viskas priklauso nuo laikymo sąlygų. šaldytuve (sausai) jos ilgaiu išbūna, šiltoje patalpoje laikomos gali ir termino pabaigos nesulaukti. ypač spalvotos ir slaidai. praėjusiais metais bandžiau 2002 pasibaigusio galiojimo. vaizdas yra, su spalvom kiek sudėtingiau. jo "pabėga" ir atstatyti jas sunkiau. pabandyk pasibaigusio galiojimo gerosios vilties 23 berods (foto.lt parduotuvėje). ten sandėlyje nebrangiai (pigiau, ne ebejui gausis) parduoda pasibaigusio galiojimo spalvotas. pernai slaidus fuji provia ir velvia 120 juostas pirkau po 5-6 lt, gal 7, bet nebrangiau. o naujas toks kainuoja virš 20. b/w juostoms metai-du iš viso manau ne problema. kiek laiko ryškinant pridėsi ir tiek (eksperimentiniu būdu nustatysi). tada kai ryškinom, pameni, Sansaros juostą eksponuotą prieš n metų išryškinom, ir gavosi
.

QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 13, 14:45)
Puriena, tai as kaip tik vakar ji knygyne ir ziurejau, tik kad apie 150lt kainavo, tai suabejojau. jeigu uztikrintai nori, galiu paimt tau ta ekzemplioriu.
Ačiū, Gaziulka, jau turiu. ms labai greitai nupirko. Ačiū

Andriuska, geros geros..
QUOTE(_ms_ @ 2009 03 13, 21:15)
Gaziulka LFS dar liko keli egzemplioriai po 120 lt. Man ten minejo, kad sekantys bus po 150, o dar veliau po 170 lt
nu va - jau nusipirkau sivakar uz 150, tiek to. seniai taip ko nors norejau.

skenuoju spalvota juosta ir per visus kadrus per visa juostos ilgi gaunasi tokia zalsva linija. speju, kad skenavimo problema, nes is naujo idejus juostele ta linija atsiranda kt vietoj. bet atsiranda. ir paciam negatyve jos lyg ir nepastebiu. ka ne taip darau? parodyt ar suprantat, kame problema 
aj, idedu kad is karto aiskiau butu
(zemiau foto vidurio)

o cia jau l.akivaizdziai

aj, idedu kad is karto aiskiau butu
(zemiau foto vidurio)

o cia jau l.akivaizdziai

turiu tą pačią problemą. vieną skanerį buvau pakeitęs kaip garantinį, su kitu nesiparinu (nors užknisa). matyt kai skaneris veikė kišai kokį USB įrenginį (raktą pvz) ir skaneris buvo pakibęs? nereikėjo draiverių perinstaliuoti? aš buvau įspėjęs, kad skanuojant negalima jungti jokių USB įrenginių, bent jau su canon skaneriais. jie pakimba ir matyt ne tik programiškai, bet "kietai" pasidaro klaida. skanavimo liniuotė labai jautrus mechanizmas, vis tik į vieną mm tiek linijų turi tilpti, tai kažkas piz...t.y. šaibom ir išeina. mano bveik visi skanai su gražia juoda linija per centrą eina. siaurai juostai kaip ir nieko būtų, bo per rėmo centrą, o vat vidutiniam - per kadro centrą. kartais gesinu su healing tulų. o kartais palieku. o spalvotoje ta bjauri žalia juosta. jei garantinis - keisk.
QUOTE(andriuska @ 2009 03 15, 00:09)
turiu tą pačią problemą. vieną skanerį buvau pakeitęs kaip garantinį, su kitu nesiparinu (nors užknisa). matyt kai skaneris veikė kišai kokį USB įrenginį (raktą pvz) ir skaneris buvo pakibęs? nereikėjo draiverių perinstaliuoti? aš buvau įspėjęs, kad skanuojant negalima jungti jokių USB įrenginių, bent jau su canon skaneriais. jie pakimba ir matyt ne tik programiškai, bet "kietai" pasidaro klaida. skanavimo liniuotė labai jautrus mechanizmas, vis tik į vieną mm tiek linijų turi tilpti, tai kažkas piz...t.y. šaibom ir išeina. mano bveik visi skanai su gražia juoda linija per centrą eina. siaurai juostai kaip ir nieko būtų, bo per rėmo centrą, o vat vidutiniam - per kadro centrą. kartais gesinu su healing tulų. o kartais palieku. o spalvotoje ta bjauri žalia juosta. jei garantinis - keisk.

bet anksciau nebudavo tokiu problemu

nu va

Sveiki visi.Kuri laika vis uzmesdavau cia aki kaip ir kas vyksta,bet vis nesiveldavau i diskusijas,nes kaip ir neturejau kuom pasidalinti,turiu omenyje juostinis fotografavimas judejo letai,laaaabai letai
. Na o paskutiniu metu jis kiek igavo greicio ir pribrendo reikalas ikisti ir savo liezuvi
,tiesa nera archyvas toks didelis kaip pas esancius dalyvius,bet svarbiausia jis dideja
. Kaip matau kalba eina apie skanerius ir skanavima,ka as irgi visai nesenai pradejau daryti.Butu idomu kokius nustatymus dazniausiai naudojate skanuodami spalvotas ar juodai baltas juostas,kokia rezoliucija pasirenkat,ar kas bandet eksperimentuoti su juosteliu deklo/laikiklio auksciu,turiu omenyje ieskant optimalaus ryskumo.Kol kas kazin ko nesu priskanaves,nes eksperimentuoju visokius nustatymus,bandau surast optimalu varianta,bet kai kuriuos nuskanuotus variantus idesiu,kad butu galima pasidalinti mintimis

Hmmm, pasirodo maniske buvo prisijungusi ir neatsijunge
tai as pasinaudojau jos logu
,tai jeigu ka, cia rasiau as,o ne wyshnia

QUOTE(barsas @ 2009 03 15, 02:04)
Hmmm, pasirodo maniske buvo prisijungusi ir neatsijunge
tai as pasinaudojau jos logu
,tai jeigu ka, cia rasiau as,o ne wyshnia 

labas, Artūrai, dažniau užsuk ir pasirodyk nuotraukas kada nors.. Mirsiu nepamiršiu, kaip mes su bite laukėm, kol paspausi, o Tu vis nespaudei