atsakyti
QUOTE(Adeliukas @ 2010 08 11, 08:13)
O kur Kaune su sedacija gydo? Taip ir neradau.
Aciuuuuu

mane irgi tai labai domina. Nejaugi Kaune netaiso dantuku su sedacija? Ka tik grizom su maziu is gydytojos, net neprasiziojo, iskart namo. Sake, kad sedacija vienintele iseitis. Skauda tik viena dantuka, kiti tvarkoj.
Gal kas zinote kur Kaune daro tokias proceduras????
Atsakyti
QUOTE(Greta @ 2010 08 18, 19:19)
mane irgi tai labai domina. Nejaugi Kaune netaiso dantuku su sedacija? Ka tik grizom su maziu is gydytojos, net neprasiziojo, iskart namo. Sake, kad sedacija vienintele iseitis. Skauda tik viena dantuka, kiti tvarkoj.
Gal kas zinote kur Kaune daro tokias proceduras????

Kauno mieste vaikams ir suaugusiems dantis su NARKOZE gydo Odontologijos centre ODONTEX, Gedimino g. 17, Kaunas. Tel 22 82 65

Įstaiga turi antrinio lygio sveikatos priežiūros licenciją, dirba aštuoni gydytojai, tame tarpe ir vaikų gydytojas odontologas. Vaikučiai važiuoja iš visos Lietuvos, beje pasitaiko ir suaugusiųjų, kuriems nuo vaikystės užsilikusi baimė stomatologinėms procedūroms. Narkozę duoda kvalifikuota gydytoja anesteziologė reanimatologė, turinti didelę darbo patirtį. Maloniai kviečiu visus tėvelius su vaikučiais. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(art555 @ 2010 09 16, 12:49)
Kauno mieste vaikams ir suaugusiems dantis su NARKOZE gydo Odontologijos centre ODONTEX, Gedimino g. 17, Kaunas. Tel 22 82 65

Įstaiga turi antrinio lygio sveikatos priežiūros licenciją, dirba aštuoni gydytojai, tame tarpe ir vaikų gydytojas odontologas.  Vaikučiai važiuoja iš visos Lietuvos, beje pasitaiko ir suaugusiųjų, kuriems nuo vaikystės užsilikusi baimė stomatologinėms procedūroms. Narkozę duoda kvalifikuota gydytoja anesteziologė reanimatologė, turinti didelę darbo patirtį. Maloniai kviečiu visus tėvelius su vaikučiais. 4u.gif

aciu uz atsakyma.
Aciu dievui, apsiejom be tokios proceduros. Apsilankem pas labai gera gydytoja, kuris mokejo "vyriskai" su mazuoju susitarti. Jau baigiam kruminuka susigydyti, ir nerva trauke, kanaliukus plombavo. Aisku, asaryciu buvo, bet vistiek geriau nei narkoze.
Atsakyti
QUOTE(art555 @ 2010 09 16, 14:49)

Įstaiga turi antrinio lygio sveikatos priežiūros licenciją, dirba aštuoni gydytojai, tame tarpe ir vaikų gydytojas odontologas.  Vaikučiai važiuoja iš visos Lietuvos, beje pasitaiko ir suaugusiųjų, kuriems nuo vaikystės užsilikusi baimė stomatologinėms procedūroms. Narkozę duoda kvalifikuota gydytoja anesteziologė reanimatologė, turinti didelę darbo patirtį. Maloniai kviečiu visus tėvelius su vaikučiais. 4u.gif

kokia valandos narkozes kaina? mes suradom ortopedijos klinikoj ir uzrase mus spalio 8 d. , gal sakau kitur pigiau g.gif dar galim persigalvoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2010 09 20, 21:41)
kokia valandos narkozes kaina? mes suradom ortopedijos klinikoj ir uzrase mus spalio 8 d. , gal sakau kitur pigiau  g.gif dar galim persigalvoti  ax.gif

