Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Gaziulka, tokias miesto panoramines nuotraukas panašiai ir įsivaizduoju, nors aišku norisi kokio atspirties taško, na kad ir tarkim apšvietimo krypties, ar dar ko. Bet man visai žiūrisi. Teisingo miesto panoraminės nuotraukos.

Dar dėl juostelių atidarymo. Mano vyras netyčia, besukinėdamas dvi juosteles rankoj kaip meditacinius rutuliukus biggrin.gif atrado tokį fokusą adox juostelėms (džiaugiuosi, kad neapšvietė biggrin.gif ) - užmauni vieną kasetę ant kitos, paspaudi ir atsidaro viršutiniosios dangtelis. Nestipriai jie ten uždėti. Kodak taip nesidaro, ten jau rimčiau uždaryta.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 04 06, 08:35)
Gaziulka, tokias miesto panoramines nuotraukas panašiai ir įsivaizduoju, nors aišku norisi kokio atspirties taško, na kad ir tarkim apšvietimo krypties, ar dar ko. Bet man visai žiūrisi. Teisingo miesto panoraminės nuotraukos.

Dar dėl juostelių atidarymo. Mano vyras netyčia, besukinėdamas dvi juosteles rankoj kaip meditacinius rutuliukus biggrin.gif atrado tokį fokusą adox juostelėms (džiaugiuosi, kad neapšvietė biggrin.gif ) - užmauni vieną kasetę ant kitos, paspaudi ir atsidaro viršutiniosios dangtelis. Nestipriai jie ten uždėti. Kodak taip nesidaro, ten jau rimčiau uždaryta.

nu gal.

tai dabar jau be problemu su atidarytuvu atidarau bet kokia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 06 balandžio 2009 - 09:04
adox juostele su ranka be atidarytuvo atidarau. o Kodakines - tik su kardu smile.gif

turiu kazkur dar kelis specializuotus atidarytuvus - kur pas Gaziulka nuorodoj. Bet jie man kazkaip gendantys labai ir ilgiau uztrunka nei "agresyviuoju" budu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 06 balandžio 2009 - 09:08
QUOTE(Gaziulka @ 2009 04 06, 09:13)
as tai niekaip negaliu "susitaikyti" su paskutiniuju formatais doh.gif kzk nesuprantu - kodel as turiu klaidzioti? nezinau, gal atspausdinus ir interjere kur pritaikius ir idomiai, bet dabar man l.truksta gestalto tokio, visumos - paziuri, ir obana - "turi" ir vaizda, ir minti, ir viska

miesto panoramoje sunku parodyti kitokią mintį, kaip patį miestą. bent man taip atrodo. pati panorama suponuoja smulkų objektų mastelį ir tai, kad jų bus daug. fotografuodamas negaliu pakeisti arcitektų ir statbininkų darbo. jau ką turime, tą turime. be to, kad man pačiam bus įdomu pažiūrėti po kokių 10-20 metų į šias nuotraukas ir pamatyti, kaip pasikeitė miestas (fotografuota iš tokių taškų, kurie ir po tokio laiko nesunyks ir galima bus pakartoti kadrą), man dar patiko:
1. foto tai, kad iš esmės Vlnius - tai didelis kaimas, ir nuotrauka daryta iš vietos, esančios nepertoliausiai nuo centro, atrodo, kaip daryta iš laukų bažnytkaimio prieigose.
2. foto patinka V formą, kurią sudaro Barboros Radvilaitės ir nežinau kitos gatvės pavadinimo, o taip pat tos V centre esanti bažnyčia, kuri dominuoja kadro cenre (šitoje špygoje nelabai matosi, bet fokusas buvo nustatomas būtent pagal tos bažnyčios varpinę ir tikiuosi, didesniame formate geriau matysis).
3.foto man patinka ^, kurią sudaro Šventaragio gatvė ir viršutinės pilies siena, o centre - katedros varpinė ir valdovų rūmai. Patinka Gedimino pilis, kuri kitaip, nei įprastai, yra žemiau taško, iš kurio fotografuota. patinka vėliava ant pilies, tai, kad ji aiškiai matosi.

man būtent patinka klaidžioti akimis ir ieškoti pažįstamų pastatų. aš suprantu, kad taip sumažinus nuotrauką jos aštrumas rėžia akį ir atrodo kaip fotošopo šarpinimo/bliurinimo triukai, bet normalaus dydžio skane taip nėra. aš ketinu bandyti padaryti atspaudą 40 cm per ilgąją kraštinę. jei pavyks - parodysiu kada nors.

tiesa, kas man nepatinka - tai tas bjaurus "dangoraižis" Savanoriu gatvės pradžioje. tas pasibaisėtinas juodas "falas" (pavadinkim jį gražiai) man rėžia akį ir gadina miesto horizontą.

