Amazonito radimviečių žemėlapis
Mindat neduoda, kad būtų amazonito Kinijoje, Birmoje atimiausia vieta... Tai nežinau...
va dėl to ir klausiu, nes mama davė dovanų.. sakė parašyta from china tai man iš karto kažkoks įtarimas:)
Mane dar jolitas labai domina, jau toks gražus... ar jį padirbinėja ar imituoja? ar saugu pirkti internetu?
tai į Kiniją šiaip ar taip plaukia visi neapdoroti akmenys, ten apdirbami ir tada pasklinda po pasaulį. Tai manau "Mada in China" tą ir pasako 
Dėl jolito nežinau... tik gemologas pasakys, ar jis tikras, plika akim nenustatysi, bet jis ne koks turkis, tad manau galima viltis, kad bus tikras.
Dėl jolito nežinau... tik gemologas pasakys, ar jis tikras, plika akim nenustatysi, bet jis ne koks turkis, tad manau galima viltis, kad bus tikras.
manau reikės surizikuoti
kažkaip retai kur mačiau jį pirkti
ar dažnai tenka susidurti su padirbtu ametrinu? turbut atskirti ar kaitintas tai ametistas iš akies neįmanoma? nusipirkau tokį gražų
bet baisu, kad nebūtų kaitintas
Iš akies niekas nepasakys... Deja...
et, o turmalinins kvarcas nepadirbinėjamas kiek girdėjau?
Ametriną gali prašyt Rimvydo pažūrėt...
Turmalininio kvarco ne, ne toks populiarus...
QUOTE(Zosse @ 2013 06 10, 21:18)
Ametriną gali prašyt Rimvydo pažūrėt...
Taigi, ametriną nusipirkau tikrą, bet ta progą nunešiau patikrintį okeaninį agatą, kuris pasirodo anei okeaninis, anei agatas išvis
gaila kad taip
Pasirodo nieko baisaus
) išsiaiškinau kas per akmuo, tai Maifano akmuo arba medicininis akmuo. Neblogas akmenėlis. Kadangi daug nemokėjau, tikrai nieko baisaus
net visai įdomu sakyčiau, be tosužinojau, kad ir toks egzistuoja
)
galite pagooglint - maifan stone
atrodo taip:

o dabar klausimas, kas tai per akmuo ir ar jie natūralūs? radau kad vadinasi netstone ir yra natūralūs. Bet man dar jūsų nuomonė įdomi
atrodo taip:

o dabar klausimas, kas tai per akmuo ir ar jie natūralūs? radau kad vadinasi netstone ir yra natūralūs. Bet man dar jūsų nuomonė įdomi