[quote=mutte,2005 08 10, 12:15]
Tikrai nesuklysiu pasakydama, kad mes nei viena neplanuojame pagimdyti nesveiko vaikelio. Pradedamos ir nesiodamos ji po sirdute svajojame kad tai butu mergaite arba berniukas, kuris graziai sypsosis, garsiai juoksis, smagiai lakstys ir bus musu gyvenimo dziaugsmas...
Turbut nesuklysiu, kad dazna is musu zino, kad yra ir gimsta nesveiku vaikuciu, bet tikime, kad tai atsitinka kazkam ir kazkur ir tik ne man...
Taip ir as pradedama, nesiodama ir gimdydama svajojau ir galvojau apie sveika vaikuti... deja

jau po poros valandu gimdymo suzinojome, kad musu mergytei itariamas genetinis sutrikimas - Ternerio sindromas.
Genetinis sindromas skamba labai baisiai, o tuo labiau, kai apie ji nieko nezinai...
Niekada nepagalvojau, kad gimus taip lauktam ir issvajotam vaikuciui isliesiu tiek asaru, kad nenoresiu atsiliepti i telefono skambucius, nes zinau, kad isgirsiu pilnus dziaugsmo balsus ir sveikinimus...
Labai noreciau, kad atsilieptu mamos susidurusios su sia liga. Tokiu mergaiciu gimsta tik 1 is 2500. Musu nera daug, bet butu daug lengviau jei susiburtume ir pasidalintume savo dziaugsmais ir vargais.
vilma
[
Laba diena!
Perskaiciau Tavo laiskus ir nutariau parasyti, o tiksliau prasyti patarimu. Neseniai pagimdziau dukryte ir mano nelaimei isgirdau tokia pat zinia kaip ir Tu - itariamas genetinis sindromas. Kadangi Tavo seimyna irgi susidurete su sia liga, gal galetum patarti, kas musus laukia? Mano Simonytei dar tik 2 savaites. Tavo dukrytes kur kas didesnes. Kuri Tavo dukryte serga sia liga - vyresnioji ar mazyle? Kaip kovojate su sia klastune liga? Manau tik zmogus susidures su liga gali pasakyti kas tai yra is tikruju, o knygose aprasyta informacija - tai tik sausi faktai...
Kaip auga Tavo mergyte? Ar matyti ligos pozymiai vizualiai?
Labai lauksiu Tavo laisko. Stiprybes Tavo seimynai!
Su pagarba,
Inga