Įkraunama...
Įkraunama...

Akmenėliai-3

QUOTE(Zosse @ 2013 03 23, 09:55)
Raminta, sveikinu!!!
Nieko neatsitiks jiems... smile.gif

O yra skirtumas per kokia menulio faze valomi akmenys? Kazkur skaiciau, kad iskrauti (isvalyti) reikia per delcia, o pakrauti per priespilni - bet taip nekantrauju jau dabar juos isvalyti, kad greiciau pradeciu pratintis juos prie saves biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ramintaj @ 2013 03 23, 09:42)
Pagaliau isigijau citrina  bigsmile.gif o su juo ir dar kitu akmenuku bei ametisto druza.
O visus akmenukus galima valyti druskoje? Ametisto druza sake geriau isvalyti butent druskoje, o kartu sudeti ir kitus akmenukus, kad kartu issivalytu, bet ar visus galima deti i druska? Nieko jiems neatsitinka toje druskoje ?  g.gif

o kiek ametistas kainavo, kokio dydzio? blyn, as vis kainu klausineju, nu bet man kaip neiseina davaziuot, taip neiseina iki ju g.gif

o del akmenu pakrovimo- isiveskit per googli, geriau anglu kalba ir jum milijona atsakymu duos rimtesni zinovai, nei mes smile.gif
citrino, mano kukliomis ziniomis, nereikia valyt, jis blogos energijos aplamai nekaupia .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nada...: 24 kovo 2013 - 14:18
QUOTE(Nada... @ 2013 03 24, 15:18)
o kiek ametistas kainavo, kokio dydzio? blyn, as vis kainu klausineju, nu bet man kaip neiseina davaziuot, taip neiseina iki ju  g.gif

o del akmenu pakrovimo- isiveskit per googli, geriau anglu kalba ir jum milijona atsakymu duos rimtesni zinovai, nei mes  smile.gif
citrino, mano kukliomis ziniomis, nereikia valyt, jis blogos energijos aplamai nekaupia  .

Ametisto drūza (mazdaug 6x4 cm) 33 Lt - bet ja pirkau Kristalu pasaulyje. O astrominerologijos centre bet mazesnio dydzio druzai akcijine kaina buvo 39 ar tai 49 Lt nebepamenu tiksliai. O del kainu klausinejimo tai viskas tvarkoj - man irgi buvo pries perkant idomu buvo susizinoti kainas smile.gif Be to sykart astrominerologijoj paciupinejau daugiau akmenuku, kainas paziurejau atidziau ir kainos sykart manes jau taip stipriai nebeisgasdino biggrin.gif

O citrina tai vistiek isvaliau druskoje, nes kazkaip norejosi kad pas mane patekes jis butu isvalytas del visa ko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramintaj: 25 kovo 2013 - 09:09
Sveikos akmenuku žinoves ir mylėtojos 4u.gif
padėkit man išsiaiškinti koks čia gali būti tas žalias akmenukas
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Maria2 @ 2013 04 01, 16:49)
Sveikos akmenuku žinoves ir mylėtojos  4u.gif
padėkit man išsiaiškinti koks čia gali būti tas žalias akmenukas
Iš pirmo žvilgsnio senas gaminys. Gal turit "cedeliuką", kuris būdavo prie gaminio? Jame parašyta. g.gif

Nesu tikra ir nenoriu liūdint, pagal mane čia sintetinė katės akis. Kitaip sakant, bižuterija.
Atsakyti
Taip, Klopedija, man irgi panašu į stiklą su katės akies efektu...
Atsakyti
Šiandien toooooks tingulys po visų velykinių darbadienių... doh.gif Prisėdau prie ebay, senokai ten lankiausi, landžiojau, landžiojau ir ūmai pamačiau tai, ko man REIKIA! lotuliukas.gif

Taigi, šitie jau mano. biggrin.gif
user posted image

AZURITAS
Azuritas formuojasi masėje, pumpuro arba gumbo pavidalu, plonu sluoksniu, kaip plėvelė, sluoksniais arba trumpais prizminiais kristaliukais. Spalva yra nuo šviesiai iki tamsiai mėlynos, dar vadinamos indigo spalva, retkarčiais turi stiklišką blizgesį.
Amerikos indėnai azuritą garbino ir naudojo, kaip šventą akmenį, kuris padėdavo jiems palengvinti kontaktą su Didžiąja Indėnų Dvasia, nuskaityti informaciją ir susijungti su nežemiškom civilizacijom. Majų gentys azuritą vertino ir gerbė, nes jis stiprino dvasią, palengvindavo informacijos perdavimą ir nuskaitymą, išgrynindavo mintis, o ritualų metu padėdavo lengvai pereiti į „tuštumos“ būseną be proto ir minčių įsikišimo. Azuritą vertino ir kaip puikų gydomųjų galių turintį akmenį, nes jis stiprindavo protą, plėsdavo atminties ribas ir įgalindavo suvaldyti emocijas.
Azuritas vertinamas ir šiais laikais. Papuošalų iš jo beveik nėra, nes jis labiau naudojamas, kaip akmuo, kuris yra dvasinio ir intuityvaus vystymosi vadovas. Azuritas yra nepaprastas pagalbininkas derinant protą, mintis ir intuiciją. Jis išplečia regėjimo lauką, stiprina aiškumą prote ir mintyse, praplečia atmintį ir išlaisvina iš įsisenėjusių blokų. Jo dėka atsiranda daugiau tikėjimo į tai, ko negalime paliesti ranka, pamatyti akimis, į tuos reiškinius, kurie yra šalia mūsų, nepriklausomai nuo to ar mes tikime jais, ar ne. Azuritas dar yra žinomas kaip „Dangaus akmuo“. Jis sudaro sąlygas išsilaisvinti iš baimės gniaužtų, sielvarto, kažkada patirto streso, nerimo, kuris dažnai neleidžia laisviau judėti į priekį siekiant užsibrėžto tikslo.

Patikimas partneris ir pagalbininkas visose gyvenime kylančiose sudėtingose situacijose.

http://www.sapas.lt/azuritas
Atsakyti
Azūritas tamsesnis... g.gif
Atsakyti

Saunus akmenukai pagal savo poveiki. O jau spalva wub.gif
Atsakyti
sveikos! su sventem, kam velykos svente ax.gif

klausimas : ar gali buti amazonitas juodai- gelsvas? visur raso, kad turi but zalsvas- zalias, melsvas.
bet mano norimas papuosalas mano minetu spalvu, raso, kad kiniskas amazonitas, pardavejas rimtas, nors ir ebejinis biggrin.gif

ar gali but toks amazonitas?
Atsakyti
QUOTE(Zosse @ 2013 04 01, 18:22)
Azūritas tamsesnis...  g.gif
Ištyrinėsiu, kai gausiu. hihihi.gif
Nešlifuoti, mažai šlifuoti akmenys blankesni, matiniai, atrodo kaip "apsinešę", neryškus piešinys.

Pvz., unakitas
user posted image

ir šlifuotas unakitas
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Nada... @ 2013 04 01, 18:28)
ar gali but toks amazonitas?
Būtų gerai pamatyti nuotrauką. biggrin.gif
Visai gali būti, kad turi kažkokių pigmentų, priemaišų, kurios keičia spalvą. Įvairiose radimvietėse jie būna ne vienodi. mirksiukas.gif
Atsakyti
aha spalva ir kiti kriterijai priklauso nuo radimviete, bent jau man tiap kazkada vienoj parduotuvej aiskino:)
Atsakyti