Įkraunama...
Įkraunama...

Kunigų celibatas

Jeigu jos domina tokio pobūdžio "mokymai" pati pasieškokite, aš vieną kartą per klaidą pabuvau - ačiū daugiau nenoriu doh.gif doh.gif

Tai vat tą ir sakau, kad bažnyčia mažiausiai susijusi su tiesioginiu vaikų auginimu ir auklėjimu, tačiau viešai skelbti lempinius motyvus - oi kokie "ekspertai". Ką žmogus gali pasakyti apie namo statymą, jei pats jo niekada nestatė? Ogi nieko - čia tas pats.
Atsakyti
Tai jei aš nesu nužudžiusi žmogaus, tai niekaip negaliu žinoti, kad tai blogis ir apie tai kalbėti?
Kiek vaikų reikia užauginti, kad galėtum pasakyti, kad žudyti vaikų negalima?
O Jus nieko prieš, kad vyrai gali būti ginekologais?

Beje, Jūs pasidomėkit, vienuolijos dažnokai steigia vaikų globos namus, parapijos - dienos centrus ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Išmintinga: 08 liepos 2014 - 10:05
Galite pasakyti, jog tai blogis, tačiau savijautos nužudžius žmogų vis tiek nesuprasite, nes to nepatyrėte.

Nu taip kunigai apie vaikų auklėjimą ir auginimą tikrai žino tiek pat, kiek tėvai... kurgi ne doh.gif doh.gif

Steigia steigia už kitų lėšas, o paskui nė vienas kunigas ten nesirodo metų metus, pas mus mieste buvo toks atvejis, kai kunigėlis atlėkdavo tik pasifotkinti per šventes lotuliukas.gif O vienuolės turi kažką dėl akių veikti, dar betruktų, jog dykaduoniautų diena iš dienos, tai bent kažką paveikia...
Atsakyti
O Jums nekliūna vyrai ginekologai, kurie niekada nagimdė, niekada nevartojo kontraceptikų ir neturėjo spiralių? smile.gif
Jums nekliūna mokytojai, kurie neturi savo vaikų?
Žurnalistai, kurie rašo apie verslą, niekada patys nebuvę verslininkais, arba apie politiką, patys nebuvę politikoje, arba žemės ūkį, net negyvenę kaime? smile.gif

Jūs apskritai katalikė?
Atsakyti
Ne, ginekologai nekliūva smile.gif
Mokytojai nekliūva... vaikų neturinti matematikė negali išmokyti matematikos,jei neturi vaikų? biggrin.gif
Kliūva smile.gif

Krikštyta ir priversta eiti komunijos ne savo valia, bet žinoma, kad ne katalikė.
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2014 07 08, 10:47)
Ne, ginekologai nekliūva smile.gif
Mokytojai nekliūva... vaikų neturinti matematikė negali išmokyti matematikos,jei neturi vaikų? biggrin.gif
Kliūva smile.gif

Krikštyta ir priversta eiti komunijos ne savo valia, bet žinoma, kad ne katalikė.

Na, tada bent jau kai kurie kunigai, kurie turi mediko išsilavinimą ir darbo patirties iki tapimo kunigais, neturėtų piktinti kalbėdami apie gyvybę wink.gif Pvz. prof. kun. A.Narbekovas smile.gif

Tada Jums neturėtų rūpėti nei Katalikų Bažnyčios mokymas, nei kunigų celibatas, nei biudžeto panaudojimas smile.gif Pvz. man tai visiškai vienodai ką kalba, kaip gyvena ir kaip leidžia pinigus Jahovos liudytojai arba kokia Krišnos sąmonės religinė bendruomenė.
Atsakyti
Teko skaityti straipsnių užsienio spaudoje apie kunigų gyvenimą, konkrečiai Italijoje.Daug italų kunigų yra gėjų, jie lankosi savo gėjų klubuose, turi tarpusavyje homoseksualių santykių.Jei ten tarpusavyje santykiauja, lai daro ką nori, svarbiausia, kad neliestų vaikų.
Beje, paskutinė šiandien skaityta žinia - popiežius italų mgistratūrai perdavė kunigų pedofilų sąrašą.
Atsakyti
P.S.Dėl tos magistratūros nesu tikra, ryte skaičiau straipsnį apie tai, bet dabar jo neberandu, norėjau pasitikslinti žinias.
Atsakyti
QUOTE(Išmintinga @ 2014 07 08, 12:36)
Na,  tada bent jau kai kurie kunigai, kurie turi mediko išsilavinimą ir darbo patirties iki tapimo kunigais, neturėtų piktinti kalbėdami apie gyvybę wink.gif Pvz. prof. kun. A.Narbekovas smile.gif

Tada Jums neturėtų rūpėti nei Katalikų Bažnyčios mokymas, nei kunigų celibatas, nei biudžeto panaudojimas smile.gif Pvz. man tai visiškai vienodai ką kalba, kaip gyvena ir kaip leidžia pinigus Jahovos liudytojai arba kokia Krišnos sąmonės religinė bendruomenė.

