QUOTE(Gaziulka @ 2009 04 06, 09:13)
as tai niekaip negaliu "susitaikyti" su paskutiniuju formatais

kzk nesuprantu - kodel as turiu klaidzioti? nezinau, gal atspausdinus ir interjere kur pritaikius ir idomiai, bet dabar man l.truksta gestalto tokio, visumos - paziuri, ir obana - "turi" ir vaizda, ir minti, ir viska
miesto panoramoje sunku parodyti kitokią mintį, kaip patį miestą. bent man taip atrodo. pati panorama suponuoja smulkų objektų mastelį ir tai, kad jų bus daug. fotografuodamas negaliu pakeisti arcitektų ir statbininkų darbo. jau ką turime, tą turime. be to, kad man pačiam bus įdomu pažiūrėti po kokių 10-20 metų į šias nuotraukas ir pamatyti, kaip pasikeitė miestas (fotografuota iš tokių taškų, kurie ir po tokio laiko nesunyks ir galima bus pakartoti kadrą), man dar patiko:
1. foto tai, kad iš esmės Vlnius - tai didelis kaimas, ir nuotrauka daryta iš vietos, esančios nepertoliausiai nuo centro, atrodo, kaip daryta iš laukų bažnytkaimio prieigose.
2. foto patinka V formą, kurią sudaro Barboros Radvilaitės ir nežinau kitos gatvės pavadinimo, o taip pat tos V centre esanti bažnyčia, kuri dominuoja kadro cenre (šitoje špygoje nelabai matosi, bet fokusas buvo nustatomas būtent pagal tos bažnyčios varpinę ir tikiuosi, didesniame formate geriau matysis).
3.foto man patinka ^, kurią sudaro Šventaragio gatvė ir viršutinės pilies siena, o centre - katedros varpinė ir valdovų rūmai. Patinka Gedimino pilis, kuri kitaip, nei įprastai, yra žemiau taško, iš kurio fotografuota. patinka vėliava ant pilies, tai, kad ji aiškiai matosi.
man būtent patinka klaidžioti akimis ir ieškoti pažįstamų pastatų. aš suprantu, kad taip sumažinus nuotrauką jos aštrumas rėžia akį ir atrodo kaip fotošopo šarpinimo/bliurinimo triukai, bet normalaus dydžio skane taip nėra. aš ketinu bandyti padaryti atspaudą 40 cm per ilgąją kraštinę. jei pavyks - parodysiu kada nors.
tiesa, kas man nepatinka - tai tas bjaurus "dangoraižis" Savanoriu gatvės pradžioje. tas pasibaisėtinas juodas "falas" (pavadinkim jį gražiai) man rėžia akį ir gadina miesto horizontą.
iš artimesnių mano planų: iš tos vietos padaryti kelis kadrus ir sujungti skaną į vieną panoraminę nuotrauką. dabar dėl kiek skirtingų objektyvo padėčių negaliu žmoniškai sujungti šių dviejų skanų į vieną (gaunasi negražiai).