Įkraunama...
Įkraunama...

Stomatitas

Gal jau pasikonsultavote? Mano pupą irgi ištiko ši bėda. Girdau daug vitamino C, tepu Dentinox tepalu, soda, bet jau savaitė nei pirmyn nei atgal. Neblogėja, bet ir negyja sad.gif Labai kraujuoja iš dantenų- kiekvinas kąsnis kruvinas... nebežinau ką dar galėčiau daryt.. Šiuo metu kalasi iltiniai. Labai sunkiai, gal viskas baigsis kai jie prasikals? Kaip galėčiau vaikui padėti?
Atsakyti
vobla, jau tex jums pakenteti cry.gif , mes pasikankinom gera savaite su zaizdelem, tik po to jau galejo normaliai valgyt be asaru, o dantenos dar ilgai kraujavo, bet as ir toliAu davinejau vit c. 4u.gif dar tepiau su fuksino skysciu, jis gaminamas vaistinej. dar pakentekit, jau greit sugys 4u.gif , tik svarbu nedirgint tu zaizdeliu, nei rugsciais gerimais, nei valgiais, reik rinktis silta svelnu maista, bei gerimus. matai, mums irgi stomatitas sutapo su dantuku dygimu, vienu metu kalesi net 4 kruminiai, o iltiniai dar tebedygsta iki siol. doh.gif gero ir greito pagyjimo 4u.gif
Atsakyti
Prieš metus ir mes tokią problemą turejom, tai mūsų saunuolė gydytoja išrašė tepalą Daktarin oral gel, bet iškarto perspėjo, kad ji gana sunku gauti. Tai teko, tikrai nemeluoju, pusę Kauno pervažiuot, ir radom, tai pagijom per kelias dienas. Be to dar gėrėm erškėtuogių sirupą, kad gauti vitamino C. Jei norit sužinot kur galima gauti tą vaistą, tai ieškokite www.vaistai.lt . Būčiau anksčiau žinojus šitą internet. adresą, tai gal nebūtų tekę pusę kauno pervažiuot.
Atsakyti
Matau, kad pavėlavau su atsakymu, bet paantrinsiu, kad būtina vitamino terapija, ypač vit C, galima tepti su fuksinu. Bet šiaip jau mano pažįstama pediatrė perspėjo, kad bet kuriuo atveju reikėtų pasirodyti pas gydytoją, nes stomatito priežąstys gali būti įvairios ir konkrečiu atveju gali būti skiriami netgi antibiotikai ar priešuždegiminiai preparatai
Atsakyti
Labadiena,

ar gali pas suaugusį žmogų "apsigyventi" stomtitas? Jau trys dienos kaip du viršutiniai ir du apatiniai (vienas priešais kitą) yra "iškelti" , išsižioti negaliu , nes skauda ties kaukolės ir žandikaulio sukabinimu. Toje pačioje vietoje yra žaizdelė (stomatitas). Padidėjęs vienas limfmazgis ir skauda toje pusėje gerklę. Ar gali būti viskas susiję su angina, ar dantimis? Ruošiuosi nueito pas odontologą, taigi taupant laiką ar man poliklinikoje pasidaryti dantų ir to žandikaulio nuotrauką, ar tai turi nuspręsti odontologas apžiūros metu?
Atsakyti
QUOTE(Viotinola @ 2005 08 10, 08:20)
Labadiena,

ar gali pas suaugusį žmogų "apsigyventi" stomtitas? Jau trys dienos kaip du viršutiniai ir du apatiniai (vienas priešais kitą) yra "iškelti" , išsižioti negaliu , nes skauda ties kaukolės ir žandikaulio sukabinimu. Toje pačioje vietoje yra žaizdelė (stomatitas). Padidėjęs vienas limfmazgis ir skauda toje pusėje gerklę. Ar gali būti viskas susiję su angina, ar dantimis? Ruošiuosi nueito pas odontologą, taigi taupant laiką ar man poliklinikoje pasidaryti dantų ir to žandikaulio nuotrauką, ar tai turi nuspręsti odontologas apžiūros metu?

Aišku nuotrauka nepamaišytų, bet tai tikrai nebus pagrindinis dalykas jūsų atveju apsprendžiantis diagnozę.
Atsakyti