QUOTE(aistejukas @ 2009 06 12, 12:42)
Na taip pabaigoje gal ir galima, tik as niekada nebandziau, parasykite veliau kaip sekesi

Zinau, ad su petunijomis galima,o va surfinijos issigimsta

Na bet jus pabandysite ir mums papasakosite

Jei kas gero iseis, tada koki rugseji ir as paliksiu kelis ziedelius, kad subrandintu seklas.
Aš tai visada nuo savų surfinijų sėklytes nusiimu ir viskas gerai gaunasi. Tik šiemet jos man pokštą iškrėtė. Praėjusiais metais šalia šviesios, beveik baltos surfinijos buvau pasodinusi iš turgaus pirktą raudoną (
sakė, kad surfinija, o visai nesviro - pasirodo - petunija). Dar augo šalia violetinė smulkiažiedė surfinija. Tai šiemet iš praėjusių metų sėklyčių užaugo įvairių spalvų surfinijos: rausvos, rausvos su oranžiniu prieskoniu ir net violetinės. Pasirodo, kad gėlytės kaimynės apdulkino

- vat ir gavosi visokių spalvų. Pasirodo, kad norint tokių pat surfinijų užsiaugint, negalima šalia kitokių sodint. Anksčiau augindavau tik rausvas
(buvau pirkusi iš sėklų parduotuvės, o ant pakelio buvo gražių ryškiai oranžinių surfinijų foto - apgavo - visos rausvos užaugo, o pakelis brangiai tada kainavo - už 6 sėklas mokėjau daugiau nei 6 Lt) ir kasmet nusiimdavau sėklas, o kitąmet užaugdavo visiškai tokios pat.