iš artimesnių mano planų: iš tos vietos padaryti kelis kadrus ir sujungti skaną į vieną panoraminę nuotrauką. dabar dėl kiek skirtingų objektyvo padėčių negaliu žmoniškai sujungti šių dviejų skanų į vieną (gaunasi negražiai).
Atsakyti
andriuska, snekejau su marijum. Internete rado toki mona. jis i IR juostele fotografavo per apsviestos spalvotos juosteles gabaliuka. Jei eksponometras siulo 1/30 arba dar trumpesni - tai geriausias rezultatas - apie 1 minute su tuo "filtru". Rezultatu dar nemaciau, bet parodys smile.gif

Puriena6 - sveikinu su tuo daiktu ir laukiu kadru smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 06 balandžio 2009 - 12:31
metodas žinomas, tik naudoti reikia slaido gabaliuką (neeksponuotą, bet išryškintą) http://photo-element...udo_ir/RVP.html (pagal nuorodą straipsnuose daug geros info. pats bandžiau į skaitmeną (turėjau berods fuji astijos plačios slaidą ir atkirpau neeksponuotą gabalą. galiu pasakyti, kad tai tik truputi į tą pusę. su tiru IR filtru nėr ką lyginti. aišku, tai buvo su skaitmena, kurios hotmiroras kerta nafig didžiają dalį nematomų IR spindulių. gal su tikra IR juosta viskas gaunasi kitaip...
Atsakyti
puriena, tai ka nusipirkai? ax.gif baikit cia taip mislingai su ms sneket cool.gif
Atsakyti
ne mislingai smile.gif as tik pradzioj reikalo kaltininkas ir tarpininkas buvau del vieno nuostabaus daikto smile.gif bet pati puriena pasigirs wink.gif
Atsakyti
Parsinešiau pagaliau ir aš pirmus juostinius kadrau. Nežinau gal aš čia dabar kažkokioj euforijoj, bet nu man gėris nerealus. Ir tiek džiaugsmo apturėjau, nes nebereikia nagrinėti kur fokusas, kur nea, ar čia eina ką išspausti dar iš kadro ar nea lotuliukas.gif Kažkaip man rodos dauguma kadrų gavosi kokybiški ir aišku jie visi į šeimos albumą, bet jau tikrai žinau kad spaudinsiu ir nemažai iš pirmos normaliai išfotkintos juostos thumbup.gif Įmetu kelis kadrus, labai nekritikuokit blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Ir dabar klausimas(jaučiu kad tundriškas, nu bet žinokit realiai kol pats nepradedi kažko daryti gali tik skaityti ką jūs čia rašot ir ausim klapsėti, bo bent jau aš daugiau nei pusės nesuprantau blush2.gif )- čia kaip suprantu tos visos šiukšlės skanuojant atsirado (šiaip man šiandien jos lyg ir nemaišo lotuliukas.gif ), bet vis tiek noriu žinoti smile.gif Tai čia jei pati skenuosiu, tai galėsiu kažkiek išvengti tokių problemų g.gif Ir jaučiu kad noriu skenerio, bet dabar vėl klausimas kokio man reikia blink.gif Brangaus tikrai neįpirksiu, bet nesinori ir visai aklai pirkti unsure.gif Žinau kad jau apie tai kalbėta nemažai, ir viską skaičiau, bet vis tiek mėtausi dabar unsure.gif
Atsakyti
Laba,
atsiprašau, kad taip vilkinu dėl naujo pirkinio - darbai visokie užpuolė smile.gif Per Marių iš Marijaus nusipirkau tokį fainuolį Seagull big twin 4.grey edition. TLR. Kol kas dar tik bandausi - kokie ten gali būti normalūs kadrai iš to irnesakyk.gif Neturiu eksponometro, reikia nusipirkti dirželį ir ajajai - skenerį.. Šnd kai paklausiau fotopro: "ar skanuojat vidutinį formatą?" Atsakė :" taip - 5lt už mažiausios rezoliucijos kadrą blink.gif Kol aš nusipirksiu skenerį, tai jie mane į bankrotą nuvarys - tikrai.

Aš aplamai nusėdusi - fototechnikoje ryškalų neturi, nusipirkau tik fiksažą . O taip noriu ryškinti.. Parsinešiau dar šnd spalvotą juostelę... - ta ana.. su bruknėm gavosi smile.gif
Eisiu geriau Rakausko albumą pavartysiu smile.gif
Atsakyti
Purien, ateik geriau paklausyt, kaip as tau pavyyyyyyyydziu cool.gif

Sm, o tau cia labas skenavo su tiek siuksliu? g.gif ir isvis jos kzk specifines g.gif nes siaip jie gi tvarkingai padaro. apie skaneri tau jau pasakiau, ka zinojau mirksiukas.gif

aj, gi dar pagalvojau, kad priedo is Marijaus wub.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 06 balandžio 2009 - 20:57
Aha, Gaziulka, aš irgi baisiai patenkinta wub.gif

ms, dar kartelį - ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 06 balandžio 2009 - 21:34