O kur ortopedijos klinikoje yra?Ar jau tvarketes, gal galit papasakoti smulkiau kokia kaina narkozes ir kokiu budu ji taikoma?Aciu. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, norejau pasiteirauti del pieninuku, pas mano mazaja yra isimetes eduonis, istorija ilga, bet faktas, kad dantukai kai kurie pazeisti, pasirodeme Siauliu klinikose, pasake, kad netvarkys, nes iskris ir viskas bus gerai g.gif blink.gif kazkaip as suabejojau tuo...privacioje klinikoje sake ta pati...bet kiek skaitu literatura ir pan, rekomenduoja dantukus taisyti. Aisku 2 metuku vaikui neisaiskinsi sedeti ramiai ir se sedacijos kazin ar pavyktu issiukti. gal galite patarti kur kreiptis, kad gauciau padoru atsakyma.
Atsakyti
jei vaikui neskauda tų pagedusių dantukų, tikrai gal neverta jų taisyti su narkoze, geriau daugiau dėmesio skirti jų valymui.
Mano vaikui buvo nustatytas daugybinis kariesas. Gydytojai kmu iškart liepė registruotis ir traukti dantukus su narkoze. Bet ačiū D, numatytam laikui atėjus, vaikas susirgo, tad atidėjom operaciją...kurios vėliau ir nebeprireikė. Kruopštus dantukų valymas sustabdė karieso plytimą, o atėjus laikui, pieninius ėmė keisti nuolatiniai dantukai.
Atsakyti
QUOTE(lolbreta @ 2010 11 02, 14:10)
Sveikos mamytes, norejau pasiteirauti del pieninuku, pas mano mazaja yra isimetes eduonis, istorija ilga, bet faktas, kad dantukai kai kurie pazeisti, pasirodeme Siauliu klinikose, pasake, kad netvarkys, nes iskris ir viskas bus gerai g.gif  blink.gif  kazkaip as suabejojau tuo...privacioje klinikoje sake ta pati...bet kiek skaitu literatura ir pan, rekomenduoja dantukus taisyti. Aisku 2 metuku vaikui neisaiskinsi sedeti ramiai ir se sedacijos kazin ar pavyktu issiukti. gal galite patarti kur kreiptis, kad gauciau padoru atsakyma.

Mano 2 m. 3 men. vaikui jau suplanuotas dantuku taisymas su narkoze. Tam pasiryzome po to kai tariamai stabilus pagedes dantukas eme ir sukele staigia reakcija: temperatyra, veido istinimas,danti skubiai pasalino su sedacija (5 min. procesas) Bet kadangi burnyteje dar 5 nesveikuojantys dantukai, ryzomes visus juos sutvarkyti is karto su narkoze. Nes iki kritimo toli, o kai komplikuojasi, buna tikrai baisu. Tenka ir antibiotikus, ir nuskausminamuosius gerti. Dantukus valeme tikrai kruopsciai, bet... visada yra koks nors bet 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pipirmėtė: 25 gruodžio 2010 - 18:45
Aš ir bijau stomotologų ir skausmo bijau, bet su nuskausminamaisiais viskas man liuks būna,o narkozę daro turbūt tik išimtinais atvejais g.gif
Papildyta:
Aš ir bijau stomotologų ir skausmo bijau, bet su nuskausminamaisiais viskas man liuks būna,o narkozę daro turbūt tik išimtinais atvejais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pipirmėtė @ 2010 12 25, 18:42)
Mano 2 m. 3 men. vaikui jau suplanuotas dantuku taisymas su narkoze. Tam pasiryzome po to kai tariamai stabilus pagedes dantukas eme ir sukele staigia reakcija: temperatyra, veido istinimas,danti skubiai pasalino su sedacija (5 min. procesas) Bet kadangi burnyteje dar 5 nesveikuojantys dantukai, ryzomes visus juos sutvarkyti is karto su narkoze. Nes iki kritimo toli, o kai komplikuojasi, buna tikrai baisu. Tenka ir antibiotikus, ir nuskausminamuosius gerti. Dantukus valeme tikrai kruopsciai, bet... visada yra koks nors bet 4u.gif

Sveki, is kokio jus miesto?
Mes is Kauno, kita savaite suneliui planuojamas traukti 4 dantukus su narkoze. Siandien klausiau stomatologes del sedacijos, ji pasake kad Kaune niekas sedacijos netaiko verysad.gif O vaikas alergiskas, man labai neramu del tos narkozes unsure.gif
Gal kas zinote, ku Kaune taiko sedacija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaudi: 06 sausio 2011 - 19:17