Gal neaiškinkit, kas man turėtų rūpėti, o kas ne. Čia laisvas forumas, kur noriu ten ir diskutuoju. O kas jums įdomu man visiškai neaktualu.

Tokių kunigų kaip Narbekovas vienetai, visi kiti siauraus požiūrio senukai, tik ir žiūrintys kaip čia pralobti.
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2014 07 08, 12:35)
Tokių kunigų kaip Narbekovas vienetai, visi kiti siauraus požiūrio senukai, tik ir žiūrintys kaip čia pralobti.

Mano nuomone Narbekovo pažiūros irgi labai siauros...
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2014 07 08, 12:35)
visi kiti siauraus požiūrio senukai

lotuliukas.gif

QUOTE(Isyankar @ 2014 07 08, 09:20)
Labiausiai patinka, kai kunigai įsijaučia į šeimyninio gyvenimo ekspertus, pradeda aiškinti apie šeimą, seksą, kai patys šioje vietoje neturi jokios praktikos ir patirties, bet jau koookie žinovai lotuliukas.gif

na tai, kaip jau ir minėta, remiantis tokia logika vyrai negali būt ginekologais, akušeriais (nes patys nėšti nebuvo ir negimdė biggrin.gif ), nesirgę vėžiu negali būti onkologais, chirurgais, kurie negyvena po daugybinių traumų ir lūžių ir t.t. biggrin.gif

QUOTE(Alceste @ 2014 07 08, 12:41)
Mano nuomone Narbekovo pažiūros irgi labai siauros...

Ir kuo jūs galite pagrįsti tokią nuomonę? Tuo, kad ji kitokia nei jūsų ir nepalaiko "viskas galima" pozicijos? O išties gilus, profesionalus bioetikos srities išmanymas, paremtas dideliu dėmesiu asmens orumui nesiskaito?
Aš, beje, nesu kunigas, negyvenu celibatinio gyvenimo, taigi neprikabinsit, kad "kalba apie tai, ko nepabandė", bet esu lygiai tokių pat "siaurų" pažiūrų. Ir pažįstu gausybę žmonių mąstančių taip pat. Na bet tokiu atveju turbūt pasitelkiamas kitas "argumentas" - "vargšeliams smegenis praplovė". Rimtsnių argumentų nesu girdėjus. Ai bet man tinka. Geriau jau siauros, bet su sąžinės "prieskoniu", užkabinančios giliau, nei plačios ir... paviršius. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 08 liepos 2014 - 15:00
QUOTE(Isyankar @ 2014 07 08, 09:56)
Ką žmogus gali pasakyti apie namo statymą, jei pats jo niekada nestatė? Ogi nieko - čia tas pats.

Ir kol pats nededi kiaušinių, negali turėti jokios nuomonės apie kiaušinienę. Ar ne? ax.gif

QUOTE(Isyankar @ 2014 07 08, 09:39)
Pilna seminarų, paskaitėlių, kurie aiškina, kokios kontracepcijos priemonės teisingos kokios ne, kaip "etiška" mylėtis kaip ne ir pan...

Prašyčiau bendrais bruožais pasidalinti kokios kokios KT pagal tokias paskaitėles yra "teisingos"? Ir kaip mylėtis neetiška? bigsmile.gif

QUOTE(Išmintinga @ 2014 07 08, 09:53)
Ar tam, kad suvokti ir skelbti šitą tiesą, reikia būti sekso ekspertu?

Čia yra kita pusė... Kiek gi moterų gyvena iki šiol tikėdamos, kad kontraceptikai tik nekaltas ištobulintas ir iš esmės niekam žalos nedarantis "maistas". O kiek dar suinteresuotų ir palaikančių tą "tikėjimą". Iš čia ir pasipiktinimas, lyg kažkas va tokį gerą ir nekaltutį daiktą norėtų atimt.
Bet tas, kas išdrįsta nusiimt tuos farmacininkų prikabintus naivumo akinius, su laiku supranta, kad visas tas "Bažnyčios reikalas" yra ne prieš moterį, o kaip tik už ją.
http://www.bernardin...cepcijos/119017
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 08 liepos 2014 - 15:18