QUOTE(Ramunaite @ 2009 09 12, 13:58)
<...>
1. Jeigu Kunigas atiduoda daug metų tarnystės Dievui, o tada sutinka moterį, ją pamilsta. Taip, save ir mylimą gerbiantis žmogus, paliks tarnystę.
<...>
2. Aš nieko nesmerkiu. Prie ko čia senmergės ir senberniai? Jie nepasirenka savo likimo, tiesiog taip atsitinka, jog nesutinka to vieno žmogaus.
<...>
3. Šiuo atveju aš kalbu apie kunigų celibatą. Apie santuoką. Kad tai yra natūralu, o celibatas tam prieštarauja.
4. O čia ne celibato pasekmės: http://tomasviluckas...viete-1665.html ?
5. Kariai, partizanai, gydytojai vienaip ar kitaip padeda žmonėms, kovoja už laisvę. Aišku, sveikintina. Bet prie ko čia celibatas? Pasiaukojimas nuo celibato skiriasi. Jei Kunigas turi žmoną (pvz Latvijoje), reiškia jis jau nesiaukoja dėl žmonių, nepadeda?
1. Jeigu Kunigas atiduoda daug metų tarnystės Dievui, o tada sutinka moterį, ją pamilsta. Taip, save ir mylimą gerbiantis žmogus, paliks tarnystę.
<...>
2. Aš nieko nesmerkiu. Prie ko čia senmergės ir senberniai? Jie nepasirenka savo likimo, tiesiog taip atsitinka, jog nesutinka to vieno žmogaus.
<...>
3. Šiuo atveju aš kalbu apie kunigų celibatą. Apie santuoką. Kad tai yra natūralu, o celibatas tam prieštarauja.
4. O čia ne celibato pasekmės: http://tomasviluckas...viete-1665.html ?
5. Kariai, partizanai, gydytojai vienaip ar kitaip padeda žmonėms, kovoja už laisvę. Aišku, sveikintina. Bet prie ko čia celibatas? Pasiaukojimas nuo celibato skiriasi. Jei Kunigas turi žmoną (pvz Latvijoje), reiškia jis jau nesiaukoja dėl žmonių, nepadeda?

1. Kunigas tarnauja Dievui patarnaudamas žmonėms. Jo gyvenimas atiduotas Dievui ir jis "susituokęs su Dievu". Jei jis save gerbia tai jokiu būdu savo ištikimybės ir pažado nelaužys vardan meilės žmogui.
2. Kai kurie pasirenka.
3. O daugpatystė irgi natūralu? Gal mūsų įstatymai irgi prieštarauja natūralumui, juk kai kas jaučia norą dažnai keisti partnerius, gamtoje daug gyvuliukų turi haremus... Santuoka gal irgi nenatūralu?
4. Žinoma bendruomenėse kurios nesilaiko celibato gėjų ir pedofilų nebūna

5. Sugebėjimas save riboti vardan aukštesnių tikslų vienija karius, gydytojus, kunigus...
Ką nors komentuoti apie kitų konfesijų kunigus negaliu, nesu įsigilinus į tai.
Žinau tik tai, kad katalikų kunigo kelias yra tikrai kilnus ir vedantis į tobulumą. O kaip kas sugeba juo eiti kita kalba. Atsakingumas, savo žodžio laikymasis, garbės suvokimas dabartinėje visuomenėje gerokai sunykusios sąvokos. Ir ne vien kunigai nėra šventi, nes jie yra tokie kaip bendruomenė, visuomenė, kuri juos pagimdo, užaugina ir įtakoja.